De peuter helpt in huis!

Nee, wees gerust, wij doen niet aan kinderarbeid. Maar ja, onze peuter helpt soms al een beetje in huis. Niet omdat het moet, maar omdat ze ons graag kopieert. Alles wat mama of papa doet, dat wil mevrouw ook graag:

-dit artikel is geschreven in samenwerking met brabantia-

De rolluiken omhoog doen

‘s Ochtends als we beneden komen dan begint het al. Ik loop naar het raam om het rolluik omhoog te doen en ik hoor achter me: ‘nee, mama, nee.’ En voor ik het weet neemt Mirthe de knop van het rolluik beet en draait ze hem de juiste kant op. ‘Zo klaar!’,  zegt ze als het rolluik helemaal open is.

De tafel dekken

Als het daglicht weer is toegelaten in huis, is het vervolgens tijd om te gaan ontbijten. En denk maar niet dat Mirthe op haar stoel gaat zitten wachten tot haar broodje naar haar toekomt. Nee ze loopt zelf naar de keuken om het brood en het beleg uit de la en uit de koelkast te pakken. Vervolgens komt ze bij mij ook nog een bordje en een beker halen. De spullen zet ze allemaal netjes op tafel. En vervolgens wil ze ook nog graag zelf haar brood smeren. En als dat dan niet mag wordt ze boos. Herkenbaar?

Afval in de prullenbak gooien

Na het eten, wanneer ze bijvoorbeeld een klokhuis van een appel over heeft of schilletjes van een mandarijn, dan gaat ze deze keurig zelf in de prullenbak gooien. Tegenwoordig vindt ze soms ook vieze dingen op de vloer. Een blaadje dat onder een schoen mee naar binnen is gelopen of een stukje brood dat op de grond is gevallen. ‘Vies, isse vies!’ roept ze dan, en dan loopt ze zelf al richting de prullenbak. Met de pedaal kan ze de prullenbak zelf al open maken en het afval weggooien. Ideaal zo’n opgeruimd kind. Wel even opletten wat Mirthe allemaal vies vindt en weggooit op het moment dat ze weer eens met iets richting de prullenbak loopt 😉

Heb je de nieuwste typen prullenbakken van Brabantia al gezien trouwens? Wat stijlvolle prullenbakken in toffe kleuren zijn dat zeg! Een prullenbak die gezien mag worden. Of niet dan? OF je nou gaat voor een pedaalemmer of een touch bin, een FlipBin of een Push bin, er is voor ieder wat wils. Het is in ieder geval geen prullenbak meer die je ergens achterin de keuken wilt wegstoppen achter een muurtje, maar een echte eyecatcher geworden.

De tafel poetsen na het eten

Ik ben zo’n moeder die na het eten met een snoetenpoetser het gezicht en de handen van mijn kind afdoet en vervolgens ook even zo’n zelfde doekje over de tafel haalt. Lui, noemen ze dat, haha. Ik zou ook gewoon het vaatdoekje even kunnen pakken natuurlijk. Maar het gaat zo lekker in één moeite door. Gevolg: Mirthe wil ook ‘tafel poessen’ na het eten en doet dat met een snoetenpoetser.

Helpen opruimen

Ik moet bekennen dat ze het opruimen van haar eigen speelgoed iets minder leuk vindt. Maar als je het haar een paar keer vraagt en voordoet wat ze moet doen, dan komt ze uiteindelijk wel helpen. Wel fijn als ik haar straks gewoon kan zeggen dat ze zelf alle duplo en keukenspulletjes moet opruimen in plaats van dat ik dat nog moet doen als zij op bed ligt. Nu doen we het meestal samen dus.

Huisdieren voeren

Mirthe is gek op dieren. De hond van mijn ouders, onze katten en de vissen in de vijver. Ze zorgt voor ze allemaal. Brokjes pakken en voeren. Dat vindt ze ontzettend leuk. De hond van mijn ouders voert ze het liefst uit de hand. Dan gaat ze naast zijn etensbak zitten en gaat ze de brokjes één voor één op zitten voeren. En die hond? Die vindt alles best!

Willen jullie kleintjes al een beetje meehelpen in huis? Vinden ze dat leuk om te doen?

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik heb ook een meisje van bijna 3 ook die helpt graag mee met schoonmaken,stofzuigen,en de hondjes eten geven nu vooral ik zwanger ben wil ze overal mee helpen

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: