10 maanden oude baby

Tanden troubles | Update: Ruben 10 maanden

Ruben is alweer ruim 10 maanden oud. Tijd dus voor een nieuwe update. Geen cijfertjesupdate dit keer want we zijn niet langs het consultatiebureau geweest. Wel andere nieuwtjes omtrent onze baby van 10 maanden.

Tanden

Tandenpoetsen is een must nu onze baby (nu mag ik dat nog zeggen) 10 maanden is, want inmiddels is tandje nummer 4 door. Onder zijn de middelste twee en boven de linkse van middelste twee en de tand links hiervan (volg je me nog?) door. Maar boven zitten een paar tanden die je al kunt zien door het tandvlees heen. En ik heb het idee dat ze de reden zijn dat Ruben veel wakker wordt ‘s nachts.

Nachten

Slapen kan Ruben goed, maar wel met ‘mamaknuffelpauzes’. Hij gaat van 19.00 tot 07.00 naar bed en komt meestal nog 2 – 3 keer in de nacht. En hoewel hij meestal na een paar minuten drinken bij mij weer verder slaapt, maakt het onze nachten wel behoorlijk rommelig. Helemaal nu hij verkouden is en veel hoest, dan hoest hij zich wakker of hij voelt zich niet helemaal lekker, garantie voor slapeloze nachten. *Ik klaag niet*. En ja, zoals ik al zei zullen de tandjes ook wel invloed hebben op dit slaappatroon.

baby 10 maanden

Eten baby van 10 maanden

Eten doet ‘ie wel. Maar als je Mirthe gewend was als eerste kindje (een hele goede en makkelijke eter) dan is Ruben wat lastiger. Fruit gaat er goed in. Avondeten moet nog volledig gepureerd, anders gaat het er niet in. Als het maar glad van stuctuur is dan eet hij het wel. Boterhammen spuugt hij meer uit dan dat hij inslikt. Het zal wel een fase zijn? Het zal vast ooit goedkomen.

Met 9 maanden deelde ik Ruben zijn eetschema en dit is nu vrijwel onveranderd. De melkvoeding van 16.00 ‘s middags is er zo goed als af. Ik moet gaan proberen de borstvoeding af te bouwen in verband met medicatie die ik gebruik en de BMR vaccinatie die Ruben met 14 maanden krijgt. Dit gaat niet samen. Ik zal in een aparte blogpost volgende week hier meer over vertellen.

Spelen

Ruben is gek op ballen. De Vtech lanceerbaan is echt het favoriete speelgoed hier in huis momenteel. Niet alleen Ruben is er gek op, ook Mirthe speelt er graag mee. Wanneer ze de olifant aan zijn oor draait, lanceert deze de ballen via zijn slurf de lucht in. En Ruben maar achter die ballen aan tijgeren. Een vermaak om naar te kijken voor papa en mama en vele uurtjes speelplezier voor de kinderen.

Met kerst kreeg Ruben een kiepwagen van Vtech en die is ook met ballen. Dus ook daar is hij helemaal gek mee.

Tijgeren of kruipen?

Ruben tijgert. Hij gaat steeds sneller. En hij gaat steeds vaker ook op zijn knietjes zitten, maar in die houding komt hij nog niet vooruit. Als hij weer vooruit wil gaat hij eerst weer op zijn buikje liggen.

Simone

Leuk artikel? Pin het op Pinterest! 

baby 10 maanden ontwikkeling

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: