babywas babywasjes

Nesteldrang

Zo’n rommelkont als ik vroeger was, zo graag wil ik nu altijd mijn huis op orde hebben. Ik heb er een hekel aan als er spullen rondslingeren en als er een paar dagen niet is gestofzuigd. Maar vooral nu tijdens mijn zwangerschap wil ik heel graag dat alles schoon en opgeruimd is. Ik kan ‘s avonds om 23.00 ineens het gevoel krijgen dat er teveel kattenharen op de vloer liggen en dan ga ik stofzuigen. Hoe moe ik op dat moment ook ben. Die drang om dan de boel op orde te willen hebben is op dat moment gewoon groter.  Duidelijk een gevalletje nesteldrang.

Nesteldrang is de schoonmaak- en opruimwoede die tijdens de zwangerschap ineens de kop op steekt. Het schijnt een oerdrang te zijn om een goede omgeving voor de baby te creëren, die wordt veroorzaakt door hormonen. Ook dieren hebben blijkbaar te maken met dit fenomeen.

Het leuke is ook, is dat ik op internet lees dat nesteldrang met name in de laatste maand van de zwangerschap de kop op steekt. Dat belooft nog wat dan, want ik zit nu (pas) in week 32. Dus T.: houd je maar vast. Ik ben nog lang niet uitgedweild. Misschien ga ik volgende week nog wel even de woonkamer verven, de badkamer pimpen met nieuwe accessoires of de babykamer voor de allerlaatste keer nog eens goed schoonmaken. En o ja, T, wil jij morgen even de ramen zemen? Die kunnen echt niet meer!

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: