Monday Funday #3

Het is weer maandag en voor velen zal dit de eerste werkdag zijn na de kerstvakantie (dat geldt in ieder geval voor mij). En hoewel weer aan het werk gaan ook leuk is, hebben we natuurlijk allemaal stiekem heimwee naar de vakantiedagen. De dagen waarop niets hoefde en alles mocht. Een lijstje met wat vrolijke en mooie dingen kan dus vast geen kwaad 😉

2015-12-26 13.35.30Pop van Mirthe

Dit is een leuke zachte lappenpop. Het was een kerstcadeautje voor Mirthe. Ze heet Collette en kwam in een hele mooie gekleurde doos. Mirthe knuffelt haar graag. Collette heeft nog een heleboel leuke vriendinnetjes. Ik ben verliefd geworden op deze poppen (van Les Mistinguettes).

Weekendjes weg

O, wat verlang ik terug naar het weekendje weg in november. Ik kijk ik ernaar uit om weer eens een weekend naar een leuk vakantiepark te gaan. Ik kan eigenlijk niet wachten. Lekker met Mirthe naar het zwembad. Ronddobberen en ‘s avonds heerlijk op de bank voor de open haard. Ja, kom maar op.

2015-12-26 13.51.15Duplo trein

‘Ja, Mirthe is nog veel te jong. Ik weet het. Maar hij is nu in de aanbieding. En welk kind kan nou zonder de duplo trein?’ Aldus manlief, toen hij de grote doos onder de kerstboom legde.
‘Ja 2-5 jaar staat er op de doos. Mirthe is te jong en jij bent echt te oud hoor’, grapte ik. Maar toen de baan eenmaal in elkaar lag (op tweede kerstdag gingen papa T. en vriend R. direct aan het bouwen natuurlijk) kon ik er niet meer omheen dat de baan toch best wel een heel klein beetje ontzettend leuk was eigenlijk. Dus. Mirthe vindt het heel leuk om naar de trein te kijken als hij rijdt. En ermee spelen komt vanzelf wel. Dat gaat vast sneller dan we denken. Want alles gaat sneller dan je denkt.

Boekjes met geluiden

Hmm mijn lijstje wordt wel een beetje materialistisch merk ik nu, maar ach. Na al die leuke kerstcadeaus mag dat wel. Toch? Mirthe kreeg van oma voor kerst een boek met dierengeluiden. Leuk om haar op deze manier kennis te laten maken met wat voor geluiden dieren maken. Nog even en ze heeft door dat ze zelf de geluidjes aan kan zetten.

‘s Ochtends knuffelen op bed

Heerlijk samen op bed nog even knuffelen en onder de warme dekens wegkruipen, voordat we gaan aankleden en écht aan de dag beginnen. Wat zijn dat een fijne momentjes met mijn dochtertje.

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Haha mannen die denken dat het gelijk een goed excuus is! Wij moesten vandaag ook weer naar school, ik moet van mijn zoontje toch wel weer een beetje afkicken. Ik mis hem vreselijk en hoop altijd dat de dag snel voorbij is zodat ik hem weer lekker kan knuffelen! Dat boekje wat ze gekregen heeft is wel erg leuk! Hier vind Jay hem in ieder geval te gek.

  • Ik verlang niet terug naar de vakantiedagen haha. Ik vind het heerlijk dat er nu weer wat structuur is. Senna had ook al heel jong de duplo trein, hij is nu vier jaar en speelt er nog dagelijks mee. Geweldig ding.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: