Review Arlo Baby | Babyfoon

Baby twee is on the way, dat weten jullie inmiddels ook wel. Op Mirthe’s kamer gebruiken we nog steeds de babyfoon en daarom moeten we iets nieuws voor kamer nummer twee. Dus dat ik een gat in de lucht sprong toen ik hoorde dat ik de Arlo Baby van Netgear mocht reviewen, dat begrijpen jullie vast wel.

– Dit artikel bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen –

Want deze Arlo Baby is niet zomaar een babyfoon. Nee het is een super high tech ding met wifi en al erop! En dingen met wifi erop, daar houden bloggers van, ik zeg het je 😉 Nou, even zonder gekheid natuurlijk. Maar hoe ideaal is het dat je je kindje vanaf je telefoon gemakkelijk in de gaten kunt houden door middel van geluid en camerabeeld? Ik ben blij en ik ga je uitleggen waarom.

De Arlo Baby

Wat kan deze babyfoon allemaal?

  • Overal en altijd verbonden met je kind: Of je nou beneden op de bank zit of in Utrecht in een bioscoop, zo lang je je telefoon bij je hebt en beschikt over een internetverbinding, kun jij kijken en luisteren naar wat er thuis in de kinderkamer gebeurt. Dit werkt via een gratis Arlo-app, die beschikbaar is voor iOS, Android, Apple TV en webbrowsers.
  • Scherp beeld in licht en donker: Je kunt je kindje zien in 1080p HD. Nu zegt mij dat eerlijk gezegd persoonlijk niet zoveel (geen verstand van schermen), maar het eerste wat me opviel na het aansluiten was hoe kraakhelder het beeld was. En vooral ook wanneer het licht op de kamer uit is, kun je nog steeds alles supergoed zien. Heel fijn. Je kunt zelfs ook inzoomen op je kindje.
  • Muziekjes afspelen en als je wilt zelf je eigen opgenomen slaapliedjes. Ik heb ‘ons’ slaapliedje ingezongen via mijn telefoon en kan dat nu gewoon beneden op de bank aanzetten om boven af te spelen. Grappig toch?!
  • Luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en temperatuur in de gaten houden.
  • De opnamen die de camera maakt wanneer er beweging of geluid wordt gedetecteerd zijn nog 7 dagen lang terug te kijken. De opnames worden gecodeerd volgens de hoogste industriële beveiligingsnormen om te voorkomen dat de beelden op plaatsen terecht komen waar ze niet thuishoren. Maar je kunt dus ook bijvoorbeeld als er iets grappigs of leuks gebeurd is, dit aan je partner of familie terug laten zien. Ik denk niet dat ik díe functie veel zal gebruiken, maar het is fijn dat het kan. Want stel dat je ‘s ochtends denkt: Wat heb ik gemist vannacht? Is er nog iets geks gebeurd? Dan kun je daarvan dus de opnames bekijken.
  • De babyfoon is tevens een nachtlampje. Je kunt hem instellen in alle kleuren van de regenboog of zelfs een lichtshow laten afspelen.
  • Je kunt de babyfoon gemakkelijk verplaatsen door het huis doordat hij draadloos ook werkt. Hij heeft namelijk een oplaadbare batterij. Hierdoor kun je hem bijvoorbeeld om 19.30 bij je peuter op de slaapkamer neerzetten en ‘s avonds na de laatste voeding van je baby, op de babykamer bijvoorbeeld.

Mijn ervaring tot nu toe

Zoals je al ziet aan wat ik hierboven beschreven heb, vind ik dat de babyfoon echt hele fijne functies heeft. Wij hadden altijd alleen een babyfoon met geluid, zonder beeld. Maar ik merk nu toch dat beeld erbij eigenlijk best prettig is, zeker nu Mirthe een peuter is en ‘s avonds haar bedje uit komt als ze niet kan slapen. Als er beweging of geluid wordt gedetecteerd, kunnen we nu van beneden precies zien of het nodig is om naar haar toe te gaan, of dat we gewoon even via de babyfoon iets tegen haar kunnen zeggen, een muziekje starten of het nachtlampje aandoen.

Ook is het wel grappig om te zien hoe ze ‘s ochtends wakker wordt. Ik hoor mijn telefoon trillen en weet: Mirthe komt eraan. Als ik dan snel kijk op mijn telefoon, dan zie ik Mirthe met haar kussen onder haar arm en haar knuffel onder de andere richting de boekenkast lopen. Ze verzamelt een aantal boekjes en probeert dan met alle verzamelde spullen onder haar arm naar ons toe te lopen. Heel schattig om te zien 🙂

Voor baby of peuter?

Nu vinden wij de Arlo Baby heel fijn op Mirthe’s kamer, omdat ze regelmatig uit bed komt. We kunnen dan meteen zien wat ze doet op haar kamer. Maar straks is het natuurlijk ook fijn om de baby te kunnen zien. Ik denk dat ik echt gebruik ga maken van het feit dat hij draadloos is en dat ik hem aan het begin van de avond bij Mirthe op de kamer zet, wanneer we haar naar bed brengen en dat ik hem dan ‘s nachts verplaats naar de babykamer, na de laatste avondvoeding. Voorlopig slaapt de baby nog bij ons op de kamer, als hij er zometeen is, dus dan blijft de nieuwe babyfoon mooi nog even bij Mirthe staan.

Zit je nu de hele tijd naar de camerabeeld op je telefoon te kijken dan?

Dat is een van de meest gestelde vragen die ik de afgelopen tijd kreeg. En het antwoord is nee. Want gelukkig heeft de babyfoon ook de handige functie dat je een pushbericht (of emailmelding; wellicht handig als je je pc wilt gebruiken om je kleintje in de gaten te houden) stuurt op het moment dat hij beweging of geluid detecteert in de kinderkamer. Ik zit dus niet de hele tijd naar mijn scherm te staren en kan ook nog gewoon andere dingen doen met mijn telefoon. Er komt vanzelf een pushbericht binnen als er (mogelijk) iets aan de hand is op de kinderkamer. En je kunt er ook nog voor kiezen om de meldingen uit te schakelen; geluid of beweging, of allebei. Dat is handig wanneer je een avondje uit bent bijvoorbeeld en je niet de meldingen wilt ontvangen, omdat je prima vertrouwen hebt in de oppas bijvoorbeeld. Maar mocht je op een rustig moment toch even een kijkje willen nemen in de kamer, dan kan dat op ieder moment. Ik zelf ben er niet bang voor dat ik dat de hele avond ga zitten doen. Als ik even weg ben dan kan ik de thuissituatie (meestal) prima loslaten.

Je kunt ook nog het design van het konijntje aanpassen naar een leuk hondje, of een poes!

Zijn er puntjes van kritiek?

Zoals jullie merken ben ik behoorlijk enthousiast. Veel kritiek heb ik dan ook niet op dit apparaat. Maar als ik iets moet bedenken, dan zou misschien je afhankelijkheid van een goede internet/wifi-verbinding er één kunnen zijn. Hier bij ons werkt het prima en hebben we geen verbindingsproblemen. Maar in ons oude huis bijvoorbeeld, hadden we op de bovenverdieping slecht bereik. Ik weet niet wat dat voor gevolgen heeft voor je de verbinding van je telefoon met babyfoon, maar die zou hier theoretisch gezien onder kunnen lijden. Een goede wifi versterker zou dan oplossing kunnen bieden.

Verder is de Arlo Baby wel een apparaat met een prijskaartje, namelijk zo’n € 299,-. Maar hé, dan heb je ook wat! Je kunt je Arlo Baby babyfoon hier scoren bij CoolBlue.

Heb jij een babyfoon met alleen geluid of ook beeld? En wat vind jij fijn?

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: