Ik ben een Samsung-meisje | Goedkoper alternatief?

Ik ben een Samsung-meisje. Ik heb niks met Apple, behalve dan dat ik vroeger, toen ik op de middelbare school zat een Ipod gebruikte. Maar het merk heeft me nooit echt kunnen overtuigen. Ik vind Android op een telefoon gewoon fijner en ben daarom een Samsung-meisje geworden. Ik heb eigenlijk altijd Samsung smartphones gehad. Oké, na mijn Nokia 3310 dan (en nog wat niet-smart-modellen).

Momenteel heb ik een Samsung Galaxy S7 met een edge scherm. Dat zijn van de afgebogen randen, waar je weer extra functies door zou hebben. Door te swypen vanuit de ‘edge’ kan ik bijvoorbeeld een menu openen. Maar ik moet zeggen dat het me eigenlijk meer in de weg zit dan dat het iets voor me doet. Ik activeer het soms per ongeluk en vind het eigenlijk alleen maar irritant. Ik vergelijk het een beetje met de curved tv-schermen. Dat vind ik ook onzin eigenlijk. Pure marketing denk ik, om maar weer iets nieuws te bedenken ten opzichte van anderen.

Goedkopere smartphone, maar net zo prima?

Tegenwoordig zijn er ook goedkopere aanbieders van prima smartphones. Zo is er bijvoorbeeld het Chinese Huawei. Ik ben geen expert, maar de nieuwste Huawei modellen zouden helemaal niet zo veel onderdoen aan bijvoorbeeld een Samsung telefoon. De kwaliteit van de batterij, de camera, maar ook andere functies zouden even goed zijn. Maar een vergelijkbaar model van dit merk is wel een goedkoper. Best aantrekkelijk dus, als je het mij vraagt. Want eerlijk? Op de een of andere manier is ons door sommige telefoonmaatschappijen wijsgemaakt dat we iedere twee jaar, als ons abonnement afloopt een nieuwe telefoon moeten. En dan niet zomaar één, maar weer opnieuw het allerbeste high end model dat er op de markt is. Maar als je niet oplet koop je iedere twee jaar voor 800 euro een nieuwe telefoon. Eigenlijk een beetje te gek of niet dan?

Een goedkoper model: bijvoorbeeld een Huawei kopen, of een keer je telefoon houden en een sim-only abonnement afsluiten als je abonnement afloopt is het alternatief. Toch  ben stiekem ook wel een liefhebber van gadgets als een smartphone. En ik gebruik hem de hele dag door, dus het moet ook wel een goede zijn, vind ik. Ik weet nog niet waar ik voor zou gaan als ik opnieuw voor de keuze stond.

Heb jij toevallig ervaring met Huawei?

Simone

 

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik heb een sim only abonnement. Ik koop een nieuwe telefoon los als ik denk dat het nodig is. Op dit moment heb ik een Samsung A5 2017. Bevalt mij veel beter dan de Samsung edge. Waar geheugen ook nog vol van was. Nu kan ik veel foto’s maken omdat er een extra geheugenkaartje in kan.

  • De ervaringen die ik heb met huawei heb zijn niet zo denderend haha. Ik vind t ook t nadeel dat een beetje n nieuwe goede telefoon zo bijna 800 euro kan aftikken, keer twee. Maar degene die ik nu heb, heb ik al 3 jaar. Sinds mijn smartphone tijd zweer ik al bij HTC.

  • Ik ben en was ook altijd een Samsung meisje, qua telefoon. Ik heb echter nu een jaartje mijn Macbook en begin steeds meer te twijfelen. Sowieso vind ik de laatste tijd iPhone’s mooier, zowel qua vormgeving als het homescreen etc. En daarnaast werken apple producten nou eenmaal ontzettend goed samen. Beter dan bijvoorbeeld android met windows. En al helemaal beter dan Android met Apple.

  • Ik ben een Apple meisje sinds ik met mijn man samen ben. Hij is muzikant en in die tijd gebruikten muzikanten een Apple computer. Dus ben ik overgestapt. En ik moet zeggen, geen moment spijt van gehad.
    Qua iPhone, koop ik niet iedere twee jaar een nieuwe. Ik ben dan ook van jaar Sim only abonnementen van een jaar. Dan kan ik ieder jaar kiezen wat ik wil en besluiten wanneer en waar ik een nieuwe telefoon koop. Ik gebruik nu nog steeds mijn iPhone 6. Die is dus al bijna 4 jaar oud. Geen probleem.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: