My Breast Friends Tag: Aandacht voor borstkanker

My Breast Friends Tag: een tag bedoeld om aandacht te vragen voor borstkanker, in aanloop naar de borstkankermaand in oktober. Natuurlijk doe ik daar aan mee! Ik vond de tag op Mijnlevenalsmama.nl

  • Zou je ooit iets aan je borsten laten veranderen (plastische chirurgie)?

Nee, dat zou ik niet doen zonder medische reden. Ik ben niet van het snijden in een gezond lijf. Bovendien vind ik ze ook prima zoals ze zijn.

  • Wat is jouw favoriete kleur bh?

Die heb ik niet. Ik houd van allerlei kleurtjes. Als het maar geen vleeskleurige bh is. Ik ben gek op lingerie en koop graag nieuwe bh’s net zoals ik graag nieuwe schoenen koop. Alleen nu ik borstvoeding geef, leef ik in mijn voedingsbh’s en die zijn niet heel erg sexy, zeker niet met borstcompressen erin.

  • Controleer jij ze wel eens?

Ja dat doe ik. De huisarts heeft mij jaren geleden aangeraden om vanaf mijn 25ste iedere maand grondig te controleren. En dat ik direct naar de huisarts moest komen als ik iets vreemds voelde. Beter tien keer te veel dan één keer te weinig. Ik check ze als ik onder de douche sta.

  • Komt er borstkanker voor in jouw familie?

Mijn moeder heeft borstkanker gehad. Daarmee zijn we niet direct erfelijk belast, maar ja, mijn moeder is familie, dus in die zin… Het was een hele moeilijke en nare tijd. Maar gelukkig zijn we nu ruim vijf jaar verder en gaat het goed met haar. Ik ga dus verder ook niet te veel uitweiden over alle nare behandelingen die ze heeft moeten ondergaan voordat de kanker weg was. We kijken vooruit!

  • Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens/door je zwangerschap(pen)?

BorstvoedingMijn borsten zijn zeker veranderd. Van niets naar iets zullen we maar zeggen. Ik draag een grotere bh-maat nu en ik geef Mirthe nog altijd met veel plezier borstvoeding. Ik hoop dat nog lange tijd vol te houden en ik ben benieuwd hoe mijn borsten weer veranderen als deze bijzondere periode voorbij is.

  • Heb jij en/of je man een naam voor je borsten?

Nee. Zijn er echt mensen die hun borsten namen geven, ja?

  • Ken je de stichting Pink Ribbon?

Jazeker en ik koop ook vaak van die armbandjes of het tijdschrift in oktober, de borstkankermaand. Ik ben donateur voor KWF, op de een of andere manier heb ik daar een nog beter gevoel bij.

  • Wat is het eerste dat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?

Angst. Angst om dierbaren te verliezen. Angst om het zelf ooit mee te maken. Ja, angst is het eerste wat in me op komt.

Dit was mijn #mybreastfriendstag. Neem hem ook over en besteed ook aandacht aan borstkanker! Want hoe meer aandacht hoe beter. Hoe meer donateurs hoe beter. Meer geld voor onderzoek = Een toekomst waarin niemand meer hoeft te bezwijken aan deze nare ziekte.

Handtekening Simone

 

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: