Samen tegen borstkanker

In aanloop naar ‘oktober borstkankermaand’ schreef ik al een artikel over mijn borsten. Maar ook in oktober zelf, sta ik graag nog even stil bij borstkanker. Of nou ja, graag… het is iets waar ik liever niet over nadenk. Daarom is het zo belangrijk dat we met zijn allen onderzoek naar behandeling van kanker steunen, dan hoeven we er misschien op een dag wat minder over na te denken, of worden die gedachten in ieder geval een stuk minder angstaanjagend.

Borstkanker

Borstkanker treft gezinnen. Het treft oudere vrouwen, maar ook jongere vrouwen. Moeders of vrouwen die nog mama willen worden. Mensen die midden in het leven staan. Mannen kunnen ook borstkanker krijgen. Het verwoest toekomstbeelden. Het zet dromen opzij. Behandelingen zorgen ervoor dat vrouwen in de overgang raken en geen kinderen meer kunnen krijgen. Dat is triest. Er moet iets veranderen. Borstkanker moet gestopt worden. Het moet eerder opgespoord worden en eerder behandeld. En het moet vooral ook béter worden behandeld.

Het onderzoek staat niet stil, er worden gelukkig nog steeds nieuwe medicijnen gevonden en betere operatie- en bestralingstechnieken bedacht. Maar rooskleurig is het niet. Een behandeling tegen kanker is nog altijd een verschrikkelijke ervaring. En daar komt de angst voor de enge ziekte nog bij. Daarom is ook goede voorlichting en lotgenotencontact van belang.

Doneren

Samen kunnen we iets doen om de opsporing van borstkanker te versnellen en de behandeling drastisch te verbeteren. Maar daarvoor is onderzoek nodig. En zonder geld geen onderzoek.

Omdat ik zou willen dat borstkanker veel minder vaak voor zou komen. Omdat ik zou willen dat de behandelingen minder ingrijpend zouden zijn. Omdat ik zou willen dat borstkanker nooit meer dodelijk hoeft te zijn. Daarom. Daarom geef ik deze maand geld. Ik doneer geld aan Stichting Pink Ribbon.

Hier kun je doneren aan Stichting Pink Ribbon. Het kost je minder dan een minuut, je kunt heel gemakkelijk een (eenmalige) machtiging afgeven. Alle kleine beetjes helpen echt!

Doen jullie mee? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

mammogram-instagram-breast-cancer-awareness-month-funny-ecard-zvZ

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: