Review en winactie: Cocobelt

Mirthe zit al een tijdje niet meer in de Maxi-Cosi, wij hebben een nieuwe autostoel. En daar ben ik maar wat blij mee. Want wat een gesjouw is is dat altijd met dat ding! Een autostoeltje heeft zelf al een behoorlijk gewicht en met je kindje erin is het best zwaar. De eerste maanden gaat dat allemaal nog wel, maar al snel loop je met een hoop gewicht aan je arm.

Ken je dat gevoel: dat je met je met het babyautostoeltje aan je arm loopt en het gevoel hebt dat je helemaal scheef moet lopen omdat het zwaartepunt ongeveer een halve meter van je vandaan ligt als je het niet doet? Het hengsel in je elleboog hangen werkt ook niet, want dat doet pijn. En als je dan maar van ellende je autostoel met twee handen tilt om hem dicht tegen je aan, voor je buik te houden dan heb je je handen weer niet vrij. Dan moet je dus steeds de stoel neerzetten als je iets moet pakken, je sleutels bijvoorbeeld, om hem vervolgens weer opnieuw van de grond op te moeten tillen. Ik heb me een breuk getild aan dat ding.

De Cocobelt

Jammer genoeg ontdekte ik iets te laat het gemak van de Cocobelt. Ik kreeg deze handige draagbanden voor de babyautostoel namelijk opgestuurd, om uit te proberen (en ook om weg te geven, dus lees snel verder!). Nu past Mirthe nog net in de Maxi-Cosi dus vond ik het wel leuk om even te testen of het dragen echt gemakkelijker wordt met de Cocobelt. Dus we gingen naar buiten en ik nam de proef op de som.

SAM_0471-2

De Cocobelt is verkrijgbaar in drie verschillende kleurstellingen. Ik ging testen met de zwarte variant. Op het eerste gezicht ziet de Cocobelt er meteen heel degelijk en mooi uit. Hij ziet eruit alsof hij wat kan hebben. Dat moet natuurlijk ook, want er komt behoorlijk wat gewicht aan te hangen.

Het bevestigen

Het bevestigen van de Cocobelt gaat gemakkelijk: je bevestigt een stukje klittenband om het hengsel van je autostoel. Hierdoor zorg je ervoor dat de Cocobelt grip heeft, waardoor de stoel niet kan gaan glijden in de Cocobelt. Je klikt vervolgens de gesp open en je klikt hem weer dicht om het hengsel van je autostoel heen. Dan ben je al klaar. Het is simpel als dat. En het is maar eenmalig, want vervolgens kun je hem lekker laten hangen als je wilt. Maar het eraf halen en er weer om doen zal je ook hooguit een seconde schelen.

SAM_0483

Het dragen

De Cocobelt is een hulpmiddel dat het dragen van de autostoel net even wat gemakkelijker maakt. Ja het is nog steeds hetzelfde gewicht wat je moet tillen, maar je tilt het een stuk dichter bij je lichaam waardoor het veel minder zwaar voelt aan je rug en armen. Het gewicht drukt nu op je schouders en is wat makkelijker te handelen nu. En, nog een heel groot voordeel: je hebt je handen vrij. Dus niet meer neerzetten, sleutels pakken, weer optillen, enzovoorts. Nee, je kunt gewoon lekker je spulletjes uit je tas halen, terwijl je de autostoel blijft tillen. Dat vind ik echt een voordeel ten opzichte van ‘gewoon’ tillen.

Wat ik mezelf afvroeg als ik de plaatjes van de Cocobelt op de website bekeek was: voelt dat nu wel veilig? Glijdt het niet van je schouder af? Nou, dat kan ik nu zelf ontkrachten. Het voelde heel stevig. De Cocobelt gaat hier dan ook zeker gebruikt worden bij een eventuele tweede (mocht dit ons gegeven zijn).

Drie-kleuren-Cocobelt

Win!

Ik heb twee Cocobelts om weg te geven! Eén Mintkleurige en de Aztek-variant. Wil jij ook wel eens ervaren hoe het is om de autostoel te dragen met de Cocobelt? Doe dan mee met de winactie:

 • Laat hieronder in een reactie weten dat je meedoet en vertel erbij welke kleur je het leukst vindt: het Aztek-printje of de Mint variant.
 • Like Papa is de liefste op Facebook.

Het delen van het bericht over deze review/ winactie wordt zeker op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk voor deelname!

Zondag 10 april mail ik de winnaars persoonlijk, dus reageer met een geldig e-mailadres (deze wordt niet gepubliceerd uiteraard) zodat ik je kan bereiken. Over de uitslag van de winactie kan niet worden gecorrespondeerd.

Doe je ook mee? 

Edit 11-04-2016: De winnaars zijn bekend en hebben persoonlijk bericht ontvangen.

19 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Jaa super gaaf mijn kleine meisje is nu 3maanden dus zit voorlopig nog in de maxi cosi! Zou een hoop gesleur minder worden hoop ik.
  Graag de kleir: aztek.

 • Klinkt heel handig! Ik ben druk bezig met m’n babyuitzet, want we verwachten ons eerste kindje. Dit lijkt me heel leuk om te winnen! Qua print kan ik bijna niet kiezen, ze zijn allebei mooi. Als ik moet kiezen, kies ik toch de azteken.
  Ik ontdekte je blog trouwens nog maar een week geleden, je schrijft leuk zeg en over interessante dingen!

 • Jeetje wat handig! Had ik dat maar eerder geweten..De mint-kleurige zou super leuk zijn voor mn lieve zus! Uitgerekend in de zomer is zoiets wel handig om oververhitte momentjes te verzachten.

 • wat handig zeg! Ik had dit nog nooit gezien. Zelf liepen wij ook altijd te slepen met de maxicosi, altijd z’n gedoe. Misschien een tip voor een tweede!

 • Wat een uitkomst! Had ik die maar één bij onze peuterdochter gehad. Nu slepen we heel wat af met de maxicosi met onze babydochter.. Soms zelfs met spierpijn tot gevolg. 😉 Vind allebei de kleuren erg leuk, maar denk dat mijn man blijer wordt van de mintgroene!

 • Ik wil graag de mint groene winnen voor m’n beste vriendinnetje. Haar 2e dochter is 24/3 geboren middels een ks. Zij verdient het echt want mede door de crohn heeft zij veel moeite gehad om opnieuw zwanger te raken en heeft deze zwangerschap veel in het zkh gelegen. Ook haar herstel verloopt nu moeizaam. Kortom zij kan zo’n handig hulpmiddel wel gebruikten voor haar 2e wondertje.

 • Deze winactie komt als geroepen! Naomi is nog te klein voor de autostoel, maar ik sjouw me echt een breuk. Ze wordt zo zwaar. Ik doe heel graag mee. Fingers crossed! Kleur maakt mij niet uit, maar als ik toch moet kiezen dan de Aztek 🙂

 • Dat zou een super uitkomst zijn gezien mijn rug en bekken klachten. Nog maar 4 weken tot de baby komt.
  Die aztek printzou helemaal tof zijn!

 • Wat een leuke winactie weer! Precies wat jij zei vroeg ik me nou ook de hele tijd al af! Blijft het goed zitten op je schouder en voelt t stevig en veilig. Fijn dat je daar ook even iets over schrijft 😉 Ik kan bijna niet kiezen, vind de aztek heel erg leuk, maar door t vele roze toch iets meer voor een meisje ofzo… En aangezien we niet weten wat het wordt, doe ik toch heel graag mee voor de mint variant!

 • Heel heel graag!!! Was altijd zwaar en ongemakkelijk tillen het kleine stukje van de auto naar de voordeur. Wil het straks bij de tweede (juli 2016) graag met wat ondersteuning doen. ik vind de Aztek print het tofst!! 🙂

 • Oh ja graag. 1 deze dagen ga ik bevallen van ons 1ste kindje. Ik heb de afgelopen weken zoveel pijn gehad in me rug. Dat liggen en zitten zelfs amper gaat. En de mint kleur is dan de mooiste:)

 • Heel graag! Lijkt me een stuk minder belastend met de cocobelt! Ik ben 31 juli uitgerekend. Graag de aztek versie 🙂

 • Ik zou heeeeeel graag de mintgroene winnen. Die staat al sinds net begin van de zwangerschap op mijn lijstje en past helemaal bij de maxi cosi in grijs en groentint die we al klaar hebben staan! Blij te lezen dat hij er niet alleen leuk uitziet maar toch echt heel handig is! Nog een nachtje duimen!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: