Kersttoetjes maken voor het goede doel!

‘Maak een toet waar je goed mee doet’ dat is de slogan waarmee stichting Het Vergeten Kind dit jaar in december actie voert. Het Vergeten Kind zet zich in voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Kerst moet een mooie, warme en gezellige tijd zijn. Voor iedereen. Ook voor kinderen. Maar helaas is dit niet voor alle kinderen zo vanzelfsprekend. Het Vergeten Kind vroeg ons of wij ook een toetje wilden maken. En natuurlijk doen we mee!

Samenwerking

Recepten voor kersttoetjes

De stichting heeft een receptenboekje gemaakt in samenwerking met verschillende bekende Nederlanders. In het boekje staat onder andere het recept voor de Hartenhuistaart van Hidde de Brabander (Meester Patissier en Presentator van 24Kitchen. Het toetje dat symbool staat voor de campagne.  Het receptenboekje staat vol leuke ideeën voor toetjes waar je goed mee voor de dag komt op het kerstdiner. Van recepten voor een ware Meester Patissier tot aan eenvoudigere dingen die je samen met kinderen kunt maken. Voor ieder wat wils. Ik koos ervoor de ‘Chocolasagne’ te maken. En natuurlijk mocht Mirthe helpen met het maken van de toetjes.

kerst toetjes

Mirthe breekt de Oreo koekjes in stukjes en doet ze in de glaasjes. Dit is het eerste laagje van de ‘Chocolasagne’. En ondertussen wordt er natuurlijk stiekem gesnoept van de koekjes.

oreo koekjes toetje

Als je niet meer thuis kunt blijven wonen…

Er zijn duizenden kinderen in Nederland die bijvoorbeeld wegens mishandeling of verwaarlozing niet meer thuis kunnen wonen. Niet meer bij papa of mama zijn. Geen familie meer om zich heen. Gevlucht of uit huis geplaatst. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten voor deze kinderen, voor een beetje positiviteit én ze richten zich ook op het duurzaam verbeteren van de situatie van het kind. Een mooi doel om met kerst te steunen toch?

kerst toetjes het vergeten kind

Het resultaat mag er best zijn, of niet dan? Eigenlijk hoort er een framboosje bovenop het toetje, maar die had ik niet in huis. Als vervanging en voor wat kleur heb ik van marsepein hartenhuisjes gemaakt. Toepasselijk toch?

Een toet waar je goed mee doet

Je kunt op de site van Het Vergeten Kind natuurlijk de gratis mini-editie van het toetjes boekje downloaden. Maar voor een eenmalige donatie van € 5,- ontvang je als dank de complete digitale versie van het boekje. Je hebt dan alle recepten en verhalen digitaal. Als je maandelijks gaat doneren krijg je het receptenboekje in je brievenbus.

Maak een toet waar je goed mee doet. Download het kerstdessertsboekje op hetvergetenkind.nl/kerst. En deel een foto van je toetje online, met de hashtags: #Hartenhuistaart #hetvergetenkind

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: