Peuter Bakt: Bananenkoekjes!

Toen ik een paar dagen geleden op Instagram dit super simpele recept voor gezonde koekjes voorbij zag komen, had ik meteen zin om te bakken. Een koekjes recept met maar twee ingrediënten: dat is wat voor mij. Lekker samen met Mirthe koekjes bakken!

Naar dit eenvoudige recept van Love My Veggies (wat overigens een leuk nieuw merk is, met verantwoorde tussendoortjes voor kleintjes), ging ik aan de slag:

Ik had alle (welgeteld twee) ingrediënten voor het recept in huis. Namelijk de minimuesli (van Love My Veggies) en bananen.

Voor dit recept heb ik 2 bananen en zo’n 150 gram minimuesli gebruikt. De bananen heb ik helemaal tot moes geprakt, om vervolgens de muesli erdoor te roeren. Of de verhouding zo optimaal is, dat betwijfel ik. Het was in ieder geval een stevige massa. Ik denk dat het een kwestie van uitproberen is, wat de beste verhouding is.

Mirthe heeft me geassisteerd bij het op de bakplaat leggen van de koekjes.

Zoals het recept al zeg: 20 minuten op 180 graden in de oven. Het huis rook heerlijk naar warme banaan.

Het resultaat: Gezonde, verantwoorde koekjes, een leuk tussendoortje voor kleine kindjes. Ik moet toegeven dat ik er zelf niet zo weg van was. Ze werden niet knapperig, maar eerder wat taai en buigbaar van structuur. Mirthe vond ze wél lekker. En dat was waar het om ging. Wel had ik er wat veel in één keer gemaakt, en ik weet niet zo goed hoe lang dit houdbaar is. Dus de volgende keer maak ik ze in een kleinere portie.

P.S.: Hebben jullie mijn video al gezien waarin Mirthe en ik verantwoorde tussendoortjes voor de allerkleinsten proeven?

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: