Tinder, maar dan voor het bedenken van namen!

Eindelijk is er een manier om gemakkelijk een babynaam te kiezen: de nieuwe app ‘Babyname’. Je kunt simpelweg door een lijst van random namen heen werken; je favorieten vastleggen; en dan ook nog de overeenkomsten in favorieten van jou en je partner naast elkaar leggen! Tinder voor babynamen. Wat mij betreft nu al een hit! Maar wordt het kiezen van een naam hierdoor nu echt gemakkelijker? En hoe kozen wij eigenlijk voor de naam Mirthe Jasmijn?

Het gaat om de app ‘Babyname’, die beschikbaar is voor Android en Apple telefoons en ongeveer net zo werkt als Tinder. Bij Tinder swipe je personen weg als je ze niet leuk vindt, en de andere kant op als je ze wel leuk vindt. Als de ander jou ook leuk vindt heb je een match. Bij deze ‘Babyname’-app koppel je de app aan die van je partner en ga je samen babynamen keuren. Er wordt dan een lijst vastgelegd van de namen die jullie allebei hebben geliked! Nou dan moet er toch wel ééntje tussen zitten lijkt me?

Waarom kozen wij voor de naam Mirthe Jasmijn?

Wij waren er al snel uit dat wij Mirthe een dubbele naam wilden geven. Ik en mijn zusjes hebben zelf ook twee namen en ik vind dat erg mooi. Bovendien wilden we Mirthe laten dopen en dan kies je dus ook een doopnaam.

Mirthe is een naam waar volgens mij Thijs het eerste mee op de proppen kwam. Hij is rijinstructeur en een van zijn leerlingen heette Marte. Dus Thijs stuurt mij een berichtje waarin staat: Marte of Mirte? Dus ik stuur terug: Mirthe! En dat is het dus geworden. Ik vind hem stoer maar toch ook lief.

Mirthe met een ‘i’ en ‘th’ is de meestvoorkomende spelwijze van de naam. Je kun het ook spellen zonder de h, of met een y. Maar dit vonden wij de mooiste en het leek ons het handigste, omdat deze schrijfwijze het meest bekend is. Jasmijn vonden wij allebei ook een hele mooie naam, en de combinatie vond ik heel mooi passen. Dus vandaar dat het Mirthe Jasmijn is geworden. Wij hebben haar dus niet vernoemd of iets dergelijks. We vonden het gewoon simpelweg een mooie naam. Vanaf het moment dat we de naam kozen, noemden we de buikbaby ook al Mirthe. Het voelde goed.

Ik ga nog even niet uitweiden over andere opties voor namen er op ons lijstje stonden, want wie weet gaan we ze ooit nog gebruiken 😉

babyname

We hebben de app getest

We hebben de proef op de som genomen en allebei de Babyname app gedownload. We kregen helaas wel veel foutmeldingen dat er iets misging met de server. Maar misschien komt het omdat zoveel mensen nu tegelijkertijd de app aan het uitproberen zijn. Maar het idee vind ik in ieder geval erg leuk. Ik zou er best gebruik van maken. Ik ben wel benieuwd naar de diversiteit van de namen, want ik heb in ieder geval in die korte tijd dat ik hem getest heb nog niet veel Nederlandse namen langs zien komen. Dat zou jammer zijn. Maar als dit een succes is, hoeven we vast niet lang te wachten op een Nederlandse versie.

Als je dan je shortlist van namen die je allebei ‘wel leuk’ vindt, hebt aangelegd. Dan komt natuurlijk het moeilijkste gedeelte: Welke naam van dit lijstje is de allerleukste? En zijn jullie het daar samen over eens? Welke naam is dan echt goed genoeg voor de voornaam van je kindje? Het zal altijd best een lastige keuze blijven denk ik!

Lijkt het jullie wat, deze app?

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: