De naam van mijn blog: Papa is de liefste

Opdracht 1 van de 30 Day Blog Challenge: De naam van mijn blog. Mijn blog heet, tromgeroffel…: ‘Papa is de liefste’. Hoe kwam ik daarbij en ben ik nog steeds blij met deze naam?

Waarom koos ik voor deze naam?

Het was februari 2015. Ik was een maand of zes zwanger voor Mirthe en ik besloot te gaan bloggen. Al eerder had ik een blog op mijn eigen naam, maar dat was een allegaartje aan onderwerpen en dat deed ik ook helemaal niet zo serieus. Maar sinds mijn zwangerschap kwam de inspiratie voor onderwerpen om over te schrijven weer volop bovendrijven. Maar alles wat ik wilde schrijven ging natuurlijk over zwangerschap en baby’s. Want ja, als zwangere vrouw denk je nou eenmaal nergens anders aan. Dat is biologisch zo bepaald geloof ik. Dus ik begon een nieuwe blog: een mamablog.

Maar ja, daar zit je dan. Met je leuke idee. Maar dan moet je nog een naam bedenken. Er zijn al zoveel mamablogs. Ik dacht eerst aan namen met iets met het woord ‘mama’ erin, maar er zijn weinig domeinnamen met het woord mama erin die nog beschikbaar zijn, of die ik origineel genoeg vond. Ik wilde graag iets anders. Iets met een knipoog. En toen bedacht ik ‘Papa is de liefste’. Ik weet echt niet meer hoe ik erop kwam.

Hoe bevalt de naam?

De naam van mijn blog bevalt me op zich nog steeds prima. Ik vind hem nog steeds vrij origineel voor een mamablog (mag ik dat zeggen over mijn eigen blognaam; ja toch?). Hij is niet te ‘standaard mamablogger’ maar geeft toch wel duidelijk het onderwerp van mijn blog aan denk ik. Ik zou hem best nog eens kiezen denk ik.

Domeinnaam .nl of .com

Wat ik eerder niet zo handig had ingeschat is dat een .nl domein voor een Nederlandse blog toch wel beter is dan een .com blog. SEO technisch gezien. Althans dat ben ik van mening. Papaisdeliefste.nl was op dat moment al door iemand ingekocht (niet in gebruik) dus ik ben voor de .com gegaan. Inmiddels heb ik ook het .nl domein er nog bij. Maar Papaisdeliefste.com is nog altijd de hoofdsite, om het zo maar te noemen. De volgende keer zou ik meteen een domeinnaam kiezen die zowel op .nl als .com nog vrij is. Het is maar een tip, misschien heb je er wat aan 😉

Challenge nummer 1 zit erop! Niet gedacht dat ik een heel blogartikel zou kunnen schrijven over dit onderwerp, maar toch gelukt: zo zie je maar, gewoon ervoor gaan zitten en losbranden. Dan komt de rest vanzelf, haha.

Wat vind jij van de naam van mijn blog? Denk je meteen aan een mamablog als je hem ziet of juist niet? Of dacht je, op het eerste gezicht, dat hier een papa zou bloggen? Laat het me weten bij de reacties!

Simone

11 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Ik vind je domein naam super origineel! Goede tip een .nl domein! Waar heb je je site gemaakt? Ik wil ook echt over naar een .nl naam, maar.kok er gewoon niet uit

  • Dank voor je compliment. Ik heb mijn site gehost bij Strato, maar of ik dat nou zou aanbevelen… ik denk dat ik de volgende keer voor iets anders zou gaan.

 • Het is inderdaad een hele grappige naam – heel origineel ook!
  Ik heb ook een .com domein omdat .nl al ‘bezet’ was. Ik denk dat ik het wel zo laat – ben het nu zo gewend haha

  • Leuk om te horen, dank je! Ja ik ben het op zich ook wel gewend. Maar soms zie ik mensen linken naar papaisdeliefste.nl en dan denk ik toch, he jammer. Maar nu kan dat dus gewoon 😉

 • Ik vind je naam ook echt leuk en origineel. Ga binnenkort ook eens meedoen met deze challenge, had in gedachten om sommige maar samen te voegen. Denk niet dat het echt blog anders word, maar wie weet haha

   • Ja daarom komt goed… 🙂 had trouwens niet het vermoeden dat er een papa aan het woord was, toen ik de naam van je blog voor het eerst zag. Wist toen überhaupt niet dat er ook papabloggers waren, maar daar ben ik sinds een hele tijd wel achter haha

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: