Op vakantie naar Texel! Wat gaan we doen?

Deze zomer gaan wij op vakantie naar Texel! Ik heb er zoveel zin in en ben me al helemaal aan het verheugen op wat we daar allemaal gaan doen. We gaan een weekje, samen met mijn ouders. En mijn zusjes en schoonbroers komen een weekend langs. We overnachten in een huis. Dus dat wordt ongetwijfeld een gezellige boel. Ik herinner me onze vorige vakantie samen nog 🙂 Toen zaten we op de Veluwe. 

Waddeneilanden

Nu naar een waddeneiland dus. Ik ben gek op de waddeneilanden. Ik heb er inmiddels drie bezocht en het zijn stuk voor stuk goede verhalen die een blog op zich verdienen eigenlijk:

  1. Ik ben op Vlieland geweest met een vriendinnetje van de basisschool toen zij daar met haar ouders aan het kamperen was. Dat is dus lang, lang geleden. Ik was twaalf en ik dronk er mijn eerste breezer. Mijn ouders waren enigzins ontzet toen ik dat trots vertelde bij thuiskomst. Ik begrijp dat nu heel goed, haha.
  2. Ik ging ook een weekje naar Terschelling. We gingen met 5VWO op biologiekamp. Het was geweldig. Heel erg gezellig natuurlijk, maar ik vond het ook oprecht super interessant allemaal. Het veldonderzoek wat we deden, diertjes ontdekken en sporen van dieren zoeken en zo. De natuur op Terschelling is zo ontzettend mooi. En we hadden een onderwijsassistent mee op kamp die ‘s avonds spannende verhalen over zijn drugsavonturen vertelde. Het is werkelijk een wonder dat ik al die jaren zo braaf ben gebleven, pap en mam 😉
  3. En last but not least: Ik ben al eens eerder op Texel geweest. En ook dat was heel erg leuk, want ik ging samen met mijn beste vriendinnetjes Stefanie en Daisy. Met zijn drieën in een auto volgeladen met bagage helemaal naar Den Helder en vervolgens op de boot. We sliepen in een stacaravan op een camping. We hebben een paar dagen heerlijk zitten kletsen, eten en we hebben leuke dingen bezocht! En toevallig hebben we onlangs besloten dat we dit snel nog eens over moeten doen, vijf jaar na dato:

Deze foto delen we zo’n beetje ieder jaar weer met elkaar als Facebook ons herinnert aan deze gezellige vakantie 🙂

Wat gaan we doen op Texel?

Ik ben dus al eens op Texel geweest, en er zijn een aantal plekken die ik dus al ken, maar ik denk dat ik nog lang niet alles gezien heb wat het eiland te bieden heeft. Ik ben in ieder geval bij Ecomare geweest, de zeehondenopvang op Texel. Dat vond ik toen al leuk, maar ik denk dat Mirthe dat ook heel erg leuk zal vinden om te zien. Ik heb ook de vuurtoren gezien. En ik kan me nog een leuke boerderij herinneren waar je op het terras heerlijke ijsjes kon eten en waar je ook in de koeienstal mocht kijken. Dat was goed ijs, dus daar moeten we ook maar weer langs 😉

Tips voor activiteiten op Texel?

Ben jij misschien op Texel geweest en heb je tips voor mij? Wat mag ik niet missen dit keer als ik op Texel ben. Welke plekjes of bezienswaardigheden zijn mooi of leuk om te zien? Waar is het strand het mooist? En wat is leuk om met Mirthe (ze is tegen die tijd twee) te gaan doen? Texel is ook schapeneiland toch? Kunnen we nog ergens schapen gaan aaien of zo? Of weet iemand een plek waar ze een stel superslome betrouwbaare paarden hebben voor een mooi buitenritje (anders durf ik er niet op, haha)? Laat het me dan weten!

Ik ben heel benieuwd naar jullie tips. Laat het me hieronder in een reactie weten!

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Om schapen hoef je vast niet lang te zoeken, die zijn (bijna) overal! De koog is een heel leuk plaatsje. Ik ben dol op Texel en hoop er snel weer eens naartoe te gaan. Binnenkort gaan wij naar Ameland, ook dit eiland moet je nog eens bezoeken!
    Liefs

  • Leuk dat jullie naar Texel gaan! Ik ben gek op de eilanden. Op Texel ben ik ook een aantal keren geweest. Maar nog niet met kinderen. Wat leuk is om met Mirthe heen te gaan is de ijsboerderij Lebora. Ze hebben daar een leuk speeltuintje en soms mag je ook kijken hoe het ijs wordt gemaakt.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: