Oud & nieuw truffels

Oude pepernoten (kruidnoten) in de kast?

Maak er ‘Oud-en-nieuw-truffels’ van! Oude pepernoten in een nieuw jasje, een leuk hapje voor oud en nieuw!

Ik had nog een aangebroken zak met witte chocolade kruidnoten liggen. En op een gegeven moment ben je daar toch een beetje op uitgekeken. Ze maken plaats voor kerstkransjes en oliebollen en liggen daar maar een beetje zielig in de kast. Ik besloot ze om te vormen tot een zoet Oud en nieuw hapje.

Pepernoten balletjes maken met monchou

Ik heb de pepernoten fijngemalen in de keukenmachine. En voor de 175 gram witte chocolade pepernoten die ik nog had liggen, heb ik een half pakje monchou (50 gram) gebruikt om de kruimels weer aan elkaar te plakken en tot balletjes te vormen. Even kneden en balletjes rollen maar. Het lijken net gehaktballetjes. Ze zijn enkel wat zoeter 😉

Vervolgens heb ik chocolade au bain-marie gesmolten. Tijdens het fijnsnijden en smelten van de chocola heb ik de truffels heel even de tijd gegeven iets af te koelen in de koelkast. Waarna ik ze door de gesmolten chocolade heb gerold.


Even op een bakpapiertje leggen om uit te harden. Een leuke garnering erover: deze hartjes of leuke Kerst / oud & nieuw sprinkles bijvoorbeeld en klaar is kees.

Ik maakte ook nog een variant met witte chocolade. Ik vind de truffels het lekkerste uit de koelkast. Eet smakelijk!

Ook wat credits voor mijn zusje Ilse, die mij op het idee bracht door afgelopen week precies zoiets te maken met stroopwafel. Ook goddelijk lekker.

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: