Ledikant, wiegje of co-sleeper?

Een ledikantje, een wiegje of toch een co-sleeper misschien? Als aankomende mama zijn er een hoop keuzes die op je afkomen: Ga ik borstvoeding geven of flesvoeding? Wil je het geslacht weten tijdens je zwangerschap of bewaar je de verrassing? Gaat je kind straks naar een kinderdagverblijf of naar een gastouder, als jij weer aan het werk gaat? Deze en nog veel meer keuzes komen op je af. En zo ook de keuzen voor een type bedje.  

De eerste sliep in een ledikant

Mirthe sliep vanaf dag 1 in haar eigen ledikantje. Wél bij ons op de kamer, maar in het ledikant dus. Een bedje met een matrasmaat van 120×60 cm. Toen we het hadden klaarstaan in de babykamer gedurende mijn zwangerschap dacht ik dat het een schattig klein bedje was. Maar toen Mirthe er eenmaal in lag ‘verzoop’ ze erin eigenlijk. Het is prima hoor meteen een ledikant gebruiken, niks mis mee. Maar het is toch wel een heel klein kindje in een heel groot bedje meteen hoor. Dat voelde toch een beetje gek.

Twijfels over een wieg

We hebben wel getwijfeld over een wieg destijds, een familiewieg waar ook ik en mijn zusjes nog in hebben gelegen. Maar dat wiegje heeft zo’n gekke matrasmaat, en het oude matras is er niet meer. (Dat zou ook niet zo fris zijn). Maar we zagen het niet zo zitten om een matras op maat te laten maken. En dus besloten we om gewoon meteen het ledikant te gebruiken, een wieg zou tenslotte toch maar voor een paar maanden zijn.

Baby twee is on the way: wat nu?

Nu baby twee onderweg is wil ik toch wel graag een wiegje voor de eerste periode. En dan niet zomaar een, maar een co-sleeper wiegje. Ik zit te denken aan deze (niet gesponsord). Dus mocht je er ervaring mee hebben, deel hem dan zeker bij de reacties, want ik ben heel benieuwd. Sowieso wanneer je aan co-sleeping hebt gedaan lees ik graag je ervaringen en tips!

Een co-sleeper

Een co-sleeper lijkt me gewoon heel prettig in de nacht. Ik ben van plan borstvoeding te geven, als dat allemaal weer wil lukken hopelijk. Maar sowieso lijkt het me fijn om de baby dichtbij te hebben. Gewoon even je hand uit kunnen steken en de baby laten weten dat je dichtbij bent. Je ademhaling is dichtbij en hoorbaar voor de baby, wat slaapbevorderend schijnt te zijn. En wanneer je kindje ‘s nachts vaak wakker is voor een voeding, dan hoef je er niet zo vaak uit, maar pakje je gewoon je kindje even bij je en leg je het met hetzelfde gemak weer terug zonder steeds uit je bed te hoeven. Misschien romantiseer ik het helemaal, want ik heb het natuurlijk nog niet zelf ervaren, maar zo zie ik dat nu voor me 😉 Verbeter me maar, als ik het mis heb!

Voor de slaapjes overdag gaan we wel gewoon het ledikant gebruiken wat we voor Mirthe ook hadden. Zo went de baby ook aan slapen in zijn eigen bedje op de babykamer.

Waar sliep jou kleintje in de eerste maanden? En heb je nog tips voor me wat betreft co-sleeping?

Simone

8 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Het bedje wat jullie willen hebben wij de eerste maanden gehuurd via Marktplaats. Het is een fijn bedje. Mijn dochter ging vanaf 4 weken in haar eigen kamer slapen in het ledikant (inderdaad erg groot haha) Voor de as baby hebben we een co sleeper gekocht waar je een zijkant omhoog trekt zodat het een wieg wordt. Deze was voordelig, en net zo duur als het huren.

 • Ik had graag een co-sleeper gehad! Helaas was dit voor ons een beetje buiten budget en hebben we een wiegje gekocht.
  Ik wilde graag mn kindje de eerste weken dichtbij mij hebben.
  Vanaf zaterdag gaan we oefenen met slaapjes in zijn grote bed, en gaan we langzaamaan richting eigen kamer.
  Dan heeft hij 4 weken bij ons geslapen, was eigenlijk korter bedoeld maar omdat we de eerste anderhalve week apart hebben gelegen in het ziekenhuis kan ik hem nu nog niet missen

 • De eerste paar weken sliep hij snachts in een wiegje bij ons op de slaapkamer. Overdag wel gewoon in zijn eigen bedje. Het ging de nachten toen zo goed dat ik hem ben gaan overleggen en zijn eigen bedje en echt nooit problemen mee gehad ❤

 • Lyla sliep het eerste half jaar bij mij in mijn armen. Ik kon haar niet weg leggen in der eigen bedje. Het voelde niet goed voor mij om haar in haar eigen bedje te laten slapen totdat ik haar merkte dat ze der eigen ruimte nodig had, ging ze naar eigen bedje. Eerst met het middagdutje en even later ook savonds.

 • Wij hebben een familiewieg(matrasje bleek via internet gewoon verkrijgbaar), maar na paar weken wilde zoon er echt nier meer in. Nu met 9 maanden gebruiken we nog steeds de cosleeper maar in de praktijk slaapt zoon bij ons in bed.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: