Stom #2

Hier is mijn lijstje van stomme dingen nummer twee. Dit keer iets minder stomme dingen met betrekking tot moederschap dan in het eerste lijstje, maar meer algemene stomme dingen.

Lama

  • Lama’s. En dan heb ik het niet over het tv-programma van een aantal jaar terug, want dat vond ik hilarisch. Nee ik heb het over échte lama’s, de dieren dus. Ik weet niet wat het is. Maar in het dierenparkje loop ik toch altijd even net wat sneller langs de lama’s dan langs andere dieren. Tenzij we brood bij ons hebben natuurlijk. Want dan zijn deze eigenaardige spugende beestjes wel tevreden te houden. Ik ben nog nooit ondergespuugd hoor, door het wollige diertje. Maar als ze naar je toekomen lopen met hun oren al plat in de nek, denk ik maar één ding: wegwezen!
    Over het tv-programma gesproken trouwens: tegenwoordig zijn er nieuwe lama’s op tv, de Alpaca’s. En die vind ik ook best stom. Veel minder leuk dan de originele lama’s in ieder geval.
  • Een leeg pak koekjes in de la. Dat je de la opentrekt, op zoek naar iets om te snaaien. Dat je je favoriete koekjes tegenkomt (Lu Pim’s met sinaasappelsmaak bijvoorbeeld, of van die Verkade Mokkasticks met van die knisperende suikertjes erin, oehlalala), en dat er dan nog maar één koekje in het trommeltje zit. Ja zeg, op één koekje kan je niet leven hoor.
  • Knalvuurwerk. Ik vind het stom. Als je ook hoort voor hoeveel geld er de afgelopen jaarwisseling weer de lucht in is geknald. Ik vind het doodzonde. Als we al dat geld nou eens naar een goed doel zouden sturen. Dán krijg je pas karmapunten en dan hoef je echt geen boze geesten meer weg te jagen hoor, met het vuurwerk. Of waar het dan ook symbolisch voor bedoeld zou zijn.
  • Koud weer. Leuk hoor schaatsen en ijsvrij (in het noorden des lands, niet eens hier, boehoe). Maar doe mij maar gewoon lekker lente of zomer.
  • Uitwasbare luiers. Oké, ik zeg jullie vast: ik heb geen recht van spreken, want ik heb ze nog nooit uitgeprobeerd. En je moet dingen nou eenmaal eerst proeven voor je weet of je iets lekker vindt. Oeh, dat klinkt heel smerig in deze context. Maar, over smaak valt niet te twisten. En met mijn handen in de poep luiers uitwassen, nee, dat lijkt me niks voor mij.
  • Kapotte parkeerautomaten op straat. Dat je lekker voor de deur van je favoriete winkel parkeert, uitstapt, een kaartje wilt halen en dat op het apparaat dan het volgende bericht te lezen is: buiten werking. Moet je gewoon twee straten lopen om een werkende parkeerautomaat te vinden. Om dan al hopende dat de parkeerwacht je niet voor is, terug naar je auto te snellen.

Lees ook mijn eerste lijstje van stomme dingen.

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: