Leren naaien

Op Instagram zie ik allemaal van die leuke webshopjes van mensen die zelf babykleertjes maken. Super mooie leggings! Ik heb er een aantal ook gekocht. Maar ik werd ook enthousiast om zelf ook eens te leren hoe je kleertjes maakt. Dus ging ik aan de slag!

Mijn oma is een geweldig naaister (en borduurster / schilder / beeldhouwer / haakster / breister / en alle andere kunstvormen die er zijn). Dus dacht ik, ik vraag haar of ze mij wil leren hoe ik een baby-legging maak. Helemaal blij verrast dat deze creatieve uitspatting in mij naar boven kwam, zat zij al bijna in de startblokken achter de naaimachine.

Eerst hebben we bij de stoffenzaak hier in de buurt leuke stoffen uitgezocht. We besloten bij de legging ook een t-shirt te maken. Vervolgens hebben we aan de hand van een t-shirt en een legging van Mirthe de benodigde panden uit de stof geknipt. Ik mocht ze vervolgens, met wat hulp van oma zelf in elkaar naaien. Erg leuk om te leren!

2015-08-12 15.47.59

De legging is inmiddels af. Een legging is een leuk item om mee te beginnen. Want het T-shirtje was een stukje ingewikkelder. Hij is nog niet helemaal af, maar wel zo goed als. Mijn oma heeft hierbij wat meer moeten helpen. Maar goed, we gaan het gewoon nog eens oefenen. En ooit, op een dag, begin ik mijn eigen kledinglijn 😉

Voor het geld hoef je het niet te doen. De stofjes en de fournituren die je nodig hebt (elastiek, knoopjes enzovoorts) zijn samen duurder dan een legging bij Hema of Zeeman. Maar wil je iets unieks, van het stofje van je dromen, of vind je het gewoon heel tof dat je baby iets draagt wat je zelf in elkaar hebt gezet? Dan naai je de kleertjes lekker zelf!

Zelfgemaakt shirt

2015-08-12 15.23.49

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: