Mijn doelen voor 2018

Doelen voor het nieuwe jaar, wie heeft ze niet? Doelen zijn een beetje de nieuwe voornemens volgens mij. Voornemens zijn een beetje een afgezwakte variant van een doel. Een doel is krachtiger. Een voornemen leg je makkelijker naast je neer. Zo voelt dat althans.

Iedereen neemt zich voor minder chocola te eten in het nieuwe jaar, maar je weet toch wel: dat gaat je niet lukken. De kunst van doelen stellen is om ze realistisch te houden, denk ik. Belangrijk is om te ontdekken wat je leuk vindt om te doen en wat jij het allerbelangrijkste vindt in het leven en om daar dan een realistische beeld van te schetsen. Maar wel een beeld dat je toch wel een beetje uitdaagt. Want als je van te voren weet dat je je doel toch wel haalt, dan heeft het ook geen zin om je best te doen.

Wat zijn mijn doelen voor 2018?

Mijn doelen van 2018 verschillen van hele persoonlijke tot zakelijke doelen. Dingen die ik belangrijk vind en ik mijzelf tot doel heb gesteld voor 2018, zijn:

  • Bevallen van een gezonde zoon en hopelijk samen een fijne kraamtijd en bevallingsverlof meemaken.
  • Samen met mijn gezin leuke dingen ondernemen. Weekendjes weg, dagjes uit. Quality time. Met de kinderen (meervoud ja, dat klinkt nu nog heel gek), maar ook met zijn tweetjes en met mijn familie.
  • Meer tijd maken voor vriendinnen. Sinds ik moeder ben (nee, het is niet eerlijk om mijn dochter daarvan de schuld te geven) heb ik gewoon echt veel minder tijd en aandacht besteed aan mijn vriendinnen. Ik zeg niet dat ik nu ineens iedere week met ze kan afspreken. Maar ik wil in ieder geval aankomende decembermaand niet terugkijken op een jaar waarin ik mensen die belangrijk voor mij zijn, verwaarloosd heb voor mijn gevoel.
  • Mijn YouTube kanaal nog verder laten groeien dan dat het het afgelopen jaar al deed. Ik vind video’s maken op dit moment echt het allerleukste om te doen. Mijn doel voor 2018 heb ik gesteld op 5000 abonnees. Ik heb het gevoel dat er meer in zit en ik wil mezelf graag triggeren om er meer uit te halen!
  • Wekelijks 2 tot 3 geschreven blogs publiceren. De focus ligt op video momenteel. Dat vind ik het leukste om te doen, dus dat is goed zo. Maar ik wil graag mijn blog bijhouden, want schrijven is ook een grote hobby. Waar ik eerst ooit dagelijks blogde, ligt mijn doel nu wat lager.
  • Lekker blijven werken, zoals dat nu gaat en daarnaast schrijven als freelance tekstschrijver en er een opdrachtgever bij zoeken.
  • Mezelf goed in acht houden, de druk niet te hoog leggen. Er is een tweede kindje op komst dus alles wordt sowieso drukker. Onze gezondheid en onze kindjes zijn ons kostbaarste bezit. Op het moment dat ik voel dat het te veel wordt, op tijd een stapje terug nemen. Dat heb ik geleerd uit de tijd dat ik per se dagelijks een blog online wilde hebben. Op een gegeven moment liep ik tegen een muur en dat is niet fijn.

Wat is jouw doel voor 2018?

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik ben het helemaal met je eens dat je de doelen die je stelt niet te hoog moet inzetten om ze te behalen. Je video’s zijn ontzettend leuk dus vooral mee doorgaan! En dan volgt de rest vanzelf want kan me niet voorstellen dat je die 5000 abonnees niet gaat halen 😀

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: