Mijn ervaring met de Troll co-sleeper

De eerste vijf maanden heeft Ruben naast mij in een co-sleeper geslapen. Wij hebben de een co-sleeper van Troll. Is het een aanrader? Hoe is het samen slapen met de baby bevallen en zouden wij het anderen aanraden? Het zijn vragen die ik regelmatig kreeg via social media, dus ik besloot er een artikel over te schrijven.

Wij hebben de troll sun co-sleeper

Wij hebben dit aanschuifbedje: De ‘Co-sleeper Troll Sun‘. Voordeel van onze co-sleeper is dat hij 90 centimeter lang is. De meeste wiegjes zijn maar 80 centimeter lang. Hierdoor kun je hem in principe langer gebruiken. Heerlijk om je kindje zo lang bij je te hebben, vond ik. En verder vind ik het ook gewoon een mooi bedje.

Een andere populaire co-sleeper is de Chicco Next 2 me. Die is 10 cm korter dan die van ons geloof ik, maar wel breder. En het voordeel van deze is dat je hem ook makkelijk opvouwt en als campingbedje mee kunt nemen. Het is maar net wat je ermee wilt.

co-sleeper troll sun

Waarom is een co-sleeper zo fijn?

Je baby naast je, lekker dichtbij. Het is niet alleen heel erg gezellig maar ook nog super praktisch als je het mij vraagt. Vooral als je borstvoeding geeft, of wanneer je de flesvoeding naast je bed in een flessenwarmer op kunt warmen. Want dan hoef je veel minder je bed uit. In het begin geef je nog veel nachtvoedingen (vaak, er zijn gelukkigen onder ons wiens baby’s al na twee weken doorslapen, maar die van mij niet, haha). En dan is het fijn als er een luiertje op je nachtkastje ligt. Even voelen; luier nodig? Hup even snel verschonen in de co-sleeper (poepen deden mijn kinderen meestal niet ‘s nachts) en vervolgens lekker bij je in bed voor de voeding. Klaar? Na het boertje hoef je je baby enkel naast je neer te leggen in de co-sleeper. En kun je je omdraaien en verder slapen. Als je baby dat ook doet tenminste. Het is geen wondermiddel natuurlijk he, een co-sleeper. Maar áls je baby na de voeding lekker doorslaapt, heb je geluk. Je hoeft er dan niet uit. Geen voeten op de koude vloer hoeven zetten. Ik vind het heerlijk. Je blijft dan een beetje in die slaaproes in plaats van dat je helemaal klaarwakker wordt. Ik vond het echt een uitkomst.

Tot wanneer hebben we de troll co-sleeper gebruikt?

Het duurde best lang voordat Ruben eruit gegroeid was, omdat deze co-sleeper zo’n 10 centimeter langer is dan een gemiddeld wiegje. Maar toch werd de breedte op een gegeven moment wat krap voor hem. Hij begon te draaien en had gewoon behoefte aan wat meer ruimte. Toen is hij, vanaf een leeftijd van 5 maanden ongeveer, op zijn eigen kamer in zijn ledikant gaan slapen.

Een tweede leven voor onze co-sleeper

Het leuke van deze co-sleeper is, dat je hem ook als bankje kunt gebruiken wanneer hij niet meer dienst doet als bedje. Met het hekje naar beneden is het een leuk zithoekje geworden voor op Mirthe’s kamer. Daar hebben we nu een leuk leeshoekje gecreëerd. De co-sleeper is sterk genoeg, zodat je er ook als volwassene op kunt zitten.

Zou je het anderen ook aanraden een co-sleeper aan te schaffen?

Ja, zeker! Super fijn ding. Ik had het niet willen missen. Zo gezellig: je lieve kleine baby’tje zo lekker dichtbij je. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat het niet veilig was of dat ik erop zo rollen of iets dergelijks. Ik vond het alleen maar een heel prettig gevoel, mijn baby zo dichtbij te hebben. Als ik dit had geweten, had ik hem bij Mirthe al aangeschaft.

Mocht je het interessant vinden, meer informatie over deze Troll sun co-sleeper vind je hier >>

Heb jij een co-sleeper of ben je van plan er één te kopen? Of slaapt jouw kindje in een ‘gewone’ wieg of ledikant? Laat me weten hoe jij hierover denkt en hoe jullie het aanpakken.

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wij hebben ook een co-sleeper, van het merk We-Too. Lars heeft er ‘s nachts in gelegen tot hij ongeveer 5,5 maand oud was. Vanaf toen kreeg hij geen hele late voeding meer en sliep hij ‘s nachts in zijn eigen kamertje. We hebben de co-sleeper nog steeds bij ons op de kamer staan voor als het nog een keer nodig zou zijn ‘s nachts maar het is eigenlijk nooit nodig geweest, dus we gaan hem binnenkort toch maar opruimen. Ik had het ook echt niet willen missen en kan het ook iedereen aanraden.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: