Papa bespreekt: Werk, baby en papadag

Het is weer tijd voor een stukje in de rubriek ‘Papa Bespreekt’. Nu ben ik dus niet aan het woord, maar T. mijn man en de papa van Mirthe. Om de zoveel tijd kaart ik bij hem een onderwerp aan met betrekking tot het vaderschap en hij beantwoordt hierover dan een aantal vragen. Dit keer vroeg ik hem naar de combinatie werk en baby. Hoe gaat dat? En hoe zit het met die papadag?

Wat voor werk doe je?

Overdag ben ik een gewone rijinstructeur, maar ’s avonds! Nou ja, dan ook gewoon rijinstructeur eigenlijk.

Hoeveel werk je?

Minimaal 36 uur, het punt bij rijinstructeur is wel dat ik vaak aan het werk ben wanneer anderen vrij zijn.

Je dochter gaat naar oma, en naar het kinderdagverblijf. Wat vind je daarvan?

Zeker het kinderdagverblijf vind ik erg goed voor de ontwikkeling van Mirthe. Ze leert er allemaal nieuwe interessante dingen, maar ook leert ze hier sociaal zijn. Dat ze op maandag naar oma gaat vind ik vooral leuk voor oma. Zo kan ze toch een leuke band opbouwen met Mirthe.

Heb je het gevoel dat je je dochter te weinig ziet doordat je veel moet werken?

Als ik inderdaad moet werken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, vind ik dat wel vervelend. Maar ik heb niet het gevoel dat ik haar te weinig zie.

Heb je een papadag?

Ja, ik heb dit jaar elke vrijdag vrij en vanaf volgend jaar elke donderdag.

Met papa de kerstboom opzettenWat doe je graag op je papadag?

Lekker rustig aan doen. Als Mirthe slaapt even de was of iets dergelijks en als ze wakker is laat ik haar lekker spelen. Soms (elke keer) ga ik ernaast liggen als ze op het speelkleed ligt. Je ziet die kleine gewoon ontwikkelen, elk klein dingetje ontdekken. Van een voet in haar mond tot het bewust vast pakken van speelgoed.

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met je dochter, op papadag als ze wat groter is?

Ik kijk er naar uit om lekker grapjes met haar te maken. Kinderen hebben vaak zulke fantastische humor. We waren laatst op bezoek bij superopa en -oma, en een achternichtje van ons ook. We gingen een potje moppentappen met haar. Toen zij door haar moppen heen was, ging ze gewoon ter plekke nieuwe moppen verzinnen! Kijk, dat vind ik prachtig. Natuurlijk probeer ik Mirthe een beetje van mijn humor mee te geven. Dan kan zij, wanneer ik ben werken, zelf mama gek maken!

Vind je een papadag belangrijk?

Jazeker. Buiten het feit om dat je dan samen met zijn tweeën wat kunt gaan ondernemen. Geeft dit mij ook de tijd om wat in de huishoudelijke taken te voldoen.

Hoe werd er op je werk gereageerd dat je een papadag wilde? Is het inmiddels algemeen geaccepteerd?

Bij mijn huidige werkgever was ik de eerste die vroeg naar de mogelijkheden van een papadag. Gelukkig was dit geen enkel probleem en hebben ze er geen enkel moment moeilijk over gedaan.

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • “Natuurlijk probeer ik Mirthe een beetje van mijn humor mee te geven. Dan kan zij, wanneer ik ben werken, zelf mama gek maken!”

    …oh god nee Thijs, doe dit Simone (en de rest van de wereld) niet aan ;P

    Maar verder heel leuk!

  • Wat leuk een papadag, fijn ook dat het bedrijf daar niet moeilijk over doet. Wij hebben geen papadag, mijn man heeft een eigen bedrijf. Wel is hij als het nodig is wat vaker thuis om de kindjes op te vangen.

  • Wat leuk, een papadag! Dit is zo’n goede ontwikkeling in de maatschappij tegenwoordig. Niet meer de: “Wie is toch die man die op zondag het vlees komt snijden.” vaders, maar vaders van en met het gezin.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: