Last minute DIY cadeau voor Valentijn

Op het allerlaatste moment toch nog iets maken voor valentijn? Ik maakte deze lekkere appelflapjes in de vorm van een hartje. Niks moeilijks aan, en waarschijnlijk heb je alles in huis wat je ervoor nodig hebt:

Ingredienten

Een appel, bladerdeeg, wat suiker en wat kaneel zijn voldoende om de appelflapjes te kunnen maken. Wat melk om de flapjes mee in te smeren maakt ze extra mooi. Naar smaak kun je eventueel ook nog rozijnen toevoegen.

Vullen

Snijd uit het bladerdeeg hartjes. Dit kun je uit de losse pols doen, dat heb ik gedaan. Je kunt ook een (groot) uitstekertje in de vorm van een hartje gebruiken.  Snijd de appelstukjes heel klein, zodat er wel wat vulling in het mini-appelflapje past. Bestrooi de stukjes appel met een klein beetje suiker en kaneel. Leg op de helft van je bladerdeeghartjes de vulling.

Melk-erover-smeren-en-suiker-erop

Vervolgens doe je ze dicht, en duw je de randen aan met een vorkje. Bestrijk de bovenkant met een kwastje met wat melk en strooi er nog wat suiker over.

In-de-oven

Ik heb de mini-appelflapjes 15 minuten in de oven gedaan op 200 graden.

Eindresultaat

En dit is het resultaat. Die van mij hebben Valentijnsdag niet gehaald 😉

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: