Mijn baby zwaait… soort van ;-) | Update: Ruben 8 maanden

Ruben is alweer 8 maanden. Mijn kleine baby alweer 8 hele maanden oud. Tijd voor een nieuw update dus. Cijfertjes heb ik momenteel niet. Het duurt nog even voor we weer naar het consultatiebureau moeten. Maar wat leuke nieuwtjes over hoe het nu gaat heb ik natuurlijk wel!

 • In de vorige (7 maanden) update meldde ik al dat Ruben tijgert, nu knipper je twee keer met je ogen en ligt hij aan de andere kant van de kamer.
 • Waar er eerst alleen nog maar wat keelgeluidjes uitkwamen, maakt hij nu meer en meer klanken. Gaga, dada, en zelfs mamamam… of iets in die trant. Wat ik uiteraard interpreteer als mama. Sowieso dat hij mij roept. Ik bedoel, wat zou hij anders bedoelen met mamamam? 😉
 • Hij zwaait! Lees: hij maait zijn armen door de lucht. Maar wel op het juiste moment. Actie reactie. Als je naar hem zwaait, maait hij zijn armpjes in het rond. Zó schattig. Het gebeurde afgelopen zondag ineens toen ik hem naar bed ging brengen en mijn vriendinnen, die op bezoek waren, naar hem zwaaiden. Ja Dais en Steef, jullie hebben de eer, de allereerste zwaaitjes. En daarmee ook het allereerste gebaar (we gaan weer babygebaren doen) dat Ruben ooit maakte! Mijlpaal!
 • Ruben eet nu ook brood. Kleine stukjes. Of wat gesabbel aan een korstje. Het is nog wennen, maar hij vindt het erg lekker.
 • Hij eet ook goed van zijn fruit- en groentehapjes. Al moet hij nog steeds niks hebben van ‘stukjes’. Alles moet nog mega gepureerd zijn. En hij geniet vooral van zoete smaken. Verschillende soorten fruit, wortel, pompoen en bloemkool zijn zijn favorieten. Hij moet het op dit moment nog wat minder hebben van groene groenten. Vooral erwtjes vind hij heel vies. Daar trekt hij zo’n ontzettend smerig gezicht bij.
 • Hij krijgt nog steeds borstvoeding. Zo’n vijf voedingen per dag. Bij het wakker worden, rond lunchtijd, rond 16.00 ‘s middags en voor het naar bed gaan. En de rekenwonders onder ons merken nu al dat er nog een voeding mist: Juist ja, Ruben heeft graag ook nog een voeding in de nacht. Dat is nummer vijf. Doorslapen is er nog niet bij, helaas voor papa en mama.
 • Ruben geniet ontzettend van spelen op de grond, samen met zijn zus. Als hij er maar bij mag zijn, dan is hij blij.
 • Hij timmert graag op de grond/tafel of op zijn stoel met alles wat hij vastpakt.
 • Hij sabbelt overal op; alles wat hij te pakken krijgt gaat direct richting zijn mond.
 • Het spelletje ‘ik gooi nu mijn lepel op de grond en dan kijk ik heel aandachtig waar hij gebleven is, en dan raapt mama hem wel weer op’, is ontdekt en ontzettend leuk bevonden.
 • Kiekeboe is ook nog altijd favoriet.
 • Ruben kan ontzettend lachen om Mirthe. Als Mirthe moet lachen of gek doet, doet Ruben net zo hard mee. En dat is zo lief om te zien. Echt, ik vreet ze nog eens een keer die twee.

Goed dat was hem voor deze maand. Een keer een beetje een andere opzet van een maandelijkse update, maar zeker zo leuk denk ik. Volgende maand heb ik er denk ik wel weer cijfertjes bij en zo.

Was jij ook zo euforisch toen je baby voor het eerst zwaaide? En hoor jij ook in iedere klank mama of papa? 😉

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • We horen regelmatig gefrustreerde geluiden op dit moment. Onze dame van 7 maanden wil overal staan en stapjes zetten. Wordt ook wel tijd want ze kruipt nu al 3 weken. (Lees het sarcastisch). Voor de rest is ze een hele vrolijk baby hoor. Ze kan ook zwaaien en in haar handjes klappen. En hoeraaaaaaa! En dat gezichtje erbij is het leukste.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: