Keuken veranderen

Onze keuken | Wat zouden we veranderen?

Van een gewaagde, hypermoderne keuken met oranje kastdeurtjes, een gevoelig wit, houten aanrechtblad en een kraan die bijna niemand kon bedienen omdat hij zo fancy was, naar een veilige crème witte keuken met een zwart granieten (is het graniet, zoiets in ieder geval) aanrechtblad. Als je een bestaand huis koopt, krijg je je ‘nieuwe’ keuken erbij.

Dit artikel betreft een samenwerking

Een bestaande keuken veranderen

Onze keuken is een prima keuken. Hij is lekker ruim, heeft veel kastruimte, een vaatwasser en een groot fornuis. Allemaal zaken die ik belangrijk vind aan een keuken. Maar zoals je dat meestal wel hebt wanneer je verhuistnaar een huis waar al een keuken in zit: Er zijn altijd dingen die je zelf anders zou uitkiezen of die je anders zou inrichten.

Wat zouden we veranderen aan de keuken als alles mocht?

De kookplaat

We koken nu op gas en dat gaat prima. Maar als ik zou mogen kiezen, dan zat er een inductie kookplaat in mijn keuken komen. Bij mijn ouders koken ze met inductie. Dat kookt fijn en snel, de plaat wordt niet heet en je maakt de inductiekookplaat ook heel gemakkelijk weer schoon.

Een grote oven

Ik kook en bak vooral ook heel erg graag. Momenteel hebben wij een magnetron-oven-combinatie. Als ik het voor het kiezen had dan koos ik náást een combi ook nog voor een grote oven onder mijn fornuis. Ik zou ze graag allebei willen. Soms maak je weleens gerechten waarbij je twee ovens nodig hebt of verschillende oventemperaturen. Of je wilt tegelijkertijd de magnetron gebruiken. Dan is een aparte oven wel praktisch.

De kleur van de keuken

63% van de mensen houdt van hout in de keuken, zo blijkt uit de infographic van Mandemakers Keukens die zij maakten naar aanleiding van het swipe gedrag van mensen in de Swipe, Match en Create app. Ik ben er daar één van maar de houtkleur die nu in onze keuken verwerkt zit, vind ik niet mooi. Ik zou gaan voor een ander type hout. Met de app van de bekende keukenspecialist kun je door het naar links of naar rechts swipen van afbeeldingen jouw moodboard voor een keuken creëren.

Zwart en hout

Ik vind een keukenkastdeurtjes in een mooie houtkleur gecombineerd met een zwart blad en zwarte handgrepen bijvoorbeeld mooi. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker zwarte kranen. Dat vind ik ook heel stijlvol. Ik vraag me wel af of je daar niet ieder spatje water op ziet in de vorm van kalkaanslag, maar daar heb ik geen verstand van. Misschien is dit dan niet de meest handige keuze om te maken. 55% van de mensen in het onderzoek van Mandemakers gaf aan liever voor een veilige keuze te gaan als het om stijl gaat. Ik vind zwarte kranen wel heel mooi, dus misschien zou ik bij een nieuwe keuken wel voor een trend keuze gaan in plaats van een veilige keuze.

Ik zou overigens ook niet voor een extreem uitgesproken stijl gaan. Zo’n 37% van de mensen geeft aan dat wel te doen. Zo’n oranje keuken zoals in ons vorige huis, vond ik heel gaaf. Maar een keuken moet zo lang mee, ik zou zelf ook wat veiligere kleurkeuzes maken.

Een Quooker

Een Quooker vinden we een beetje prijzig, maar het is wel iets dat op ons wensenlijstje staat voor ‘ooit’. Het lijkt me ideaal om direct kokend water uit de kraan te kunnen krijgen. En ook de nieuwe functie voor bruisend water lijkt me wel wat.

Wat zou jij aan je keuken veranderen?

Simone

Leuk artikel? Pin het op Pinterest!

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wij hebben vorig jaar onze keuken verbouwd en eigenlijk ben ik heel blij met alle keuzes die we hebben gemaakt. Ik zou alleen een andere keukenkraan nemen. Mijn kleuter kan deze niet goed hanteren en de kraan spettert tegen het randje van de afvoer.
    Als ik me er genoeg aan erger, verander ik het nog wel een keer :p

    Maar wij hebben dus wel zo’n standaard, saaie keuken qua kleur enz.

    • Ah maar wel alles lekker net nieuw dus! En een andere kraag is gelukkig goed aan te passen mocht het nodig zijn. Onze keuken is nu ook heel standaard toch ;-P

  • Wat ik aan onze keuken zo veranderen? Heb je hem gezien? Alles dus. Eind van dit jaar gaan wij voor een andere keuken, dan wil ik graag ook een combi en een oven. Ene cooker hoeft van mij niet zo.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: