Smeren tegen een droge huid & Winactie!

Iedere herfst begint het weer. Droge handen, kloofjes rond mijn nagels, gescheurde huid. Wat kan dat pijn doen zeg. Ik heb heel erg snel last van een droge huid. Met name op mijn handen dus, maar ook mijn benen kunnen er wat van. Toen Dokter Leenarts me vroeg of ik het leuk zou vinden haar nieuwste producten voor een droge huid uit te proberen was ik dus gelijk enthousiast. Kom maar op. Ik ben een goed proefkonijn 😉

Ik ben altijd al in de weer met handcrèmes en vaseline om mijn droge handen en wondjes die daardoor aan mijn handen ontstaan een beetje te proberen verzorgen. Maar iets dat langer dan een half uur werkt had ik nog niet gevonden. Ik heb de handcrème van Dokter Leenarts een week gebruikt en ben daarna op vakantie gegaan naar Center Parcs. Sindsdien ben ik hem kwijt. En ja het klinkt misschien heel overdreven, maar er is echt geen verzorgingsproduct dat ik zo mis als het er niet meer is. Ik heb het hele huis op zijn kop gezet; maar de tube niet gevonden. Ik heb gelijk een nieuwe gehaald! Het is geen grapje.

Ook de body crème heb ik al gebruikt voor mijn benen. Voor mijn gevoel voelen beide crèmes vrij vergelijkbaar aan qua substantie en textuur. Ze voelen lekker vettig en ze prikten wel een beetje bij het aanbrengen. Maar dat schijnt normaal te zijn. Het is de ureum in de crème die dat doet. En als het prikt dan betekent dat juist dat je huid die verzorging nodig heeft. Zo lees ik op de website van Dokter Leenarts. Beide crèmes bevatten 5% ureum. Ureum zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoudt en dus gehydrateerd blijft. Je huid droogt dus minder uit.

Wist je dat er geen vochtinbrengende crèmes bestaan? Er is geen enkele crème verkrijgbaar die vocht aan je huid kan toevoegen. Wel zijn er stoffen die ervoor zorgen dat vocht beter wordt vastgehouden: ureum dus. Bovendien zorgt de ureum ervoor dat dode huidschilfers van je huid verdwijnen. Je huidje voelt dus weer zacht en soepel aan.

Op bovenstaande foto zie je de body crème. En omdat ik lekker met de cremes aan het smeren ging voor deze foto’s, wilde Mirthe heel graag helpen. Ze wilde ook smeren. Dus op onderstaande foto toont Mirthe jullie de handcrème 😉  De crèmes zijn overigens niet alleen voor volwassenen geschikt, maar ook voor kinderen vanaf een jaar.

Het is geen wondermiddel dat je één keer smeert en dan ben je van je droge huid af. Dat bestaat niet denk ik. Dokter Leenarts geeft ook aan dat veelvuldig smeren belangrijk is. Vooral na het handen wassen. Ik moet zeggen dat ik de droge handen crème op mijn nachtkastje had staan en hem ‘s ochtends en ‘s avonds gebruikte en ik merkte al duidelijk verschil aan mijn huid.

Behalve de body crème en de droge handen crème zijn er ook nog de nieuwe beschermende barrière crème en de droge huidzalf, die nu ook in tubes verkrijgbaar is. Mochten de crèmes met ureum nou te veel prikken aan je huid, omdat je huid beschadigd is bijvoorbeeld, dan kun je wellicht het beste beginnen met de droge huidzalf. De barriere creme is een creme voor de verzorging van geïrriteerde of kwetsbare liezen, plooien en drukplekken.

De barrière creme voelt zalvig aan en is wit.

De droge huid zalf is heel vet en voelt aan als wat meer vloeibare vaseline. Een hele fijne zalf voor droge plekjes.

Net zo enthousiast geworden als ik?

Ook uitproberen? In samenwerking met Dokter Leenarts mag ik een herstellende bodycrème en een droge handen crème weggeven. Dus heb jij last van droge handen of een droge huid? Doe dan nu mee aan deze winactie en maak kans op deze zeer fijne producten!

Meedoen is super simpel 🙂 :

De winactie loopt tot en met vrijdag 1 december en de winnaar krijgt van mij daarna persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Veel succes!

Simone

26 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Ik geef het graag een kans! In de winter is mijn huid een stuk droger maar ook de huid van Nore is dit( altijd).. schraal, droog en bijna niet tegenop te smeren. Ik ben benieuwd of de dr. Leenarts producten een wat zachtere huid kan creëren bij ons samen.. En daarnaast… samen smeren is ook een heel gezellig momentje vind Ik!

 • Ja deze zou ik heel graag willen winnen. Vooral in de winter heb ik last van droge handen. En aangezien ik in de dierenkliniek w to was ik regelmatig mijn handen en gaat er ook nog eens alcohol voor steriliteit overheen met operaties. Dit werkt natuurlijk niet echt mee voor mijn droge handen.

 • Door een artikel van jou een hele tijd terug heb ik voor levi de drogehuid zalf en de billenzalf gekocht! Wij zijn super enthousiast! Ook flink gesmeerd met de zonnenbrand deze zomer! Ik doe dus graag mee met de winactie! Ben heel benieuwd naar de nieuwe producten!

  • Wat super leuk om te horen dat jullie naar aanleiding van mijn artikel de producten zijn gaan uitproberen! Fijn spul he!

 • Hele fijne producten hebben ze! Ik doe graag mee want wij hebben redelijk droge huidjes, en dan met name ikzelf.

 • Ik doe heel graag mee voor onze dochter en voor mezelf. Samen smeren vind ze geweldig! En haar droge huid heeft dat ook nodig, dus we doen het vaak!:)

 • Ik doe heel graag mee, mijn handen zijn ook vaak kapot en pijnlijk omdat ze zo droog zijn. ( Er staat alleen een klein typefoutje in de tekst in het stukje over de winactie, een droge huis 🙂 )

 • Ik maak graag kans! Ik geloof dat mijn handen precies hetzelfde zijn als de jouwe. Tot bloedens toe in de winter… Ik zou dit merk graag uitproberen.

 • Ik doe graag mee. Met dat koude weer van de laatste dagen heb ik extra veel last van een droge huid, zou dus zeker van pas kunnen komen.

 • Leuk! Ik doe graag mee. Probeer vaak genoeg iets maar deze nog niet gehad, en nu het buiten steeds kouder wordt kan mijn huid wel weer wat extra verzorging gebruiken.

 • Na het lezen van je blog over de Dr. Leenarts producten ben ik wel heel nieuwsgierig geworden. Ik heb al zo ontzettend veel geld uitgegeven in mijn zoektocht naar de juiste producten bij een droge huid. Maar tot op heden nog niet hét product gevonden. Dus ik doe heel graag mee. Helemaal nu met mijn groeiende 27 weken zwangere buik lijkt het mijn heel erg fijn. Ben wel klaar met al die jeuk/trek steekjes van de droge huid. . Mijn dochter van 3 vind het heerlijk om te helpen die volle buik in te smeren dus ook nog eens leuk voor haar.

 • Grappig,via instagram zag ik dat je ongeveer even ver bent als ik! Ik ben 6maart uitgerekend en mijn buik groeit ook super hard. Droge handen, heb ik ook, tijdens mijn werk als ft moet ik veel mijn handen wassen dus deze crème zou ik graag willen proberen :)q

 • Ik doe graag mee voor ons zoontje!hij heeft vanaf dat die een maand of 3 is al een erg droge huid met eczeem.het is helaas erg moeilijk om het onder controle te houden.na het lezen van jouw artikel ben ik erg nieuwschierig geworden naar deze producten van dokter Leenarts en zou ik ze graag willen uitproberen

 • Ohh dit komt als geroepen, helaas erfelijk belast met droge huid en eczeem en de meisjes ook. Smeren smeren smeren! Heel graag!!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: