Mijn kind en beeldschermen

Beeldschermtijd, het is nogal een dingetje: Het is één van de velen ouderschapsvraagstukken. Laat je je kind wel of geen tv kijken? Hoelang mag je kindje op de tablet op een dag, of mag hij of zij dat misschien wel helemaal niet? En, nog een stapje verder: wat is een geschikte leeftijd voor een mobieltje?

Ik en mijn telefoon

Laat ik eerlijk zijn, mijn telefoon en ik (maar ook mijn laptop en ik eigenlijk) zijn aan elkaar vastgegroeid. ‘s Avonds voor ik ga slapen wil ik altijd nog even social media checken en ‘s ochtends als ik wakker word, is het eerste wat ik doe: kijken bij mijn favoriete bloggers, wat voor leuke artikelen er nu weer online staan.

Als ik een uur zonder internet zit of mijn telefoon kwijt ben of vergeten, dan raak ik toch wel lichtelijk verontrust. Ik wil niet zeggen in paniek, maar ik voel me dan echt niet prettig. Ik weet het, het zijn de eerste tekenen van verslaving. Ik moet erop letten dat ik ook gewoon eens even mijn telefoon aan de kant kan leggen en eens even een uur iets anders te doen zonder aan mijn telefoon te denken. Toen ik op vakantie was eind augustus heb ik veel meer ‘offline’ geleefd en ben ik ook heel weinig met mijn blog bezig geweest. En ik merkte dat ik dat ook echt heel rustgevend vond. Toch wel fijn dus, om niet zo aan schermen geplakt te zitten. Maar hé, hier ben ik weer, achter mijn pc. En dat is toch ook wel erg leuk!Kidsstand

Mijn kind en mijn telefoon

Doordat ik veel mijn telefoon en laptop gebruik, komt mijn dochtertje er uiteraard ook veel mee in aanraking. Ze groeit er zogezegd mee op. Ze is dol op snapchat en filmpjes kijken. Het liefst filmpjes van K3 bij mijn zusje Daphne op schoot. En als oma binnenkomt dan gaat ze al op zoek naar haar telefoon in haar tas, want met oma mag ze altijd een spelletje spelen op de telefoon. En vind ik het erg? Nee. Helemaal niet zelfs.

Ik denk dat beeldschermen onderdeel uit maken van deze tijd en van de toekomst. En dat Mirthe daarmee opgroeit vind ik heel normaal. Wat ik wel jammer zou vinden, is als ze hele dagen voor de tv gaat zitten en niet meer naar buiten wil, maar dat is (nóg) niet het geval. Mirthe is een echt buitenkind en wil niets liever dan gaan spelen in de speeltuin of het zwembadje en ze geniet ook met volle teugen van een wandeling. En als ze dan ‘s Middags voor we gaan eten even een kwartiertje naar Sesamstraat kijkt, dan vind ik dat helemaal geen probleem.

Het is ook een kwestie van opvoeden denk ik; hoe ga je er als ouders mee om? Er is een verschil tussen de tablet op tafel leggen zodat hij de hele dag beschikbaar is, of de tablet in de kast leggen en alleen even geven wanneer jij vindt dat het even mag.

Kidsstand-samsung

Kidsstand op mijn telefoon

Op mijn telefoon heb ik de Kids-stand geïnstalleerd. Dat is een app van  Samsung. Als je die aanzet (en je kunt er alleen met een wachtwoord weer uit) dan kan je kindje veilig spelen zonder dat hij of zij je collega’s gaat bellen of je blog offline haalt. En er zitten echt hele leuke spelletjes op. Mirthe vindt het helemaal leuk. En ik vind het wel praktisch.

Hoe doen jullie dat? Omgaan met beeldschermtijd?

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wat handig, zo’n kids stand app! Wij hebben eigenlijk vaak een vast momentje TV-tijd op een dag, namelijk als ik ga koken. Maar soms ook tussendoor, het is niet zo heel strikt. En telefoons en tablets heeft ze op zich eigenlijk niet zo heel veel interesse in (vooralsnog).

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: