muggen klamboe

Weg met die muggen!

Muggen: Wakker worden van gezoem ‘s nachts of van gigantische jeuk, het is zwaar irritant. Dat ze mij prikken, dat is nog tot daar aan toe. Maar erger nog vind ik het wanneer die kleine vliegende, bloedzuigende insecten de kinderen te grazen nemen. Ik zocht naar manieren om dit te voorkomen en deel deze vandaag met jullie.

Vooral Ruben moet het ontzien dit seizoen. Het is net of ze hem het lekkerst vinden. Ik snap dat ook wel, hij ziet er natuurlijk heel lief en onschuldig uit. En hij deelt vast niet zo vaak een mep uit in de richting van het zoemende geluid, als wij dat doen. Goed… Wat kun je nou allemaal doen om muggen op afstand van je kinderen te houden?

In samenwerking met www.bedsupply.eu.

Muggen houd je mogelijk op afstand met:

Citronella smeersels

Er zijn allerlei producten op de markt met daarin geurstoffen, met name citronella, die muggen op afstand moeten houden. Muggen houden niet van citronella en zullen liever op zoek gaan naar een ander slachtoffer. Nadeel is dat niet alle smeersels ook voor baby’s geschikt zijn, even goed opletten dus.

Citronella stickers

Er zijn stickers te koop, bij de drogist onder andere, die een citronella geur afgeven. Ik heb ze gekocht en gebruikt. In het begin had ik het idee dat het wel wat deed om de muggen op afstand te houden, maar na een paar dagen kregen ze honger en ondanks dat ik netjes nieuwe stickers had geplakt, hapten ze toch weer toe helaas.

Klamboe

Je kunt een klamboe om het bed van je kind hangen. Een klamboe kan voorkomen dat muggen je kind kunnen bereiken. Wij hebben onlangs een klamboe opgehangen op Ruben zijn kamer. Aan een haakje, aan het plafond. Wel even op de veiligheid letten, zodat grijpgrage babyhandjes de klamboe niet te pakken krijgen. Wij hebben de poten van het ledikant op de klamboe gezet, zodat Ruben hem niet in zijn bed kan trekken. Daarnaast gebruiken wij hem enkel nu er veel muggen zijn. Bij grotere kinderen en bij volwassenen kan een klamboe ook een uitkomst zijn natuurlijk. Mirthe werd helemaal enthousiast van en wil er eigenlijk ook een.

Een hor voor het raam

Een hor voor het raam in de slaapkamer is handig. Maar zodra er ergens anders in het huis ook maar een raam open staat waar geen hor voor zit, komen ze toch binnen, die gladjakkers. Wij hebben boven op alle slaapkamers horren, maar niet op de badkamer, en daar staat dus vaak het raampje open. Als we dat raam wat vaker dichthouden, merk ik er minder muggen binnen zitten.

Smeersels met Deet

Een spray of een gel tegen muggen met daarin 20% Deet (het welbekende antimuggenmiddel), kun je gebruiken om je kind extra te beschermen wanneer dat nodig is. Maar niet standaard, want Deet is een schadelijk middel. Je gebruikt het bijvoorbeeld op vakantie als er heel veel muggen zijn, of muggen die ziektes overbrengen. Deet houdt muggen op afstand, maar ook mensen worden meestal niet blij van de geur. Er zijn speciale kinderlotions met Deet. Baby’s jonger dan twee maanden mogen sowieso niet worden ingesmeerd met Deet.

Nou, en nu maar hopen dat het muggenseizoen snel weer voorbij is. Overigens heb ik helemaal niet het idee dat mijn kinderen last hebben van jeuk als gevolg van de muggensteken, in tegenstelling tot ikzelf. Maar toch, een baby die helemaal onder de rode muggenbulten zit, dat voelt niet fijn.

Wat doe jij tegen de muggen?

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Ik durf geen klamboe bij mijn dochter van 3 1/2 jaar op te hangen. Het is zo’n onrustige slaper, dat ik bang ben dat ze verstrikt raakt in de klamboe. Het zou heerlijk zijn als het wel zou kunnen, want ze wordt altijd geprikt en heeft een allergische reactie erop. Hierdoor worden de muggenbulten extra groot en het oor, handje of waar ze geprikt is ook dik.
  Heb jij misschien ideeën waardoor ik wel een klamboe zou kunnen gebruiken bij haar?

  • Voor ledikantjes heb je speciale klamboes die je kunt spannen over het bedje. Maar daar slaapt ze vast niet meer in? Of wel?

   • Hoi Simone,
    Nee, ze slaapt in een peuterbed. Ik zag laatst een soort tentje wat je zou kunnen gebruiken, maar kon daar geen ervaringen over vinden.
    Nog eens verder zoeken.
    Groetjes,
    Saskia

 • Ik gebruik voor Esmee van care plus naturel. Het helpt echt. Gelukkig hebben we thuis geen last van die muggen.. maar u op vakantie wel.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: