Kerstboom & Baby | Hoe combineer je dat?

Een kerstboom in huis én een rondkruipende of tijgerende baby. Is dat wel zo’n handige en veilige combinatie? Ik deel vandaag mijn tips voor een babyproof huis in kerstsfeer. Hoe combineer je de kerstboom én baby?

De kerstboom babyproof

Normaal gesproken houden wij wel van een mooie grote echte kerstboom in huis. Je weet wel, zo eentje die net door de deur past en waar je de top af moet knippen omdat anders de piek er niet op kan. Formaatje: ‘Onze kerstboom is lekker groter dan die van jou’, zeg maar. Een echte kerstboom heeft naalden. En die naalden die vallen nog weleens. En een grote boom zet je op de grond, daar kan de baby bij. Is dat nou wel zo’n prettig idee? Wij hebben een behoorlijk ondernemend kind dat overal op af tijgert. Ik denk dat hij meteen aan de takken zou gaan sabbelen om te proeven wat het is en dat hij de onderste ballen zou proberen te pakken. Dat zag ik niet zo zitten.

Kerstboom en baby|De opties voor een veiligere kerstboom

Plastic ballen

Plastic ballen, dat is toch wel tip 1. Áls je boom dan omvalt of je baby krijgt een kerstbal te pakken dan is het wel fijn als hij in ieder geval niet (zo gemakkelijk) kapot valt.

Een neppe kerstboom

Je kunt natuurlijk overwegen een neppe kerstboom te nemen. Die kan nog steeds omvallen en een dreumes kan ook hier ballen uit plukken natuurlijk. Maar je hebt in ieder geval niet meer zoveel naalden op de grond en de boom prikt ook niet zo.

Een echte, maar kleinere kerstboom, op een tafel of kast

Een kleine kerstboom op de kast. Dit is de optie waar wij voor zijn gegaan dit jaar. Ik heb niks met neppe kerstbomen. Persoonlijk wil ik graag een echte, of anders niets. Toen Mirthe dreumes was hebben we een boom, die toch nog een behoorlijk formaat had, op zo’n simpel vierkant tafeltje van IKEA staan. Maar omdat we nu geen ruimte in de woonkamer hebben een box in de woonkamer hebben, paste zo’n tafeltje met een boom erop er even niet meer bij. We besloten dus een nog iets kleiner boompje te nemen (in pot – want die vallen minder uit) voor op de kast. De kast in de woonkamer, waar ook de tv op staat. Omdat hij zo hoog staat en we hem lekker vol hebben gehangen met toch lekker grote ballen en ornamenten valt hij goed op en zijn we er eigenlijk heel tevreden mee. Een prima alternatief voor een grote boom.

Lees ook: Baby’s eerste kerst | De leukste items >>

Een alternatief voor de kerstboom

Behalve een kerstboom (echt of een groene look-a-like) heb je natuurlijk ook nog alternatieven. Zo zag je de afgelopen jaren bijvoorbeeld veel houten kerstbomen. Ik heb het gevoel dat die trend wel weer een beetje afneemt, klopt dat? En daarnaast kun je je huis natuurlijk ook aankleden met andere leuke kerstversieringen zoals slingers, raamstickers of kerststukjes op tafel.

Vilten kerstboom

Op AliExpress vond ik deze leuke vilten kerstboom. Je krijgt hem opgevouwen in een pakketje, met een zakje met allerlei leuke vilten hangers erbij, die je met klittenband op kunt hangen in de boom. De boom heeft een lus bovenaan, waarmee je hem ergens op kunt hangen. Als ik het mij goed herinner heb ik er ongeveer 10 euro voor betaald. Misschien niet meer op tijd binnen voor de kerst van dit jaar, als je hem ook wilt, maar wel een leuke tip voor volgend jaar dan 😉

Simone

vilten kerstboom

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: