Kerst Blog Challenge

Omdat ik wel houd van een challenge én omdat ik zin heb om op mijn blog zo nu en dan, tot aan de feestdagen, aandacht te besteden aan kerst, bedacht ik de Kerst Blog Challenge. Ik ga de komende weken (het is nog maar drie en een halve week tot kerst!) de volgende onderwerpen de revue laten passeren op mijn blog. En mocht je het leuk vinden, doe dan gezellig met mij mee!

Ik begin na 5 december, omdat we tot die dag nog in de sinterklaassfeer zitten. Maar deel dit toch alvast want dan kunnen diegenen die het leuk vinden om mee te doen zich ook vast voorbereiden 😉 De challenge eindigt als kerst geweest is dit jaar.

Ik bedacht de volgende negen challenges/blogonderwerpen:

  1. Kerstkoekjes bakken – Bak (samen met de kinderen) leuke kerstkoekjes. Koekjes in de vorm van een kerstboom of koekjes met rood wit groene spikkels erop, of misschien wel gouden of zilveren sprinkles. Bedenk het maar. Deel het recept/ de foto’s/ de video, wat je maar leuk vindt!
  2. De kerstboom opzetten. Wat vind je mooi? Nep of echt? Glazen ballen of toch van plastic? Hoe ziet jou ideale boom eruit, deel plaatjes of maak foto’s van het optuigen van jullie eigen boom! Ik denk dat ik zelf misschien wel een: ‘Wij-tuigen-de-kerstboom-op’-video ga maken! Bedenk het maar, zou ik zeggen.
  3. De ramen decoreren met kerstversiering. Sneeuw op de ruiten, lampjes voor de ramen, raamstickers van Rudolph op het glas, maak het zo mooi of zo gek als je leuk vind en deel de plaatjes 🙂
  4. Het kerstdiner, hoe ziet het eruit? Wat doen jullie met kerst? Gourmetten jullie, of gaan jullie uit eten? Koken jullie zelf een sterrenwaardig diner? Of doen jullie gewoon lekker normaal, want dat is al gek genoeg? Ik ben benieuwd!
  5. DIY kerstkaartjes maken. Misschien ben je niet meer van het versturen van kerstkaarten, maar er is vast wel iemand in je omgeving die echt een leuke kerstkaart verdient! En hoe leuk is het om zelf iets te maken, tekenen, knutselen, met of zonder de kindjes. Er staan tegenwoordig zoveel leuke (en simpele!) DIY ideeën op internet. Deel het resultaat.
  6. Jouw lekkerste recept voor op het kerstdiner, deel je tip! Een heerlijk voorgerecht een luxe hoofdgerecht of een rijkelijk dessert? Ik kan nog wel wat (niet al te moeilijke) ideeën gebruiken 😉
  7. Je favoriete kerstbezigheid: Gaan jullie met kerst altijd op wintersport? Of doen jullie altijd met de hele familie Monopoly? Leggen jullie pakjes voor elkaar onder de boom? Wat zijn jullie kersttradities buiten het diner om?
  8. Bouw een sneeuwpop. Deze, misschien wel allerleukste challenge, valt of staat natuurlijk met het weer. Maar, we hebben al een aantal keer mogen krabben afgelopen week, dus ik heb goede hoop op een wit pak binnenkort. Wie weet krijgen we nog wel een witte kerst! Hoe dan ook: valt er sneeuw, dan gaan we lekker bouwen en dat leggen we dan vast voor de blog natuurlijk!
  9. Een foute kersttruien-foto van jou (en je gezin)! Deze behoeft weinig uitleg, denk ik zo. Good luck, Rudolph!

Als je het leuk vindt om mee te doen (en dat zou ik echt super vinden), kies dan vooral de onderwerpen die je het leukste vindt. Niemand verplicht je om ze allemaal te doen. Ik zou het wel leuk vinden als jullie de hashtag #kerstblogchallenge willen gebruiken bij het delen op social media.

Ik ben benieuwd of jullie het een leuk idee vinden, en ach, als er niemand meedoet heb ik in ieder geval een leuk inspiratielijstje gemaakt voor mezelf voor de komende weken! 🙂

Simone

P.S.: De afbeelding van de Kerst Blog Challenge mogen jullie uiteraard gebruiken als je meedoet!

8 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: