Kerst met baby

De dagen worden korter en de feestdagen komen eraan. Het zijn de donkere dagen voor Kerst. Nooit gedacht dat dit een dingetje zou zijn. Maar dit jaar wordt onze eerste kerst met baby. Je zult vast denken: nou en? Maar voor een nieuwbakken gezin is dat een mijlpaal. Het is een verzameling van eerste keren, namelijk de eerste keer:

  • Kerstkaarten versturen met een derde naam eronder (die niet van je huisdier is).
  • De kleine een kerstmuts opzetten en een ‘Rudolph’ trui aandoen. Hoe schattig zal dat zijn! Of misschien een heel mooi glitterjurkje of zo. Of de één op eerste kerstdag en de ander op de tweede. Het kan allemaal. Want dat snoepie mag tenslotte best het stralende middelpunt zijn, of niet dan?
  • Een foto van je nieuwe gezinnetje onder de kerstboom. Een kerstboom in huis halen wordt op zich al een hele uitdaging, omdat het passen en meten wordt nu er ook een box, een wip- en een kinderstoel in de kamer staan. En kruipt de kleine al tegen die tijd? Dan heeft hij of zij ook nog lekker alle dennennaalden aan de knietjes en handjes… ook niet heel handig.
  • Kerstliedjes zingen voor de kleine!
  • Met zijn drietjes ‘Home alone’ kijken.
  • Gourmetten met baby aan tafel. Een eigen pannetje met een wortelprakje erin of een boterhammetje met smeerkaas? Wat een feest 😉
  • Met je haar op een paardenstaart en een spuugvlekkenshirt aan, aan het kerstdiner zitten. Want mama blijft natuurlijk gewoon mama.
  • Hopen dat je baby lekker wil slapen op het adresje waar je kerst viert. Omdat je anders na het eten al om 19.30 weer in de auto naar huis zit, en dat is ook zo ongezellig.

Yep, de kerst wordt leuk dit jaar!

Tags

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: