babywas babywasjes

Stom #1

In een bekend tijdschrift van een bekende blonde presentatrice staat altijd de rubriek stom! In deze rubriek noemen mensen dingen die, zoals je wel kunt raden, stom zijn. En het leek mij, in een hormonale bui, weleens leuk om mijn lijstje van stomme dingen omtrent het prille moederschap met jullie te delen. Stomme dingen als:

  • Een toeschietreflex hebben wanneer er geen baby aan de borst ligt. Waardoor alles nat wordt en je van ellende drie keer per nacht je shirt moet verwisselen, of er na een week pas achter komt dat er zoiets als borstcompressen bestaan. (Die van Natusan, voor de zwangeren onder ons, alle andere zijn troep).
  • Poepen in de Maxi-cosi. Met tot gevolg: poep in de romper. In de broek. Op de rug en in de nek. Want daar was ook nog plek.
  • Kolven. Met zo’n onhandig ding op je borsten zitten pompen. Dan voel je je pas echt een melkfabriek. Wel handig dat ze bestaan.
  • Regelweken. Huilen en huilen en mama gaat ook maar mee huilen.
  • Tepelkloven. Auw. Gewoon auw.
  • Striae en een flubberbuik. En dat mag wel, dat weet ik, want mijn buik heeft een topprestatie geleverd. Maar toch verlang ik wel terug naar mijn oude platte(re) buikje. Littekenvrij was hij toch al niet, want ik ben verschillende keren geopereerd, maar hij is nu wel weer een beetje meer gehavend.
  • Prikjes op het consultatiebureau. Oprecht verdriet van je baby, en dat doet pijn in je hart.
  • Haaruitval. Waar mijn haar tijdens mijn zwangerschap netjes in de haarzakjes bleef zitten zijn nu alle teugels los, geloof ik. Want iedere ochtend komt het bij bosjes naar beneden. Zo zonde vind ik dat. En irritant ook, overal dat haar.
  • De was. Hele bergen was.
  • Katten die de hele tijd in Maxi-cosi’s, wipstoeltjes of wandelwagens willen slapen.
2014-12-06 10.14.00
Of in wastafels (maar dat heeft weinig met moederschap te maken). Prrrr.

Maar toen de hormonale bui weer plaats maakte voor de zon, bedacht ik me. Laat ik het maar niet vertellen, al die stomme dingen. Want het is het toch allemaal waard!

 

Tags

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: