niet-vaccineren

Niet vaccineren… ronduit egoïstisch 

Niet vaccineren: steeds vaker hoor en lees je verhalen van ouders die twijfelen en ouders die niet laten inenten. En mocht de titel nog niet geheel duidelijk zijn: In dit artikel ga ik mijn ongezouten mening geven, zonder disclaimers. Dus wees gewaarschuwd.

Volgens het RIVM is de vaccinatiegraad voor het tweede jaar op rij afgenomen. Steeds meer ouders besluiten dus hun kinderen niet te laten vaccineren. Een verklaring hiervoor hebben ze niet. Maar ik denk persoonlijk dat het best wel eens te maken kan hebben met de verhalen die de laatste tijd veel de ronde doen in de media. Ik denk dat ouders twijfelen als gevolg van stemmingmakerij; onrustzaaiing en indianenverhalen. Mensen die niet vaccineren behoren momenteel nog tot de minderheid (de opkomst ligt nog altijd tussen de 92 en 99 procent, maar neemt wel af | bron: RIVM). Ze zijn uitzonderingen op de regel en daarom hebben ze een interessant verhaal. Redacties van allerlei typen media, maar ook wij bloggers, smullen van mama’s of papa’s met een bijzonder verhaal. Wat zouden hun beweegredenen zijn? Waarom kiezen ze ervoor om de inentingen links te laten liggen?

Ik lees ze ook en ik verwonder me telkens weer. Maar, het publiceren en blijven lezen van dit soort verhalen, en erop reageren al helemaal, zorgt ervoor dat deze mensen een podium krijgen. En dat podium dat zou er niet moeten zijn. Mensen maken elkaar bang; vertellen ongegronde verhalen over de dochter van de nicht van de achterneef van de vriend van de buurman, die drie weken in het ziekenhuis lag, óf erger nog, zou zijn overleden als gevolg van een vaccinatie. De inentingen zouden gevaarlijk zijn, je kind onnodig ziek maken of zelfs in gevaar brengen. Maar zijn deze verhalen gebaseerd op waarheid? Is er een bron? Is er medisch onderzoek dat aantoont dat vaccineren gevaarlijk is?

Vergeten wordt, dat vroeger vele kinderen ernstig ziek werden van de ziektes waartegen we onze kinderen nu kunnen en mogen beschermen. Dat kinderen er hele nare gevolgen aan over hielden en dat velen er ook de dood in hebben gevonden. Het ligt ver achter ons en, omdat de meesten wél zijn ingeënt, is de kans op verspreiding klein. Er heerst een zogenaamde groepsimmuniteit. En uitbraken zijn al zó lang geleden. Dus dan kun je als twijfelende ouder dat risico toch wel lopen? Nou nee. En nu komt het. Nu ga ik echt lelijk doen. Alsjeblieft zeg. Wees niet zo eigenwijs, wees niet naïef. wees niet zo betweterig of zo ontzettend egoïstisch. Want dat vind ik het: egoïstisch. Zo ik heb het gezegd.

Het is egoïstisch. Zelf laat je je gek maken door enge verhalen. Bangmakerij. En daarom geef je je kind een onnodig risico mee, een risico op ernstige ziektes. En niet alleen je eigen kind… maar ook kinderen van anderen. Baby’s op het kinderdagverblijf of bij de gastouder, die wel gewoon ingeënt worden door hun ouders, maar de juiste leeftijd voor de vaccinatie nog niet hebben bereikt, lopen risico. Zij kunnen door een niet ingeënt kind besmet worden en zeer ernstig ziek worden. En dat wil geen enkele ouder op zijn geweten hebben. Ook die ouders niet, die als gevolg van enge verhalen besluiten niet in te enten.

We zijn allemaal ouders en willen allemaal het beste voor ons kind, dat geloof ik oprecht. Ook die ouders die ervoor kozen niet mee te doen aan het rijksvaccinatieprogramma. Maar lieve ouders, wees verstandig en kom bij zinnen. Stop met zoeken op het internet naar nog meer bewijs van kwakzalvers die denken slimmer te zijn dan de medische wetenschap. Ga naar dat consultatiebureau, bespreek het eens met de arts, of desnoods met je huisarts als je die meer vertrouwt. Vraag hen waarom we een vaccinatieprogramma hebben en vraag hen naar de risico’s. Zijn de enge verhalen écht gegrond of ben je bang gemaakt voor niks? Laat het ze uitleggen. Daar zijn ze voor. En dan hupsakee, die prikjes erin.

Simone

P.S.:

Bekijk ook deze video van Zondag met Lubach. Arjen geeft antwoord op de meest gestelde vragen rondom vaccineren. Heel raak, hij veegt alle mythes en twijfels met het grootste gemak van tafel. Met bronvermeldingen erbij. En hij brengt het, als je het mij vraagt hele serieuze onderwerp, ook nog eens erg grappig:

Ik ben benieuwd hoe jullie tegen dit ‘niet vaccineren fenomeen’ aankijken. Laat het me weten bij de reacties.

52 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • O, en Arjan Lubach is natuurlijk een autoriteit op het gebied van vaccineren! Hij heeft jarenlange ervaring met kinderen die ingeënt worden en gedegen medisch onderzoek gedaan. Hij heeft zelf ook kinderen en kan dus uit eigen ervaring meepraten. Wow! Misschien kun je eens een lezing van Hans Moolenburgh kijken op YouTube. Gewoon, ter informatie.

  • Nee Arjen niet, hij vertelt enkel wat het RIVM meldt. De autoriteit op dit gebied, die zich wel degelijk op jarenlang onderzoek en ervaring baseert.

   • Ook het RIVM niet.
    Vraag eens een bijsluiter op van wat je in je kind laat spuiten. Zowel die voor jou als die voor de arts want er zijn er namelijk twee. Zoek alles uit. Kijk een lezing van Hans Moolenburgh. Als je dat gedaan hebt mag je me de grootste egoïst ter wereld noemen.

    Ik heb een kind wat beschadigd is door vaccineren en ik leef elke dag in angst door de gevolgen hiervan. Ik ben door schade en schande wijs geworden. Ik heb me zeer goed ingelezen en weet waar ik op moet letten als ze ziek worden.

    En jij? Ik zou graag een heel eerlijk antwoord hierop krijgen van je. Denk jij dat jouw kind geen van de ziektes kan krijgen waartegen het is ingeënt? Want ja, ook jouw kind kan ziek worden. Omdat jij je vals veilig voelt en volledig vertrouwt op de overheid kan jouw kind op het randje komen te liggen en zelfs sterven omdat je geen flauw idee hebt waar je op moet letten.

    Alsjeblieft, verdiep je in de ziektes, de prikken en de eventuele consequenties van wel enten.

 • Wat wil je nu bereiken met dit stuk of vaccineren? Alleen jou ongezouten mening.. lees je eens goed in en spreek met ouders van kinderen die vaccinatie schade hebben en dan kun je je ongezouten mening geven!!

 • Onderzoeken waar het RIVM voorlichting op basseerd worden gesponsord door de farmaceutische industrie. BAM, daar gaat je verhaal.

 • Wat een onvoorstelbaar dom verhaal. Het grenzeloze vertrouwen in de leugens die ons voorgelegd worden en mensen die zelf na kunnen denken worden compleet te kakken gezet als egoïst. Waarom toch dat domme naïeve vertrouwen in het vaccinatieprogramma? Waarom?

 • Ik heb gedaan wat jij zegt in je stuk en het consultatiebureau was heel duidelijk. Vanuit het algemeen belang dien je te vaccineren, vanuit het belang van je kind juist niet, maar vanuit mijn functie van het cb moet ik zeggen van wel. Prima duidelijk advies volgens jouw advies dus.
  Ik kan je wel in contact brengen met een vaccinatieslachtoffer. Of daar de ouders van want hij is er niet meer. Geen verre neef van een nicht en daar de broer van, maar gewoon iemand die in Hoofddorp wonen en de prijs van de megawinsten van de Pharma industrie hebben moeten betalen.
  Misschien ben je zelf slecht geinformeerd, omdat je denkt dat het volgen van de maatschappelijke norm altijd de juiste is, maar je bent niets meer dan een kip in een intensieve kippenhouderij. Het volgen van deze norm brengt jou alleen maar naar de slachtbank voor maximale exploitatie en jouw kuikens zijn geen stuiver waard voor dit soort lieden.

 • je hebt een schattig meisje.
  Hoop voor haar dat je je ook een keer verder verdiept in het vaccinatieprogramma en nee dan bedoel ik niet lubach.

 • Beste Simone, een inhoudelijke reactie los van je mening, want daar heb je in dit land recht op. Je verwijst naar de emotie angst als reden van niet vaccineren, maar juist de RIVM, artsen en CB’s gebruiken deze zelfde emotie om ouders te overtuigen wel te vaccineren. Daarnaast vraag je naar bronnen voor het negatieve effect van vaccinaties. Ik heb er iig één voor je, de bijsluiter. Wat hier in staat is wetenschappelijk onderzocht. Dit wordt niet gedeeld bij het prikken. Daarom gaan ouders op zoek naar informatie op internet. Succes met je blog en het geven van je mening. Bedenk wel, de wereld is soms ingewikkelder dan je denkt.

 • Amen! ik ben VOOR vaccineren. Ik moet er niet aan denken dat Emily ziek zou worden door een ongevaccineerd kindje. Bij ons op het KDV moet je kindje ingeënt zijn/worden.
  Leuk dat filmpje er ook bij van Lubach!
  Ik twijfelde zelf of ik me hier aan wilde branden door een stukje over te schrijven, maar ik vind het super stoer dat je het gedaan hebt!

   • Ik sta er ook achter! ook achter jou mening! dit zijn precies die moeders/ouders die Lubach nadoet in zijn filmpje. Bij ieder product van de medische wereld zijn donkere verhalen, en niet alleen voor vaccineren!

   • Goed dat je het wel geplaatst hebt!
    Dit is jouw mening en je hebt er goed naar gekeken.
    Blijf zo doorgaan.

   • Het is onethisch is om op kinderen te testen dus vertel mij eens hoe men kan onderzoeken dat alles wat ze in de bloedbaan van je (pas geboren) kind spuiten goed onderzocht is? Waar zijn de lange termijn onderzoeken? Dat moet normaliter toch met ieder medicijn/vaccinatie? Iedereen vind het maar normaal dat kinderen tegenwoordig vaak/veel ziek zijn….of exceem of noem maar op. Mijn dochter van ruim twee jaar heeft nog nooit een arts gezien. Hartstikke gezond door haar natuurlijk opgebouwd immuunsysteem en goede voeding. Loopt voor op haar ontwikkeling en ga zo maar door. Prima als jij je mening wilt geven maar ga niet zomaar iets roepen of Dr. Lubach aanhalen want daar win je de discussie niet mee die je toch wilt aangaan als je iets plaatst.

    • Deze onderzoeken en lange termijn effecten kun je prima terugvinden hoor. Je zult dit alleen niet in de tijdschriften terugvinden die in de winkels liggen, maar in de wetenschappelijk tijdschriften (die vooral online worden gepubliceerd) zoals Nature, Science, en nog vele anderen. Hier staan onderzoeken in die in detail helemaal zijn uitgewerkt. Het nadeel van deze artikelen is dat ze lastig te lezen zijn voor leken, aangezien er nogal veel jargon in staat. Toch nodig ik je uit om hier eens naar op zoek te gaan, want dan lees je pas echt en puur wat er toe heeft geleid dat een vaccin op de markt is gekomen, en dan hoef je het niet van Dr. Lubach te horen, maar ook niet van alle anderen die er hun eigen draai aan hebben gegeven.

 • Jij stopt je kind vol met * aluminum hydroxide, aluminum phosphate, ammonium sulfate, amphotericin B, dierlijke weefsels als:varkensbloed, paardenbloed en/of konijnen/apenhersenen, arginine hydrochloride, hondennier en/of apennier, tweebasich kaliumfosfaat, kippen embryo, kippen ei en/of eenden ei, kalfs (bovine) serum, betapropiolactone, foetaal runderserum, formaldehyde, formalin, gelatine, gentamicin sulfate, glycerol, menselijke diploide cells (afkomstig van geaborteerd menselijk foetaal weefsel), hydrocortisone, gehydroliseerde gelatine, monosodium glutamate=natrium glutamaat (MSG), eenbasisch kalium fosfaat, neomycine, neomycine sulfaat, nonylphenol ethoxylate, octylphenol ethoxylate, octoxynol 10, phenol red indicator, phenoxyethanol (antivries), kalium chloride, kalium difosfaat, kalium monofosfaat, polymyxine B, polysorbaat 20, polysorbaat 80, porcine (varkens) pancreas-hydrolysaat van caseïne, resten van MRC5 eiwitten, natrium deoxycholaat, sorbitol, tri(n)butylfosfaat, VERO cellen, in een lijn van apenniercellen en, gewassen rode bloedcellen van schapen en noemt mij naief?

  • Ja een kippen ei is natuurlijk wel een risico, net als dierlijke weefsels. In dit geval zou ik zeggen, less is more ;). Natuurlijk staan er hier dingen in die totaal niet lekker klinken, maar het zit samen een oplossing, en het werkt samen. Het is een synergie die ontstaat. De concentraties staan er niet bij vermeld, laat staan de daadwerkelijke effecten van deze stoffen op het menselijk lichaam (in het mengsel waarin ze worden gebruikt). Wanneer jij alle E-nummers die jij in een week binnenkrijgt zou opschrijven en zou teruglezen, dan zou je denk ik ook een week niet meer eten.

   Daarnaast heb je altijd overgevoeligheid die individuen kunnen hebben voor stoffen. Maar dit geldt voor elke stof. Mensen met een fruit allergie, of mensen die zelfs dood kunnen gaan als ze een pinda eten. Maar dit is prima uit te leggen, alleen als het om “onbekende” dingen gaat, dan vergeten “we” vaak/graag de context, helaas…

   • Overgevoeligheid en allergieën zijn een steeds groter wordend probleem. Voor een groot deel komt dit door vaccins. Hier is genoeg bewijs over te vinden.

 • De overheid staat ook achter monsanto en ttip.
  Net zo “betrouwbaar” als het rivm en de belastingdienst.

 • Wat een kut stuk! Ga je toch eens inlezen. Ga feiten onderzoeken in plaats van alles klakkeloos overnemen. Egoïstisch??? Mijn dochter heeft vaccinatie schade! Leuk joh, super. Het zou je kind maar zijn die straks niet meer beweegt na een vaccinatie en je krijgt geen erkenning. Dan praat je op eens wel anders. Het is zeker goed dat ze er zijn, maar niet meer voor mijn dochter en eventuele volgende!

  • Wat vreselijk voor je dochter Ik vindt het ook een ontzettend dom stuk. Ik zie het nieuws en de discussie overal wel als positief. Mensen gaan er nu misschien wel bij nadenken dat een vaccinatie meer is dan een zielig prikje en weer verder. Ons zoontje heeft een allergische reactie gehad en de Bof na de BMR vaccinatie. Begon zo’n 1,5 uur na de vaccinatie. Hij blaasde op en werd rood. Maanden lang is het ventje voor het minste geringste allergisch geweest (daarvoor kerngezond). 2 maanden geleden kreeg ie hevige koortstuipen, stond er moet ik eerlijkheidshalve toegeven los van want hij had oorontsteking maar het eerste wat ze in het ziekenhuis vroegen; is hij recent gevaccineerd? Nou SORRY, als het geen kwaad kan en niet gevaarlijk is waarom vragen ze het dan en dat notabene in het ziekenhuis op de eerste hulp?! Wij zijn heel anders naar het vaccineren gaan kijken. Ons zoontje is tot nu toe gevaccineerd en over de toekomst laten we ons nog goed informeren. Maar vind mensen die niet vaccineren als ‘egoïstisch’ wegzetten heel dom en naïef (en dat voor een gezellige site voor ouders?). Loop lekker met de rest van de kudde mee zou ik zeggen. Ik ga mn zoontje zo nog een dikke zoen geven. Iedere ouder handeld uit liefde en wil het beste voor zijn/haar kind. Dat is niet egoïstisch, dat is LIEFDE

   Ps: ik ben niet ANTI vaccinatie (wij weten ook nog niet wat we verder doen) maar vind dat de feiten niet weggestopt moeten worden. Er moet meer transparantie komen en ook de andere kant mag gehoord worden.

 • Beste Simone,

  wat jammer dat jij je nog niet hebt verdiept in vaccins. Net zoals ik zie dat je last hebt van Crohn. Ook op dit gebied: verdiep je eens goed, en dan bedoel ik echt goed. Niet de mensen die geld aan jou ziekte verdienen. Maar mensen die jou willen helpen, echt helpen. Succes met je zoektocht. En wie weet als je je hoofd uit het zand hebt gehaald ga ik je blog daadwerkelijk volgen.

 • Wat je schrijft kan ook de andere kant op..je vraagt is er medisch bewijs dat het schadelijk is MAAR is er medisch bewijs dat het onschadelijk is?! En het bang mk gaat ook juist de ander kant op…je word bang gemaakt voor bepaalde ziektes om zo over te gaan op inenten…worden die ziektes juist niet in stand gehouden door het ontwikkelen van die vaccinaties (van 3 tot 12 dagen (ligt aan welke vaccinatie) na inenten ben je besmettelijk)?. Daarbij komt dat de vaccinaties soms lange tijd nodig hebben om bescherming te kunnen geven terwijl ze worden gegeven om een kind tussen de 4mnd en 1jr te beschermen en het dan dus niet eens beschermt. Ook is er maar een beperkt aantal % onder de gevaccineerden waarbij de vaccinaties daadwerkelijk doet wat het moet doen. De vaccinaties geven ook niet oneindig bescherming dus er kon een moment tussen de 5 en 12jr (afhankelijk van de vaccinatie) dat je niet meer beschermd bent en je als nog die ziektes kunt krijgen. Iedereen heeft recht op zijn mening…maar als je het dan zo publiekelijk wil uiten vind ik wel dat je het niet zo eenduidig moet belichten.

 • Ach, daar heb je weer zo’n ouder die wel graag gebruik maakt van de vrijheid van meningsuiting maar eigenlijk schrijft dat andersdenkenden hun kop moeten houden.

  Mag het wat minder? En wil je AUB niet de heer Lubach als deskundigen aanschrijven? Want die is lachwekkend.
  Echt. Daar kom je niet ver mee.

  Echt je stuk is zo ontzettend kort door de bocht, wat denk je nou…dat ouders die niet inenten geen onderzoek hebben gedaan? Jij in elk geval niet.

 • Beste Simone,

  Ik ben echt ontzetten blij dat je dit onderwerp behandeld. Mijn schoonfamilie is van de antroposofische levensstijl en vaccineren de kinderen niet. (Mijn schoonzus en mijn vriend zijn wel gevaccineerd.) Omdat ik geen goede kijk had op vaccineren, waarom wel, waarom niet, ben ik mij daarin gaan verdiepen. Ik ben lid geworden van de fb pagina vaccin-vrij, vaccinatie-twijfelaars, het boek vaccin-vrij in huis gehaald en YouTube afgestruind. Ik heb het filmpje de waarheid over vaccineren (duurt drie uur!) helemaal gekeken (zonde van mijn tijd). Daarnaast ook een aantal lezingen van Hans Moolenburgh online bekeken. Tijdens mijn zwangerschap is er menig discussie geweest over wel of niet vaccineren. Want ik was er na heel veel lezen en zien wel uit, ons kind wordt gevaccineerd! Even serieus als zij nog steeds verkondigen dat autisme door vaccineren komt…
  Het blijft een moeilijk onderwerp in de familie. Ik krijg er soms nog buikpijn van als de kleine naar mijn schoonfamilie gaat of als zij langskomen. Gelukkig is hij nu een aantal keer gevaccineerd en moet ik er op vertrouwen dat het zijn werk doet mocht het nodig zijn.
  Voor alle moeder die ons, vaccinerende moeder, volgzame schapen vinden ook wij lezen ons in. Wij komen alleen niet tot het zelfde besluit.

  Groetjes,

  Stephanie

 • Ik zou alleen doen wat ik denk dat goed is voor mijn kind…dat doet een ander ook door te vacineren..en ja….die verhalen overvacinatieschade zijn waar…al jaren!!!

 • Beste Simone,

  Ik ben moeder, net als jij, en wel van twee meisjes. Een dame van 6 jaar en een baby meisje van 15 weken. Mijn kinderen zijn werkelijk alles voor mij, net als voor jou waarschijnlijk. Toen mijn oudste dochter was geboren ben ik abrupt gestopt met werken. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen haar achter te laten bij een kinderdagverblijf. Zo ben ik tot ze naar de basisschool ging altijd voor haar thuis geweest. Ook nu voor ons tweede kindje heb ik ervoor gekozen thuis te zijn.
  Ik vind het idee dat mijn kinderen ziek zouden worden afschuwelijk! Dat zal jij vast ook voelen jegens jouw eigen kindje schat ik zo in. Als er een middeltje te koop is dat je de garantie geeft dat ze nooit ziek wordt zou je haar dat direct geven, toch? Ik in ieder geval wel.

  Wat maakt nou dat ik, liefhebbende moeder, toch twijfel over vaccinaties? Ben ik zomaar van menig verandert over een vaccinatie door te geloven in een hoax?? Ben ik de muntthee drinkende hipster, geschetst door Lubach, die haar vriendinnen hip achterna loopt? Ben ik het domme blondje dat denkt dat alle ernstige ziekten zijn verdwenen dus vaccineren niet meer nodig is? Ben ik egocentrisch en wil ik meeliften op de ‘kudde-immuniteit’?

  Mwah, ik voel me niet bepaald passen in bovenstaand profiel. Ik zal je vertellen wat ik wel ben en wellicht krijg je dan een iets genuanceerder beeld.
  Ik ben dus moeder. Een vrouw die graag zelf nadenkt en gelooft dat hoewel iedereen in den beginne het beste met een ander voorheeft toch ook vaak (af)geleid wordt door geld. Ik geloof niet zomaar in complottheorieën echter leg ik graag verbanden en zie, voor zover je media kunt vertrouwen, dat wanneer geldstromen worden gevolgd de niet zo rooskleurige waarheid vaak naar boven komt. Verschillende onderwerpen die de afgelopen jaren in opspraak zijn geweest (de man van Edith Schippers, de dubbele agenda van Edith schippers zelf, de geniepige acties van zorgverzekeringen, banken, farmaceutische industrie en artsen, voedingscentrum die verouderde adviezen geeft en gesponsord wordt door unilever) hebben mijn beeld gevormd van overheidsinstellingen en ondernemingen die hiermee gemoeid gaan. Een niet zo rooskleurig beeld dus. Instellingen die ik zou moeten kunnen vertrouwen maar die simpele burgers, zoals ik en jij dus misleiden.
  Daarnaast is er nog iets veranderd bij mij de afgelopen, pak em beet 15 jaar. Namelijk de kijk op ziekten en gezondheid. Mijn westerse kijk heeft, om het beknopt te houden plaats gemaakt voor een holistische visie.

  Oké, dan mijn visie op vaccinaties. Ik geloof dat ze best wel eens het werk zouden kunnen doen waarvoor ze zijn bedoeld, echter zijn er ook mensen (binnen groepen waar de vaccinatiegraad hoog is) die ziek worden (hier zijn genoeg studies over te vinden), bieden ze minder lang bescherming dan immunisatie middels doormaken van ziekten (vandaar de boosters) Zorgen ze bij jonge baby’s voor stressreacties met apneus tot gevolg(ook studies) vallen bijwerkingen lastig te herleiden omdat de cocktails steeds groter worden, vind ik het bijzonder vreemd dat er geen bijsluiters worden meegegeven aan ouders voor en/of na vaccineren (voor een ‘simpele’ paracetamol krijg je een bijsluiter) zijn er bepaalde vaccinaties mijns inziens behoorlijk overbodig op zeer jonge leeftijd te geven (hep B en tetanus. Lees je in zou ik zeggen) geeft het een gevoel van schijn- veiligheid (doordat ouders nu denken dat hun kind overal voor is beschermd zijn ze minder allert, en hebben ze minder kennis over ziektesymptomen) is ziek worden volgens mij niet te wijten aan één factor, hygiëne, stress, gezonde voeding, constitutie en omgevingsfactoren spelen ook een grote rol (neem ebola. anders was iedereen die hiermee in aanraking was geweest ziek geworden) wordt het onvolledige beeld door het RIVM geschetst dat iedereen die in aanraking komt met een doelziekte deze ook werkelijk in ernstige vorm krijg,t en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.

  Ik ben een twijfelaar, juist omdat ik niet naïef en egocentrisch ben maar het naadje van de kous wil weten! Hoe lastig dat ook is want ik ben inderdaad een leek, maar zoals iedere moeder (pro- of anti-vacc) hou ik zielsveel van mijn kinderen en vind ik dat ik het ze verplicht ben!

  • Dank voor je reactie. Zoals ik al schreef geloof ik ook dat iedere moeder, wie dan ook, alleen maar het beste wil voor haar kinderen. Jij, ik en elke andere mama. Ik ben het echter niet helemaal met je eens dat ouders van ingeënte kinderen minder zouden opletten. Ik zit liever een keer te vaak bij de huisarts dan te weinig. En jazeker ben ik ervan op de hoogte dat je alsnog ziekten kunt krijgen waarvoor je ingeënt bent. Echter, de ziekte zal minder heftig verlopen. Vroeger gingen mensen dood aan verschillende van deze ziektes, deze generatie is er echter bijna niet meer of bevindt zich niet op sociale media. Hoe het was vóór het rijksvaccinatieprogramma vergeten veel mensen voor het gemak en dat vind ik beangstigend. Ik ben bang dat we met afname van de vaccinatiegraad terug gaan in de tijd wat dit betreft.

   • Wat ik dan zo jammer vind is dat je ouders die, vanuit diezelfde liefde voor hun kinderen zoals jij die voelt, toch weg zet als egoïstisch. En denk je nu werkelijk dat die ouders ‘voor het gemak’ maar even vergeten hoe ernstig ziektes kunnen verlopen? Ik denk dat je dan, voor je je ongezouten mening laat horen eens in gesprek zou moeten gaan met ouders die niet laten vaccineren. Iets meer nuance lijkt me wel op zijn plaats. Buiten dat geloof ik niet dat ouders tegenwoordig minder bewust zijn op dat front. Polio en de mazelen komen misschien minder voor maar de wereld is kleiner dan ooit door media o.a. Een eeuw geleden had jij nog weinig vernomen over het zika- virus of over ebola. Dan was het nog lekker ver van je bed geweest. Wat mij betreft dus nonsens.
    Het hele veraal is niet zo zwart-wit als je misschien denkt. Prima dat jij gelooft in vaccineren. Dat is je goed recht. En dat je daardoor angst hebt dat er minder kudde-inmuniteit is kan ik me ook voorstellen. Maar ga alsjeblieft ouders die het anders doen niet zo veroordelen.

 • er zit geen kwik meer in de BMR maar deze kwik kwam wel weer terug in het vaccin voor de Mexicaanse griep. Verder zit er wel aluminium in de vaccinaties. Er is een link met borstkanker en de aluminiumzouten in deodorant en dan ga je dat je kind inspuiten die nog geen immuunsysteem heeft opgebouwd?? Wat er verder aan hulpstoffen in vaccins zit zijn dierlijke en menselijke weefsels zoals apennieren, kippenembryo’s, embryonale cellen van varkens, kalverenserum en zogenaamde diploïde cellen verkregen uit organen van geaborteerde menselijke embryo’s. Dierlijk RNA en DNA kunnen niet ontdekte virussen van dieren overbrengen naar mensen. Het is niet voor niets dat met de toename aan vaccins kanker fors is toegenomen. Het SV-40 virus is bijvoorbeeld in veel tumoren aangetroffen. Dit virus is afkomstig van apen. Als je de bijsluiters leest op het RIVM denk ik dat elk wel denkend mens dit niet in een baby wil spuiten waarvan het immuunsysteem nog moeten worden opgebouwd. Daarbij is er een groot verschil tussen vaccinatie en immunisatie. Immunisatie bouw je niet op door iets in te spuiten omdat het de eerste linie van verdediging van het lichaam mist, nl de speekselklieren en de huid. Daarbij komt dat geen enkel mens al die ziektes zoals een DTKP te gelijk krijgt en dit ga je dan wel inspuiten. Dat kan een onaf immuunsysteem nooit aan. Als je kijkt naar de bijwerkingen die benoemd worden in de bijsluiters is het geen raadsel waarom er een toename is aan allergiën, leukemie en andere kankersoorten, ADHD en andere gedragsproblemen, huidklachten en voedselintoleranties om er zo maar een paar te benoemen. Mensen doe je onderzoek en ga niet uit van wat je verteld word door een overheid. Politieke figuren hebben er baat bij om dingen verborgen te houden omdat ze na hun politieke carriére veelal baantjes krijgen aangeboden in dezelfde bedrijven waarvoor ze niet transparant kunnen zijn want dan lopen ze deze baantjes mis. Follow da money!!

 • Brr, dit soort artikelen vind ik nou eng… Moet je je als ouder niet afvragen waar is het bewijs dat het WEL werkt? Want dat is er namelijk NIET. Ga jij lekker naar het CB voor je info (gevalletje wc-eens adviseert wc-eend) zij mogen alleen maar dingen PRO vaccin vertellen. RIVM? Kom op zeg! Iemand die geld aan vaccins verdient geloven als het gaat om onafhankelijke info verstrekken. Echt een lachertje dit. Keep up the good work

 • Simone, met alle liefde je verhaal geschreven, dat is te zien. Met alle liefde je verhaal gelezen ook. Zo herkenbaar en zo… ongelooflijk eenzijdig en geredeneerd vanuit ANGST… Het is ook heel dom, vanuit je onwetendheid..
  Lees het verhaal van Marianne Lucardie over haar praktijkervaringen met het ONTSTOREN van vaccinaties bij de jongste kinderen.. Lees je in en schrijf vanuit kennis en oprechte informatie, ipv propaganda van de jongens, cowboys van Big Pharma..
  http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/de-invloed-van-vaccinaties-op-kinderen-van-deze-nieuwe-tijd/

 • Beste Simone,
  Ik ga je ronduit de waarheid zeggen, dus wees gewaarschuwd.
  Je bent een naief, onwetend, gevaarlijk wicht dat met haar domme gezwets de plank volledig mis slaat. Je wijs met een beschuldigende vinger naar de verkeerde mensen. Niet zij zijn degene die. Zich gek laten maken door enge verhalen. Jij laat je gek maken door enge verhalen over enge ziektes.
  Niet gehinderd door medische kennis blaat je als een dom schaap het RIVM na.
  Later als je oud en wijs bent (ik geef je he voordeel van de twijfel dat ook jij ooit wijs zult zijn), en je realiseert hoe simpel je nu bent, zul je je schamen.

  • Hi Ina,
   Wat een taal. Ik ben het helemaal met het stuk van Simone eens. En helaas ben ik gehinderd door een bachelor en Master opleiding in Biomedische wetenschappen. Heb ik hiermee de waarheid in pacht? Nee. Weet ik hierdoor waar ik over praat? Ik durf volmondig ja te zeggen. Wat is de medische wereld ver gekomen, en ja wat zijn we nog onmogelijk ver van waar we moeten zijn. Maar wat vaccinaties betreft, wat hebben we veel mensen kunnen beschermen tegen vreselijke ziektes. Vroeger gingen er ontzettend veel mensen dood aan ziektes die we nu niet eens meer kennen. Allerbeste voorbeeld is Polio. Dat is namelijk helemaal uitgeroeid, dankzij vaccinaties. Dat er schrijnende gevallen zijn door vaccinaties ga ik niet ontkennen, maar de kans om hier iets blijvends aan over te houden is echt nihil. Vaccinatie voorkomt niet dat je nooit meer ziek wordt, maar het zorgt wel dat je niet ernstig ziek wordt. Dat epidemieën uitblijven, en dat er daardoor geen duizenden doden tegelijk vallen. Dit gebeurt niet bij een griepepidemie, want griep is vrij onschuldig, maar dit gebeurde vroeger wel door bijvoorbeeld polio en mazelen. Waarom dat nu niet meer voorkomt? Juist, door vaccinaties. Als de gedachtegang wordt dat we hierdoor niet meer hoeven te vaccineren, dan gaan we terug in de tijd. Op de korte termijn hoop je een risico te vermijden, namelijk de nihile kans op eventuele bijwerkingen. Maar op de langere termijn, in de toekomst, als onze kinderen groot zijn en er een nieuwe generatie rond loopt. Dan lopen zij het risico, want zij kunnen weer in een epidemie belanden omdat te weinig mensen immuun zijn voor de nu meest “simpele ziekten”. En onze kinderen zijn dan volwassen en kunnen het misschien wel aan. Maar onze kinderen gaan ook weer kinderen krijgen, en 3x raden wie dan het meeste vatbaar zullen zijn als er een epidemie uitbreekt. Dan lopen zij het risico om weer getroffen te worden door een epidemie waarin er velen doden kunnen vallen. Dat we dit nu niet meer kunnen voorstellen is voor zo’n groot deel te danken aan de vaccinaties die ons beschermen tegen verschrikkelijke ziekten. We zijn zo individualistisch geworden door naar onszelf te kijken steeds, dat het woord egoïstisch op zijn plek is. Denk aan de volgende generaties.

   Ik hoop dat ik iets aan even”Wicht” heb kunnen toevoegen. Fijne avond nog.

 • Goed geschreven Simone, en ik ben het volledig met je eens! Ik heb mijn 4 kinderen allemaal laten inenten omdat ik dat een goed idee vond en nog steeds vind! Er zullen heus risico’s zijn aan inenten maar die zijn extreem miniem tegenover de risico’s van NIET inenten. En al degenen die je hierboven vanalles verwijten denken net zo goed de wijsheid in pacht te hebben, wat ze jou op hun beurt verwijten. Opvallend weinig concrete feiten kunnen ze noemen, dat zegt ook wel iets. En over ‘al dat gif’ wat je in je kindje zou laten spuiten? Pffff wat ze de rest van hun leven allemaal nog binnenkrijgen doet dit verbleken. Opvallend dat die mensen ineens allemaal expert zijn op gebied van scheikunde, geneeskunde en wat al niet meer. En die boeven van doktoren doen dat allemaal willens en wetens uit financieel gewin? Yeah right.
  Als JIJ jouw keuze doordacht hebt is dat de juiste!

 • Hier een reactie van een mede-moeder (een mening en geen wetenschappelijk onderbouwde beargumentatie). Ik krijg de kriebels van alle (egoïstische) reacties, dus voel toch de behoefte om erop te reageren vanuit een sociaal-maatschappelijk perspectief. Ik vind alle negatieve reacties op het stuk een typisch voorbeeld van hoe onze maatschappij steeds meer individualistisch is bepaald. Het gaat steeds minder om het algemeen belang, maar slechts wat voor MIJ (ikke ikke ikke) en MIJN kind(eren) goed is. Ook bij mij komt dan toch ook het woord egoïstisch op. Kijkend vanuit een breder perspectief (de wereld is groter dan alleen jezelf) gaat het bij vaccineren niet om het individu, maar om de dekkingsgraad voor een grotere populatie. Het gaat niet om jou, het gaat om de toekomst van volgende generaties. Maar dat maakt mensen tegenwoordig niet meer zoveel uit, als het met mijzelf en kind maar goed gaat.
  Hopelijk komt er op een gegeven moment weer een denkomslag!

  • Je kunt het ook anders bekijken. Doordat mensen vraagtekens zetten bij reguliere methodes dienen ze ook een algemeen belang. Ga er maar aan wennen want het is nu eenmaal de tendens momenteel en ik schat in dat ook komende jaren mensen niet meer zomaar doen wat ze wordt opgedragen en dat is in veel gevallen maar goed ook! Er zijn veel ouders die wel vaccinatieschade bij hun kinderen hebben waargenomen. Moeten we die dan maar gewoon negeren? Om over egoïsme te spreken… Ik weet niet of je ervan op de hoogte bent maar een vaccinatie biedt geen levenslange bescherming en in principe zou jij (als je geen booster hebt gehaald) vanuit de theorie die je aanhangt ook een gevaar kunnen vormen voor de algemene gezondheid

 • Wij laten ons dochtertje wel vaccineren. Mijn partner is vroeger uit geloof overtuiging niet gevaccineerd. Want goed beschermt je. Ook vond mijn schoonmoeder het ook verkeerd om iets in een kind te spuiten.
  Hierdoor heeft mijn partner alle kinderziektes gehad en is hij dus als kind heel vaak ziek geweest.
  Ook hij heeft een paar keer op randje dood gezeten. Hij kon dus eigenlijk helemaal geen kind zijn.

  Daarom hebben wij de keuze gemaakt om ons kindje te laten vaccineren.
  Al die spookverhalen.. er zullen er vast wel een paar waar zijn.. maar zoals ik gewend bent van de mensen..
  Verhalen worden vaak groter gemaakt dan ze zijn…..

 • Wow. Echt wow. Wat een nare reacties op een goed geschreven stuk. Op dit moment is de vaccinatiegraad in Barneveld gedaald naar beneden 70%. De GGD luidt de noodklok omdat het aantal kinkhoest gevallen is toegenomen. Ik woon er bij in de buurt en moet zeggen dat ik ontzettend blij ben dat mijn kind is ingeënt. Ik kan me het egoïsme van de andere ouders gewoon bijna niet voorstellen. De angst om een eventuele bijwerking wat puur uit alle indianenverhalen is gefilterd is blijkbaar groter dan de angst voor de daadwerkelijke ziekte. Simone, goed dat je dit stuk hebt geschreven en hebt laten staan! De onwetende, domme reacties laten mij goed lachen 😉

 • Als je op je geliefde rvim website kijkt kan je daar ook vinden dat er 2 kindjes in 2017 zijn overleden ten gevolgen van vaccineren. En aangezien er ondergerapporteerd wordt (de meeste melders zijn patienten zelf, dat zegt ook al veel) zouden dat er best wel eens veel meer kunnen zijn. En als je daar toch aan het kijken bent kijk dan ook naar de kindjes die ernstige beschadigingen hebben overgehouden aan vaccineren.

  • Er sterven alweer steeds meer mensen in Europa aan de mazelen door de te lage vaccinatiegraad. In Nederland zijn ook al kinderen met de mazelen nu. Maar laten we vooral doorgaan met onze kop in het zand steken. Onze kinderen zullen hier de prijs voor moeten betalen… Ik laat ze zo snel mogelijk vaccineren. Wat jij doet moet jij weten. Fijn weekend.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: