Zwanger worden met een onregelmatige cyclus: Apps of ovulatietesten?

Ik vertelde het al in mijn video over mijn zwangerschap: mijn menstruatiecyclus is onregelmatig. En dan niet zo onregelmatig dat er geen pijl op te trekken is, maar hij verschilt zo tussen de 31 en de 38 dagen. En iedere keer is het dus iets anders. Hoe ga je daarmee om als je zwanger wilt worden?

Met een dag of 7 verschil kun je er met een beetje pech toch maar zo een week naast zitten als het gaat om de inschatting wanneer je ovulatie is. En nu kun je natuurlijk volgens het advies van de meeste huisartsen gewoon om de dag met elkaar naar bed gaan, maar wij vonden het persoonlijk toch ook wel prettig om te weten wanneer het ongeveer tijd is. Zeker wanneer je al een aantal maanden tevergeefs probeert in verwachting te raken.

Apps die je ovulatie berekenen

In het begin heb ik de app ‘OvulatieKalender Brabbels’ gebruikt om mijn cyclus bij te houden. Maar er zijn er nog honderden meer die allemaal ongeveer hetzelfde doen. Ik ben toevallig bij deze uitgekomen. Je vult in op welke dat de eerste dag van je laatste menstruatie is, je kunt aangeven hoe lang je cyclus normaal gezien duurt en of deze regelmatig is. Je kunt ook nog invullen of je normaal vruchtbaar bent of niet. Geen idee wat dat dan uitmaakt voor de dag van je ovulatie, maar er staat ook per dag de kans bij hoe aannemelijk het is dat je zwanger raakt of niet die dag. Die cijfers zullen dan wel veranderen neem ik aan. Hoe dan ook, ik vulde dan steeds maar 31 dagen in, omdat dat de kortste cyclus is die ik heb gehad in tijden. Dan mis ik de ovulatie in ieder geval niet. En dan wist ik dus dat hij ergens vanaf het moment dat de app aangaf tot een week erna, kon plaatsvinden.

Ovulatietesten zijn toch handiger

Maar ik ben nogal een control freak. En dus kon ik het niet laten richting de Action te gaan voor een setje ovulatietesten. Die van Clearblue, betaal je goud geld aan en geloof me, die van de Action doen het prima. Ik heb ze allebei geprobeerd. Meestal kon ik, wanneer ik per cyclus 10 ovulatietesten had, en ik een paar dagen voor de vermoedelijke ovulatie (volgens de app) begon met testen, mijn ovulatie wel aantonen. Op een enkele maand na, waarop ik hem óf gemist heb, óf de test het niet goed heeft gedaan.

Hoe dan ook. Het aantonen van de ovulatie gaf me houvast. Ik vond het fijn om te weten wanneer het ‘tijd’ was! En waarom zou je ze niet gebruiken eigenlijk, zeker als ze zo goedkoop zijn als bij Action. Uiteindelijk ben ik in de achtste cyclus waarin we probeerden, zwanger geworden.

Hoe staan jullie erin? Hebben jullie ovulatietesten gebruikt? Of zou je dat doen?

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: