Mama wees lief voor jezelf!

Op Instagram zie je perfecte plaatjes langs komen van anderen die alles helemaal op orde lijken te hebben. Iedere dag een schoolplanning voor de kinderen, knutselwerkjes en dagelijks de meest voedzame maaltijden op tafel. Maar, laten we eerlijk zijn: hoe haalbaar is perfectie in deze tijd?

School wil wat van je, namelijk dat je je ontpopt tot juf – soms wel voor drie niveaus tegelijk. Misschien heb je een werkgever die graag wil dat je net zoveel werk gedaan krijgt vanuit huis, als normaal gesproken op kantoor (niet haalbaar met kinderen thuis). Eventuele hulp die je kreeg in huis komt niet meer wegens de quarantaine. En ondertussen ben je ook nog ‘gewoon’ de moeder, partner, dochter, zus en oh ja, jezelf. Veel te veel ballen om mee te jongleren.

Het kan ontzettend de druk verhogen allemaal. Maar het is goed je te realiseren dat je het grootste deel van die druk waarschijnlijk jezelf oplegt (meestal). Het is oké als niet alles perfect gaat.

Het is oké..

 • Als je niet zes rollen tegelijkertijd kunt vervullen – te denken aan: kok, huishoudster, werknemer, politieagent, vrouw, mediator, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
 • Als je oh zo mooie dagplanning voor je kind helemaal anders loopt dan de bedoeling was.
 • Als je überhaupt geen planning maakt omdat dat je niet past.
 • Wanneer je voor de tweede keer deze week een van de drie p’s eet.
 • Als je niet 24/7 met je kinderen zit te knutselen, of je misschien wel helemaal niet zo’n knutselmoeder bent.
 • Wanneer je voor de vierde keer deze week een taart in de oven schuift (en daarna in je mond).
 • Als je extra online shopt, omdat je de stad niet meer in kunt. Je houdt gewoon de economie draaiende, you go girl!.
 • Wanneer je je familie mist.
 • Wanneer er meer schermtijd is dan normaal.
 • Als je bang bent of paniekgevoelens hebt.
 • Als je het allemaal even niet meer weet.

Het is oké.

Écht.

We leven in crisistijd. En wat je ook doet, wie je ook bent, dit raakt ons allemaal. Ieders leven is anders. Iedereen moet zich aanpassen.

Leg de lat niet te hoog voor jezelf.

Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Doe wat je kunt, maar vergeet vooral jezelf niet. Niemand heeft er iets aan als jij hieraan onderdoor gaat. Je kinderen niet, je partner niet, en ook je werkgever niet.

Het is oké. Wees lief voor jezelf. Geloof me, dan ben je dat ook voor anderen.

En blijf thuis. Blijf gezond ♡

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: