Mirthe op het kinderdagverblijf

Mirthe gaat al sinds ik weer moest gaan werken na mijn verlof en vakantie, naar het kinderdagverblijf. Dus sinds dat ze een maand of vier oud is. En nu leek het me leuk om mijn ervaringen eens op te schrijven.

Wij hebben gekozen voor het dichtstbijzijnde kinderdagverblijf uit de buurt hier. Het is drie keer rollen en dan zijn we er. Nee zonder gekheid: ik denk dat het 200 meter lopen is. Maar aangezien ik meestal met de auto naar mijn werk ga, breng ik Mirthe toch vaak met de auto en dan rijd ik in een keer door.

De eerste keer

Vanaf het begin gaat het eigenlijk heel goed. De allereerste keer vond ik het moeilijk. Maar als je je kindje dan ophaalt en hoort dat ze het hartstikke goed gedaan heeft dan stelt dat je wel gerust. En in het begin ging ik om 12.00 uur naar haar toe om te voeden en om 16.00 uur weer en dan nam ik haar gelijk mee naar huis. Dat is het voordeel van dichtbij je werk wonen. Dan kun je, als je geluk hebt, live gaan voeden in plaats van kolven op je werk. Veel fijner dan kolven als je het mij vraagt.

Maar goed doordat ik er door het voeden in het begin veel was, heb ik langzaam aan het kinderdagverblijf kunnen wennen en zag ik veel van hoe het daar allemaal gaat. En dat vond ik fijn.

Het gaat nog steeds goed

Het gaat nog altijd erg goed. Ik heb Mirthe nog altijd niet huilend achter hoeven laten. Ze gaat altijd meteen vrolijk spelen als ze op de kinderopvang komt. Ze heeft veel plezier met de andere kindjes. Alle oudere kindjes kennen haar bij naam. Ik vind het zo lief om te zien hoe die kleintjes met elkaar omgaan.

Als ik Mirthe weer ophaal, iets na 17.00,  is ze bijna altijd nog druk aan het spelen en moet ik haar echt uit haar spel halen voordat ze in de gaten heeft dat ik er ben. Nou dat lijkt me een goed teken. Ze zit niet op me te wachten of zo.

De leidsters op het kinderdagverblijf zijn ook allemaal zo lief. Ze zijn stuk voor stuk heel aardig en prettig en Mirthe vindt ze ook leuk volgens mij. Ze krijgen in ieder geval veel lachjes van haar en ze zwaait ze uit als we weer naar huis gaan.

Conclusie

Ik ben heel tevreden met onze keus om Mirthe twee dagen in de week naar het kinderdagverblijf te brengen. Het zorgt ervoor dat wij allebei kunnen blijven werken. En ik denk dat het ook belangrijk is dat Mirthe het daar naar haar zin heeft en dat we zelf een goed gevoel hebben bij het kinderdagverblijf.

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: