Sinterklaasgedicht voor Mirthe #1

Ik heb een nieuw talent ontdekt jongens, nooit heb ik geweten dat ik het in me had: maar ik kan dichten als de beste. Ik won onlangs nog een dichtwedstrijd van de bakker, waarmee ik een sinterklaaspakket vol lekkernijen heb gewonnen. Jammie! Dus ik dacht. Laat ik in het kader van het sinterklaasfeest een gedicht schrijven voor Mirthe. En wie weet maak ik er gelijk wel een jaarlijks terugkerende traditie van. Nou nou, wat leg ik de lat lekker hoog! Die verwachtingen! Alstublieft, voel het sarcasme, anders lijk ik wel heel zelfingenomen 😉 Daar komt ie:

Lieve Mirthe,

Al een half jaar maak je deel uit van ons gezin,
En, lief klein meisje, dit is nog maar het begin.

Het begin van jouw leven,
Dat mogen wij jou geven.

Nieuwe dromen, nieuwe wensen,
En om je heen, heel veel lieve mensen.

Je bent nog maar klein,
Zo lief onschuldig en fijn.

Het mooiste wat mij dit jaar overkwam,
Een meisje dat in mijn hart plaatsnam.

O, wat maak je mij zoetsappig,
Al die rijmelarij, ach ik vind het wel grappig.

Genoeg gezwets en hartenkreten,
Maar dat ik van je houd, mag je nooit vergeten.

Zo mooi, zo mooi,
Zo onvoorstelbaar mooi,

Ben jij.

Liefs,

Mama

Mirthe en ik

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: