De leukste prentenboeken met eendjes!

Mirthe is gek op eendjes. Eendjes voeren. Eendjes knuffels en zo ook: eendjes in boeken. Momenteel hebben we thuis twee boeken over met eendjes. En ik vind boekentips zelf altijd leuk om te lezen, dus ik ga ze jullie laten zien. En ik deel mijn ‘eendjes-in-boeken-verlanglijstje’.

tien-kleine-rubbereendjes

Rubber eendjes

Het eerste boek met eendjes in een heel mooi boek van Eric Carle. Dat is de illustrator die voornamelijk bekend is van Rupsje Nooitgenoeg (ook een heel leuk boek overigens) maar eigenlijk nog veel meer mooie prentenboeken heeft gemaakt. Zo ook deze: Tien kleine rubbereendjes. Het gaat over tien rubber eendjes die van het vrachtschip vallen. Waar komen ze terecht? Alle 10 komen ze een ander dier tegen, in, op of boven het water. De laatste komt bij een echte eend en haar kleintjes en wordt opgenomen in de familie.

Een heel leuk boekje om voor te lezen voor het slapen gaan, vind ik. Want de eendjes gaan aan het eind van het boek ook slapen. Dus, logisch dat Mirthe dan ook moet gaan slapen, toch?

gonnie-het-gansje-flapjesboek

Het grote flapjesboek van Gonnie het Gansje

Gonnie mag dan wel een gansje zijn, voor Mirthe is ze gewoon een eend. Of liever gezegd: Eetje Kwawa. En ik reken het goed. Een boek vol met eendjes dus, met rode laarsjes aan. En ook nog eens allemaal flapjes erin. Een heerlijk doeboek dus. Mirthe is er dol op. Dit boek leest ze het liefst iedere dag. En ik vind dit zelf ook een heel mooi boek om voor te lezen. Of eigenlijk, samen achter de flapjes kijken. Want dat is wat we voornamelijk doen. En benoemen wat ze allemaal ziet natuurlijk. Een heerlijk dik flapjesboek. Met een mooie kaft ook, dit boek misstaat ook zeker niet op een plankje in de kinderkamer, als je het mij vraagt.

gonnie-gansje

‘Eendjes-in-boeken-verlanglijstje’

Deze tekst bevat affiliate links, klik op de link om te lezen wat dit inhoudt.

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: