Mirthe 2 jaar! | Brief van mama

Een brief voor mijn lieve Mirthe. Mijn dochtertje, die alweer twee jaar is geworden vandaag. Ieder jaar schrijf ik haar een brief, zodat ze deze later allemaal terug kan lezen. Want dat lijkt me zo mooi. ( – hier vind je brief #1 – )

Lieve Mirthe,

Vandaag wordt je twee. Twee jaar alweer. Wat hebben we geoefend de afgelopen week om dat te zeggen, met twee vingers in de lucht. Je doet mij na, maar dan niet met twee vingers, maar met een hele hand. Vet schattig vind ik dat. Dus als mensen vragen hoe oud je wordt dan zeg jij eigenlijk vijf. Overdrijven is ook een vak en dat zit er bij jou al vroeg in 😉

Mijn lieve meisje wat is het toch snel gegaan, die afgelopen twee jaar. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik jou voor het eerst vast pakte. Dat papa en ik jou mee naar huis namen uit het ziekenhuis, op de dag van de bevalling. Wat was dat een mooie dag. Zo puur, zo bijzonder, zo wonderlijk, zo liefdevol en zo onzeker ook: alle gevoelens die een mens maar kent allemaal door elkaar. En nu, nu zijn we alweer twee jaar verder. En eigenlijk is er in dat opzicht niets veranderd. Nog steeds wek jij gevoelens bij me op die ik niet voor mogelijk had gehouden. Wat is het moederschap toch bijzonder, bijzonder mooi!

Het afgelopen jaar ben je gaan lopen. En steeds meer woordjes gaan zeggen. Je hebt je echt ontwikkeld tot een heuse peuter. En wat ze zeggen is waar. Je wordt alleen maar leuker. Ik snap er niks van, want ik hield al zoveel van je. Maar ik heb het gevoel dat onze band alleen maar sterker wordt.

Ik kan zo genieten van jou, als je:

  • ’S ochtends als je wakker wordt nog even tegen mij aan kruipt in bed.
  • Me kusjes geeft en me omarmt.
  • Zit te smullen van aardbeien of een lekker ijsje.
  • Samen met papa danst.
  • Heerlijk in de zandbak taartjes aan het maken bent.
  • Je grote vriend Josje, de hond van opa en oma, een kusje geeft op zijn rug.
  • Een eigenwijs gezichtje trekt als je weet dat je iets doet wat niet mag.

En ik kan nog wel even doorgaan zo. Ik geniet als jij geniet. Die twinkelende oogjes en dat schaterlachje. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou zoveel van jou lieve Mirthe. Jij maakt mij zo ontzettend gelukkig. Ik ben meer dan dankbaar dat ik jou mama mag zijn.

Ik ben twee en ik zeg nee

Je bent nu twee jaar alweer. Volgens mij heb ik dat nu al honderd keer gezegd, maar het moet gewoon even tot me doordringen. Het gaat ook allemaal zo snel! De fase ‘Ik ben twee en ik zeg nee’ is hier al lang begonnen. Dus kom maar op met die peuterpuberteit 😉 Ik ben zo benieuwd hoe jij je verder gaat ontwikkelen dit jaar. Hoe je steeds meer zult gaan praten en steeds meer je eigen wil krijgt. Gisteren kocht ik een nieuw shirtje voor je, met een aardbei erop. Maar je wilde hem niet aan! Je moest en zou je gele jurk aan met ananasjes erop. Dat soort dingen: ik geniet daarvan. Het hoort er allemaal bij. Je ontwikkelt je tot je eigen ik en ik vind het heel fijn om daar getuige van te mogen zijn.

Lieve Mirthe. Vandaag is jouw verjaardag en vandaag ga je samen met papa en mij gezellig naar de Efteling. Even samen genieten van een dagje weg! We hebben tenslotte vrij, dus we nemen het ervan. Morgen vieren we groot feest en is er taart. En ook op zondag gaat het feestweekend nog eventjes verder!

Ik hoop dat je geniet van je verjaardagsfeest. Op naar nog velen jaren in gezondheid en geluk! Ik gun jou alles en nog meer.

Liefs, Mama

6 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: