Kinderboekenweek: Mirthe’s favoriete boeken

De kinderboekenweek is in volle gang. Wist je trouwens dat deze niet een week, maar anderhalve week duurt? Namelijk van 7 tot 18 oktober. En hoewel Mirthe nog heel klein is, vinden wij boeken toch al héél fijn!

Ik vind voorleesboeken ontzettend leuk en we hebben er ook al een hoop gehad voor Mirthe, als kraamcadeau. Regelmatig lezen wij haar een verhaaltje voor. Ze vindt het leuk om mee te kijken naar kleurrijke illustraties. En ze gaat lekker terug liggen kletsen. Niet alleen is voorlezen leuk om te doen, het is ook nog eens goed voor de taal- en spraakontwikkeling.

Van sprookjesboek tot prentenboek en van verhalenbundel tot voelboekje, ik vind ze allemaal leuk. Maar er zijn er een paar die op dit moment echt tot mijn favorieten behoren. Ik zet Mirthe’s leukste boeken op een rij:

Jip en JannekeJip en Janneke – Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Het boek dat mijn ouders ook eindeloos aan mij hebben voorgelezen toen ik klein was. Het is letterlijk stukgelezen en ik wilde dit boek heel graag nieuw hebben voor Mirthe. T. heeft het me cadeau gedaan toen ik zwanger was.

Ram Bam BoelieRam Bam Boelie – Mies Bouwman & Philip Hopman.  Een super leuk boek over een hondje dat kraait als een haan, miauwt als een poes en sist als een slang. Echt een leuk verhaal. Met hele mooie illustraties ook. En… een open eind. Je kunt dus zelf verzinnen hoe het verhaaltje afloopt. Misschien loopt het iedere keer wel anders af.

Dikkie Dik

Dikkie dik – Jet Boeke. Jeugdsentiment. Over de leuke rode kater. Extra leuk voor Mirthe omdat wij zelf ook twee (niet-rode) katers hebben rondlopen hier. In het poezencircus speelt Dikkie Dik samen met Poes muis ‘circusje’.

Sprookjes van Grimm

Sprookjes van Grimm. Een mooie dikke sprookjesbundel, geschreven door de gebroeders Grimm. Met prachtige illustraties. Ontzettend veel verhalen. Eindeloos voorlezen dus.

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle. Ook een van mijn favorieten uit eigen jeugd. Mirthe kreeg de versie met een echte knuffelrups erbij! Hoe leuk is dat om mee te spelen tijdens het lezen van dit boek.

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan. Een heel leuk boek met een verzameling aan kinderverhaaltjes en liedjes van diverse schrijvers. Met onder ander ‘Kikker’ en ‘Dikkertje Dap’. Erg leuk om uit voor te lezen aan (of te zingen met) de allerkleinsten. Deze hoort zeker in het lijstje van mijn favorieten thuis!

Wat zijn jullie favoriete kinderboeken? Hebben jullie nog tips voor boeken die niet mogen ontbreken in de kast?

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: