Aardappel ovenschotel

Super simpele aardappel-wortel-snijbonen-ovenschotel waar kinderen van smullen | Recept

In mijn vlog kwam hij al een aantal keer voorbij: de ovenschotel met onder andere worteltjes, snijbonen en aardappelpuree die de kinderen zo lekker vinden (en wij zelf ook!). Omdat ik er veel vragen over kreeg of reacties van mensen die hem ook uit wilden proberen, deel ik hier het recept.

ingrediënten ovenschotel aardappel

Of nou ja recept. Het is zo super simpel, het is bijna geen recept te noemen. Het is ook behoorlijk gebaseerd op een creatie die onze vriend (en kok) Robin hier een tijdje geleden heeft gemaakt. Als die man voor je kookt, doe je altijd de lekkerste ideeën op. Dus tip nummer 1: vraag of Robin eens een keer bij je langs komt 😉

Alle gekheid op een stok. Laten we beginnen met de ingrediënten.

Ingrediënten voor aardappel-wortel-snijbonen-ovenschotel (catchy naam wel toch?)

 • Worteltjes, een bosje bospeen (vind ik het lekkerst) of een zakje kant en klaar geschrapte wortels, of winterpeen. Wat jij wil. Kan allemaal. Al kies je hier bloemkool, dan smaakt dit gerecht nog steeds lekker. Als je er maar genoeg kaas overheen gooit op het eind. (Ja jongens ik ben geen kok he, dus dit recept ziet er anders uit dan je gewend bent.)
 • Snijbonen. Ook hier kun je het jezelf zo makkelijk maken als je zelf wilt. Zelf snijden of uit een zakje. Prima. Heb je nog een restje sperziebonen in de koelkast. Kan ook best. No problemo.
 • Aardappels, afhankelijk van hoeveel eters je hebt zou ik zeker een kilo schillen, ik doe meestal net iets meer. Ik houd ervan een kliekje over te houden voor de volgende dag, of zodat ik wat kan invriezen voor later 🙂
 • Een zakje geraspte kaas.
 • Een flinke scheut melk.
 • Een mespunt roomboter.
 • Wat rozemarijn.
 • Een snufje zout.
 • Een beetje Peper.
 • En wat nootmuskaat.
 • 300 gram rundergehakt.
 • Zakje hamburger kruiden.
 • Twee flinke eetlepels paneermeel.

De laatste drie puntjes (gehakt, hamburgerkruiden en paneermeel) zou je ook kunnen vervangen voor een pakje van vier hamburgers, gewoon, lekker makkelijk uit de supermarkt, die je vervolgens in kleine stukjes snijdt. Of maak het vega, met vegetarisch gehakt.

Als je de ingredienten in huis hebt, kun je door met het volgende onderdeel: het maakproces!

Hoe maak je deze aardappel-wortel-snijbonen-ovenschotel dan?

 1. Begin met het koken van de aardappels. Kook ze zo’n 15 tot 20 minuutjes, totdat ze gaar zijn. Kook tegelijkertijd ook de gesneden groenten tot ze gaar zijn.
 2. Maak een puree van de aardappels. Doe het mespunt boter en de scheut melk erdoor en breng op smaak met rozemarijn, zout en peper. Meng de gekookte groenten erdoorheen.
 3. Rul het gehakt in de pan (nadat je het gemengd hebt met de hamburgerkruiden en de paneermeel). Of braad de stukjes hamburger aan. Bak het tot het gaar en net een beetje krokant is. Want krokant is lekker.
 4. Bouw de ovenschaal op. Begin met het vlees. Doe daaroverheen de stamppot en strooi daar de kaas overheen. Om het voor jullie heel visueel te maken, heb ik hier het onderstaande schitterende stappenplan bij gemaakt. Sorry ik weet heus wel dat je niet debiel bent, maar ik vond dit gewoon leuk om te doen 😉
 5. Zet de schaal voor een minuutje of tien in de oven om de kaas te laten smelten. En klaar is kees.
Stappenplan ovenschotel aardappels

Tot zover mijn culinaire hoogstandje van vandaag. Ik hoop dat jullie ervan genieten. Mijn kinderen smullen hiervan, dus die van jou ongetwijfeld ook!

Eet smakelijk!

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: