Lammetjesdag met Mirthe

Afgelopen weekend was het lammetjesdag op een boerderij bij ons in de buurt. En aangezien Mirthe zo gek is op dieren (en ik natuurlijk ook) dacht ik: dat is een leuk dagje uit! En dat was het zeker! Vandaag het verslag en een hoop leuke foto’s.

Bij aankomst was het even schrikken. We moesten parkeren in een weiland naast de boerderij. En het leek daar wel de parkeerplaats van de Efteling zo druk als het was zeg! Als die mensen allemaal op die boerderij zijn, dan kun je daar over de hoofden lopen, dacht ik. Maar dat viel gelukkig alles mee. Het was wel ontzettend druk, maar wel goed te doen.

Het eerste dier wat Mirthe tegenkwam op de boerderij dat was de hond. En hoe kan het ook anders dan dat het een border collie was (schaapshond), zo tussen al die schapen 😉 En terwijl alle kinderen bij de schapen en de pony’s aan het kijken waren liep Mirthe meteen naar de hond toe die alleen in het gras zat. Vriendje nummer één was een feit.

Daarna ging ik samen met Mirthe even bij de pony’s kijken. Er stond een hele lange rij met allemaal kindjes die graag even wilden ponyrijden. Je kon er een proefritje doen. Als het rustig was geweest had ik Mirthe wel even op een pony gezet, maar de rij was echt erg lang. En voor ponyrijden is ze natuurlijk echt nog te klein, maar alleen even zitten was op zich wel grappig geweest denk ik.

En toen kwamen we dan bij de eerste schapen terecht; een lammetje. Mirthe wilde natuurlijk meteen even aaien: Vriendje nummer twee.

En het lammetje moest natuurlijk ook even eten. Er lagen balen stro, dus Mirthe ging wat losse stro halen en probeerde dat aan het lammetje te voeren. Zo aandoenlijk.

En ook de grote schapen moesten geaaid worden uiteraard, die waren daar alleen iets minder van gediend dan de lammetjes. De grote schapen vonden het allemaal niet zo heel ontzettend plezierig allemaal denk ik. De mama’s waren aardig aan het blaten de hele tijd. Wat ik me ook wel voor kan stellen als er ineens zo ontzettend veel mensen in je stal staan en jij daar staat met je pasgeboren lammetjes. Maar ach, na één dag waren ze er ook weer vanaf.

En voor de kindjes was het echt onvergetelijk, want ja, de lammetjes mochten zelfs op schoot. Helaas is de foto een beetje bewogen, maar ik wilde toch het bewijs even plaatsen. Mirthe heeft een lammetje op schoot gehad. Zo leuk!

En het lammetje lag niet zomaar op schoot. Nee, het lammetje kreeg ook nog een knuffel van Mirthe. Ze legde haar hoofdje op zijn rug. Echt, dat is toch superlief! Helaas stonden er natuurlijk nog meer kindjes in de rij om met de lammetjes te knuffelen, dus Mirthe moest het diertje ook weer afstaan. Dat vond ze niet zo leuk, maar toen we meteen weer doorliepen naar de andere schapen, vond ze het wel oké.

Deze foto geeft maar weer aan hoe erg Mirthe in haar sas is tussen de dieren. Hier staat ze ‘beeeheeeh’ te roepen en ze loopt zingend door de stal. Ik weet: ik wil het ook graag zeggen, dat ze gek is op dieren, want ik ben dat zelf ook. Maar het is echt zo. Ze is nergens bang van en wil niets liever dan dieren aaien, vasthouden, voeren. Echt zó ontzettend leuk.

Op de boerderij hadden ze naast schapen ook melkkoeien. En je raadt het al. Ook die moesten even geaaid worden.

Tot slot zijn we ook nog even bij de poppenkast wezen kijken. Ze hadden een kas staan waarin ze heel veel strobalen hadden neergelegd, waarop het publiek kon zitten.

Kijk nou hoe lief ze samen zitten te kijken:-)

Al met al een super geslaagde dag! Als het volgend jaar weer is, dan zijn wij zeker weer van de partij.

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wat ontzettend leuk! Mijn dochter is juist ontzettend bang voor dieren. Vlak bij ons huis staan schapen en hun lammetjes in de wei. Laatst gingen we er op de fiets even langs. Er kwam een lammetje op het hek afgerend en ondanks dat ze in het fietsstoeltje zat, zette ze het op een gillen en moesten we weer doorfietsen van haar.
    En ook als we langs de lammetjes wandelen en ze staan helemaal achter in de wei, dan zet ze het op een krijsen.
    Jammer, want ik vind het geweldig om bij de lammetjes te kijken.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: