Tag: Mama en Beauty

Mama en beauty, gaat dat nog samen? Of zijn mijn haren kortgeknipt en heb ik een blote-billen-gezicht sinds ik mama ben? Het leek me leuk om de Mama en Beauty tag eens in te vullen. Ik vond deze tag bij Mama’s met thee en hij is oorspronkelijk bedacht door Saskia van Twinkelbella.

Houd je van lekker tutten of houd je je daar niet zo mee bezig?
Beauty, ik ben er niet heel uitgebreid mee bezig. Maar als ik tijd heb houd ik er wel van om lekker lang in de badkamer bezit te zijn en me op te tutten. Zeker als ik uit ga, een etentje heb of iets dergelijks, dan besteed ik wat extra aandacht aan mijn uiterlijk dan normaal.

Heb je elke dag een vast beauty routine?
Ik doe wat concealer onder mijn ogen. Een metallic-groene eyeliner van KIKO op mijn ooglid en ik gebruik een zwarte mascara van Maybelline. Daarna doe ik mijn haren meestal op een staart of in een knot.

Betrek jij je kind(eren) bij de verzorging en het make-up-en?
Nee Mirthe is daar uiteraard met haar zes maanden nog veel te klein voor. Wat ik wel fijn vind is om het na het badderen ook met haar lekker te tutten. Dus lekker insmeren met baby-olie of een lekkere baby-bodylotion. De haartjes even mooi kammen (die na drie keer rollen toch weer alle kanten op steken).

Zijn er met betrekking op beauty dingen die je veranderd hebt sinds het moederschap?
Waar ik vroeger nog wel eens varieerde met oog make-up, doe ik nu uit gemak bijna dagelijks hetzelfde. Concealer, lijntje en mascara: klaar! Voorheen experimenteerde ik nog wel eens met oogschaduw en maakte ik een ‘smokey eye’ bijvoorbeeld. En waar ik mijn haar vroeger vaker los dan vast droeg, is dat nu omgedraaid. Gemak dient de mens.

Ben je sinds het moederschap anders tegen beauty aan gaan kijken?
Ik besef me meer dat je de tijd moet nemen en de aandacht voor jezelf om een beetje goed voor de dag te komen.

Doe je snel je verzorging en of make up of wacht je op een moment dat je meer rust hebt als het bijvoorbeeld slaaptijd is?
Snel, snel, snel.

Mag je kind spelen met je make up?
Nee. Nogmaals, ze is pas zes maanden. Dus dat lijkt me wat jong. Sowieso ben ik niet voor vroeg beginnen met make-up. Is het niet vroeg genoeg als ze naar de middelbare school gaat? Jonge meisjes zijn zonder make-up véél mooier vind ik en ik denk dat het ook belangrijk is dat ouders dat benadrukken.

Stel dat je dochter van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?
Leuk, dan gaan we lekker lakken!

En stel dat je zoon van drie nagellak wil?
Leuk, dan gaan we lekker lakken! Ja toch, waarom zou een jongen dat niet mogen, als hij dat nou leuk vindt?

Als je dochter make-up wil dragen, vanaf welke leeftijd zou je dit goedkeuren?
Thuis een beetje experimenteren is iets anders dan make-up dragen naar school. Maar zoals ik eerder aangaf, lijkt het me vroeg genoeg als ze naar de middelbare school gaat.

Vind je het leuk om deze tag ook in te vullen? Ik lees hem graag. Laat in de reacties even weten dat je hem hebt ingevuld dan kom ik een kijkje nemen!

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: