7x typisch naar het zwembad met peuter!

Waarom het zo gezellig is om met een peuter te gaan zwemmen. Lezen met een knipoog hoor 😉 Ik vind het oprecht heel erg leuk om met Mirthe naar het zwembad te gaan en lekker samen met haar te dobberen en ik doe het eigenlijk nog veel te weinig.

1. Ze hebben ALTIJD zin om te gaan zwemmen. Want welke peuter houdt er nou niet van om lekker in water te kliederen?

2. Je peuter mag vleugeltjes aan! Yay voor vleugeltjes, want elfjes in boekjes en in de Efteling hebben die ook. Oké grapje natuurlijk, want die dingen moeten af als je meisje naar de wc moet en het badpak moet uit… en water maakt stroef. Niet handig. En ze gaan lek en dat is stom.

3. Glijbaan op, glijbaan af, glijbaan op, glijbaan af; herhaal dit 83 keer en dan ben je er wel zo’n beetje. En jij maar je hart vasthouden, dat ze niet uitglijden en op hun snufferd gaan.

4. Het peuterbadje vol badspeelgoed, een waar walhalla voor gietertjes- en watermolentjes-fans. Want welke papa vindt het nou niet leuk als zijn haren lekker worden gewassen met een gieter vol van dat heerlijke warme water uit het peuterbadje. Papa’s staan er toch niet bij stil dat urine gewoon langs die schattige kleine zwemluiertjes het zwembad in sijpelt, of wel dan? (He bah, Simone, moet dat nou?)

5. Frietjes eten in het zwembad. Dat doe ik eigenlijk nooit, maar die enkele keer dát we dat doen… Zó lekker! Op de een of andere manier is friet met mayonaise gewoon extreem veel lekkerder met een chloorlucht op de achtergrond, dan zonder. En dit bedoel ik dus niet sarcastisch, dit vind ik echt. Ik weet alleen zelf ook nog eventjes niet helemaal de link met peuters. Maar frietjes in het zwembad, dat moest gewoon in dit stukje vernoemd worden. Dus, daarom.

6. Wachten op een badhokje met aankleedtafel duurt nooit langer dan tot sluitingstijd. Vroeg of laat heb je er één bemachtigd. En dan maar hopen dat je je handdoek om op te staan niet vergeten bent en dat je niet te veel kledingstukken op de natte vloer laat vallen, want zeg nou zelf, het is, zelfs in het badhok, nog een hele kunst om de boel droog te houden of niet dan?

7. Met natte haartjes naar buiten. Snel naar huis en lekker lunchen. Lunch smaakt nooit zo goed als na het zwemmen, want: HONGER!

Al zin om te gaan zwemmen? 😉

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: