Mirthe 4 jaar | Een brief van mama

Vandaag is Mirthe jarig, ze wordt vier jaar! Ieder jaar schrijf ik haar een brief, zodat ze deze later allemaal terug kan lezen. Want dat lijkt me zo mooi. ( – hier vind je brief #1 – en hier brief #2en hier brief #3)

Lieve Mirthe

Vandaag word je vier jaar oud. Toen jij net geboren was leek dit moment nog mijlenver weg. Een stip, ergens aan de horizon. Schoolgaande kinderen, een ver van ons bed show. Nu ga jij naar school. Je bent een kleuter. Een meisje van vier. Een kind met eigen interesses, eigen voorkeuren en een eigen wil.

Je bent vooral gek op dieren. De hond van opa en oma, Josje, nog altijd je grote vriend, maar je cavia’s daar ben je ook verliefd op. Niet alleen aaibare beestjes vind je leuk. Zelfs slakken bijvoorbeeld. Je gaat erbij zitten en je bestudeert ze tot ze uit het zicht zijn verdwenen. Onze kleine bioloog ben je. Grappig wel, want ik herken hierin mezelf en dat vind ik zo bijzonder om te zien.

Een lief, zorgzaam en bovendien ontzettend energiek meisje. Jij kan de hele dag ‘aan’ staan. De hele dag spelen. Je ben zo lief voor je broertje. Hoewel samen spelen soms nog best een uitdaging kan zijn soms. Wanneer jij bijvoorbeeld een duplo-treinbaan bouwt en Ruben breekt hem weer af bijvoorbeeld. Maar dat is ook moeilijk. Steeds vaker spelen jullie echt samen. Je bent er gek op je broertje aan het lachen te krijgen door hem te kietelen, kiekeboe te spelen of gek te doen met knuffels. En als hij een snotneus heeft, ben je ook de beroerdste niet om papa of mama even te helpen en netjes zijn neus af te doen met een tissue. Toen ik laatst met jullie buiten was en jij even naar het toilet moest, vroeg je me: ‘Kun jij even Ruben opletten dan?’. Ja schatje, maak je geen zorgen. Ik let wel op je broertje 😉 Ik vind dat zo heerlijk aan jou! Je bent een lieve schat!

Ik ben zo ontzettend trots op jou. Mijn dochter, naar school. Ik ben zo benieuwd wat je allemaal gaat leren de komende tijd. Hoe jij gevormd zal worden door school. Mijn hart stroomde over toen jij de schoolpoort uitkwam en me vertelde dat je een hartje voor me had gemaakt voor moederdag. Je eerste werkje van school en meteen voor mij. Echt apetrots. Om jou zo te zien met je rugtasje om je schouders.

Komende week ga je ‘voor de echt’. Hele dagen, soms met overblijven en ook een keertje BSO. Ik vind dat verschrikkelijk spannend. Loslaten is het en vertrouwen hebben dat het goed komt. Dat jij het kan en dat je het ook leuk zult vinden. 

Maar eerst vandaag. Want vandaag is jouw dag. Met een aftelkalender heb je iedere dag uitgekeken naar dit moment. Die laatste sticker die mag je er vandaag opplakken en dan kunnen we feesten. Je vriendinnetjes komen op bezoek en de familie uiteraard en jij mag vier kaarsjes uitblazen. Natuurlijk doe je je mooiste kleren aan. Je mag zelf kiezen, maar ik doe alvast een gok: je bruidsmeisjesjurk. Of misschien gewoon een badpak, want het wordt 30 graden.

Maar in ieder geval trek je vast je mooie nieuwe schoenen aan die we afgelopen week kregen toegestuurd uit de nieuwe zomercollectie Shoesme. Ik wilde ze graag bewaren tot je verjaardag, maar jij wilde ze het liefst iedere dag aan en je showt ze aan iedereen die ze maar wil zien. Ook voor je broer kregen we mooie nieuwe, blauwe, sandaaltjes. Hoe schattig zijn die dreumes voetjes in die kleine sandaaltjes. Prachtig toch?

Lieve Mirthe, Ik hoop dat je ontzettend zult genieten en dat je mag stralen van geluk. Vandaag. En iedere dag.

Liefs, mama

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: