Nieuwe autostoel: achterwaarts vervoeren

Al een tijdje wist ik het zeker. Ik wil zo lang als het kan, mijn dochtertje achterwaarts blijven vervoeren in de auto. Ik lees overal dat dit het veiligst is. Noem mij maar zo’n suffe moeder die in alle marketingvalkuilen trapt. Maar als ik iets in mijn hoofd haal…

Veel van de stoelen die achterwaarts gebruikt kunnen worden kun je al vanaf de geboorte gebruiken. Wij gebruikten echter gewoon een Maxi Cosi in het begin. Dat vond ik ook heel handig, want als Mirthe dan in de auto in slaap viel kon ik deze gewoon op de wandelwagen klikken en dan sliep ze lekker verder. Maar op een gegeven moment wordt de Maxi Cosi ook wel erg zwaar met een alsmaar groeiende baby erin. Het gesjouw was ik een beetje beu. En aangezien ik toch een achterwaartse stoel wilde aanschaffen besloten we maar eens in de winkel te gaan kijken toen Mirthe zeven maanden was.

We hebben verschillende stoelen gezien. Maxi Cosi heeft stoelen die achterwaarts kunnen worden gebruikt. De 2-way-fix bijvoorbeeld, maar die was erg groot (we hebben niet zo’n grote auto) en heeft bovendien als nadeel dat hij niet rond te draaien is. Of de axiss fix, maar die viel me ook een beetje tegen. Deze leek me minder praktisch en bovendien kon hierin volgens de verkoopster wat minder lang achterwaarts vervoerd worden. Verder zagen we een stoel van Cybex. Maar die werken met een bumpersysteem voor de buik in plaats van een gordeltje. En ik vind het op de een of andere manier wel een prettiger idee als mijn kindje in een gordeltje zit. Als laatste bekeken we de Nuna Rebl. En dit is uiteindelijk ook de stoel van onze keuze geworden.

Nuna Rebl Autostoel

Ik heb er nog geen moment spijt van. Mirthe zit heel goed in de stoel en hij is heel gemakkelijk te gebruiken. Hij is helemaal draaibaar, waardoor we de stoel naar ons toe kunnen draaien om de kleine in de auto te zetten of haar er weer uit te halen. Echt ideaal. Enige minpuntje wat ik zou kunnen bedenken is dat de ligstand, nog steeds vrij rechtop is, naar mijn idee tenminste. Maar Mirhte lijkt er geen last van te hebben, ze slaapt prima in de auto.

Na het eerste ritje was ik even geschrokken. Toen bungelde haar hoofdje wat naar voren, omdat ze in slaap was gevallen. Bij thuiskomt toch nog maar even één van de stoelverkleinerkussens erin gezet. Nu zit ze iets meer onderuit, waardoor haar hoofdje tegen de stoel aan leunt wanneer ze in slaap valt. Onze fout dus.

Nuna Rebl

Wat ik fijn vind is dat er bij de stoel ook een set zomerbekleding is geleverd. Deze is gemaakt van een soort aerosleep-stof. Lekker luchtdoorlatend dus. Hopelijk scheelt dat tegen het zweten in de zomer. Want dat hebben we wel ervaren met de Maxi-cosi.

Ik ben heel blij met deze autostoel. Vervoeren jullie je kindjes ook achterwaarts of juist liever voorwaarts?

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: