Hoe doe je dat? Kerst vieren met dreumes

De allerkleinsten snappen natuurlijk nog niet waar het kerstfeest om draait en waarom het kooktoestel (lees gourmetset) ineens op tafel moet worden gezet als het kerstmis is. Maar hoe kun je je dreumes nou toch laten meegenieten van de feestvreugde rondom de kerstdagen?

Kerststalletje

Wij hebben zelf van Dick Bruna een kartonnen speel-kerststalletje, met het bijbehorende boek erbij. Die vind ik ontzettend leuk want ik houd erg van de tekenstijl van de welbekende Nijntje-illustrator. Maar je hebt bijvoorbeeld ook het kerststalletje van Little People, die helemaal behoorlijk speel-proof is, hij is ervoor gemaakt. Je kent vast de poppetjes van Little People wel. Nou die dus, maar dan Jozef en Maria en de rest van het gezelschap in een stal. Leuk voor onder de boom en leuk om mee te spelen! Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

Kerstboekjes

De boekjes van de Kruidvat die het afgelopen jaar zo’n hit waren, die boekjes met knopjes erin voor een geluidje, daar is ook een kerstvariant van. Volgens mij hadden we hem vorig jaar al in huis. Maar Mirthe is er inmiddels gek op nu ze doorheeft dat deze (kerst)liedjes speelt als ze op de knopjes drukt. Verder hebben wij een hele leuke kinderbijbel met luikjes, die Mirthe altijd al super leuk vond om door te kijken, maar die nu natuurlijk helemaal bij de tijd van het jaar past.

Kerstliedjes

Behalve liedjes uit het hierboven beschreven boekje kunnen we natuurlijk ook de radio aanzetten of kerstliedjes draaien via Spotify. Doe mij maar klassiekers als driving home for christmas & all I want for Christmas enzovoorts. Ik heb ze mijn Mirthe nog niet laten horen, maar als er kerstbellen inzitten vindt ze het leuk, dat weet ik zeker. En op YouTube kun je natuurlijk ook heel veel kinderkerstmuziek vinden.

Raamstickers plakken

Van Sinterklaas heeft Mirthe een hele leuke set met raamstickers gehad. Sneeuwpoppen, Rudolph, sterren, sneeuwvlokjes, kerstboompjes. Allemaal leuke kerst-raam-stickers die ik met haar op het raam heb geplakt bij de kerstboom. Dat vond ze super leuk om te doen. Ze gaat ze er alleen wel steeds weer afpulken, maar ach, het gaat om het idee dat ze het huis gezellig mee kon versieren.

Meehelpen de kerstboom versieren

Meehelpen met de kerstboom versieren was iets moeilijk dan de het beplakken van het raam. De naalden prikken en het ophangen van de ballen is nog wat lastig. Speciaal voor Mirthe kocht ik bij de Kruidvat een hanger in de vorm van een beer met een kerstmuts op gekocht. Mirthe houd van dieren dus ze was heel trots toen zij de beer in de boom mocht hangen. Als ze naar de boom kijkt, wijst ze steeds de beer aan.

Kerstkaartjes maken

Als je zelf kerstkaarten gaat maken, zou je natuurlijk ook je kleine kunnen laten helpen. Vingerverven of tekenen met potlood, het geeft vast wat geklieder, maar het brengt ongetwijfeld een lach op het gezicht van opa en oma, wanneer de kaart op de mat valt.

Hebben jullie nog kerst-tips voor dreumesen?

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: