Post Pregnancy Tag – Terugblik op zwangerschap

Ik vond deze leuke tag bij Twinkelbella. In dit bericht werp ik een blik terug op mijn zwangerschap. Hoe heb ik die ervaren? Zou ik het nog eens aandurven? En hoe gaat het nu?

Hoe oud is je kindje nu?

Onze dochter Mirthe is nu 4,5 maanden oud.

2015-10-02 08.39.18


Hoe voel je je?

Ik heb me lang goed gevoeld na mijn zwangerschap, maar nu begin ik wat te kwakkelen. Veel ziek geweest de laatste tijd, maar nu gaat het wat beter dus laten we ervan uit gaan dat ik de stijgende lijn weer te pakken heb.

Nog last van kwaaltjes?

Geen kwaaltjes ten gevolgen van mijn zwangerschap in ieder geval. Ja, ik heb erg last van haaruitval, dat schijnt een after-pregnancy-dingetje te zijn.

Is je eetlust veranderd?

Mijn eetlust is ongeveer hetzelfde gebleven. Ik heb wel erg veel trek in zoetigheid, maar ook dat is mij niet vreemd.

Zwangerschapskilo’s

Ik ben in de eerste weken van mijn zwangerschap alleen maar afgevallen, omdat ik niet veel at wegens de misselijkheid. Maar uiteindelijk ben ik gedurende mijn zwangerschap zo’n elf kilo aangekomen in totaal. Daarvan was ik er na de bevalling direct weer zes of zeven kwijt. De rest zit er nog 😉

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Ik kijk op een hele bijzondere tijd terug, als ik aan mijn zwangerschap denk. Het was zo bijzonder. Vanaf het eerste moment dat je weet dat je in verwachting bent, tot het moment dat je dan echt het leven geeft aan een nieuw mensje. En van voor het eerst de hartslag horen tot de eerste schopjes. Onbevattelijk blijft het.

De eerste periode was lastig, omdat ik veel misselijk ben geweest. Maar de rest van mijn zwangerschap is heel voorspoedig verlopen. Daar mag ik echt niet over klagen. Ik vond het heel fijn om zwanger te zijn. Ik voelde me op en top vrouw en ik was heel trots op mijn buik. Zeker als de kleine bewoog en schopte. Ik wilde het aan iedereen laten zien.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Liever nog zo’n zwangerschap. Behalve de eerste maanden, wegens de misselijkheid, heb ik mijn zwangerschap als heel leuk ervaren. Dat zou ik zo over willen doen. De bevalling is tot op zekere hoogte ook best mee gevallen, dus ik ben er niet bang voor het nog eens mee te maken, maar daar kijk ik niet naar uit of zo 😉

Zijn er dingen die je anders had gewild?

De volgende keer doe ik wél een zwangerschapsfotoshoot. Nu dacht ik steeds, ach we maken zelf wel buikfoto’s. Maar achteraf was het best leuk geweest om écht mooie foto’s te hebben. Je bent namelijk zo snel vergeten hoe het was: je lijf met zwangere buik. Je ‘gewone’ lijf is zo snel weer eigen


Hoe is het met jullie kindje?

Het gaat heel goed met Mirthe. Ze is wel wat verkouden geweest en dat is nog niet helemaal over, maar het gaat de goede kant op. Ze is een ontzettend vrolijk meisje, dat heel lief kan spelen en haar stem volop aan het ontdekken is.

Mirthe


Hoe zijn de nachten?

Er zit heus wel eens een mindere nacht tussen, maar over het algemeen gaat het goed. Mirthe sliep al vrij snel door, dus wat dat betreft mogen we echt niet klagen. Momenteel krijgt ze rond 21.00 de laatste voeding en wordt ze ‘s ochtends rond 07.30 weer wakker.

Genietmomentje?

Als ik haar vast heb en iemand anders spreekt haar aan: dat ze dan wegduikt tegen mij aan. Dat vind ik zó vertederend. Of wanneer ze lief met haar papa aan het spelen is. Zó leuk!

Thijs


De grootste verandering?

De grootste verandering is toch wel de verantwoordelijkheid die je krijgt. Ik geef borstvoeding dus ze kan letterlijk niet zonder me. Ik kan niet zomaar meer weg. Dat moet altijd geregeld worden. En dat vind ik niet erg, dat heb ik er allemaal voor over. Maar het is wel een grote verandering in mijn leven.

Aan het werk?

Ik ben weer aan het werk inderdaad. En dat vind ik fijn. Ik denk dat het misschien gek klinkt: maar het geeft me een soort van ontspanning. Even mijn gedachten op totaal iets anders.

De eerste werkdag was best lastig hoor. Maar gelukkig weet ik dat Mirthe in goede handen is, anders zou ik het nog steeds moeilijk vinden! Ze gaat twee dagen in de week naar het kinderdagverblijf en daar doet ze het heel goed. Ze ligt te lachen als ik haar kom halen en ze gunt ook de leidsters een vrolijke lach, wat mij dan weer een prettig gevoel geeft, want blijkbaar vind ze ze leuk. En ze gaat ook een dag in de week naar mijn moeder. Dus dat is natuurlijk helemaal fijn.

Jouw tip voor aanstaande moeders?

Afgezaagd en cliché, maar waarheid als een koe: Volg je gevoel, dan doe je het bijna altijd goed. Heb je het gevoel dat er iets mis is tijdens je zwangerschap? Ga naar je verloskundige of je gynaecoloog. Is er iets geks aan de hand met je kindje? Vraag om advies. Ga niet lopen aanmodderen of je onnodig zorgen maken. Maar vraag om een beetje hulp als je ‘moedergevoel’ zegt dat je dat nodig hebt. Het is tenslotte allemaal nieuw voor je. Maar er zijn vele vrouwen die je zijn voorgegaan.

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: