Plaats maken voor de winterkleding

Hebben jullie het ook al gedaan? De zomerkleding opgeruimd en de winterkleertjes klaargelegd? Heerlijk vind ik het dat er een nieuw seizoen aanbreekt. Niet omdat ik niet van de zomer houd. In tegendeel. Maar omdat de nieuwe najaarskleding uit de kast mag!

Zomerkleding de kast in en najaarskleding de kast uit

Rustig hebben ze liggen wachten in de kast, shirts met lange mouwen, truitjes, lange broeken: kleren voor Mirthe die we in de loop der tijd vast hebben aangeschaft voor de herfst en winter. En nu wordt het eindelijk tijd om deze ook te gaan gebruiken. Ik heb de zomerkleren opgeruimd, althans: niet alles hoor. Sommige dingen kunnen ook prima nog met een romper met lange mouwen eronder of met een vestje erover en een maillotje eronder. Maar het gros wel. Dat ligt nu op stapels in de kast te wachten tot ik een geschikte krat vind om alles in te bewaren. En de najaarskleding heb ik in de commode-la gelegd, waar wij altijd de kleertjes hebben liggen die we momenteel gebruiken. Behalve de jurkjes dan, die hangen in de hangkast.

Heerlijk om al die nieuwe kleertjes door je handen te laten gaan en te kijken naar leuke combinaties. En ook weer een beetje overzicht van waar we genoeg van hebben en wat we nog nodig hebben voor de winter. Ik kan nog wel wat warme truien en vestjes gebruiken, er liggen voornamelijk t-shirts met lange mouwen in de la nu. En ook leggings en maillots kom ik nog wel tekort, maar spijkerbroekjes en jurkjes heb ik dan wel weer genoeg bijvoorbeeld.

hangkast

Kleding vooruit kopen, voor een later seizoen

Het in het voren inslaan van kleding in grotere maten of latere seizoenen heeft risico’s. Als je het op stapeltjes verzameld loop je de kans dat je teveel van een bepaald kledingstuk koopt, zoals wij bijvoorbeeld redelijk wat longsleeve shirts hebben aangeschaft. Het is dus niet onverstandig om regelmatig eens in de kast te kijken om te zien wat je eigenlijk allemaal al hebt, alvorens je verder gaat met je shopping spree. En daarnaast is het soms lastig inschatten welke maat je kleintje zal hebben. Dat laatste vergaat me tot nu toe prima gelukkig. Een enkel setje moet iets langer in de kast blijven liggen en nog even wachten, maar dat is ook geen ramp. Te klein kopen is erger.

Nee, ik vind het echt wel jammer dat de zomer en de tijd van ‘met zonder jas naar buiten’ voorbij is, maar die tijd dat je weer lekkere sweaters, truien en kleding in laagjes over elkaar heen aan kunt is toch ook wel weer leuk jongens. Zo, ik ga maar eens een kopje chocolademelk maken 😉

Hebben jullie de zomerkleding al weer omgewisseld voor de najaarskleding?

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: