Tandenpoetsdrama | De peuter wil niet poetsen

Weet je nog dat ik een tijdje geleden allerlei tandenpoetstips gaf voor peuters? Ik hoop dat ze jullie heel goed helpen hoor… maar ik zit zeg maar wel met een gevalletje hier. Onze peuter wil niet poetsen. 

Onze peuter wil niet poetsen

Of liever gezegd, ze wil ZELLUF poetsen. Maar dat betekent dat ze de tandenborstel in haar mond stopt de tandpasta opslurpt, om vervolgens heel hard KLAAR te roepen en de tandenborstel onder de kraan te houden om hem schoon te maken. Waarbij ze het water lekker door de hele badkamer spettert, want dat is leuk natuurlijk. Nee, tandenpoetsen is er niet bij.

En nou hoor ik je denken, ja maar Simone: Dan poets jij toch haar tanden? Nou lieve mensen, ik kan je vertellen: Dat zit er ook niet in. Mama mag niet poetsen: ‘Papa poetsen’, zegt ze dan. Maar ja, ik leg Mirthe ook wel eens ZELLUF op bed. Zonder haar papa erbij. Ik moet dat toch ook zelf kunnen jongens. Maar nee. Schijnbaar heeft papa iets wat mama niet heeft. Papa moet haar tanden poetsen. Als ik het probeer rent ze weg, houdt haar tanden stijf op elkaar of zet ze het op een brullen alsof ik haar mishandel wanneer ik met de tandenborstel in de buurt van haar mond kom.

Van tandenpoetsliedjes tot mama’s tanden poetsen

Ik heb van alles geprobeerd. Van liedjes zingen tijdens het poetsen tot OOOO’s en AAAAAA’s. Van verhaaltjes vertellen over Mirthe’s lievelingsknuffels die ook tanden moeten poetsen, tot haar míjn tanden laten poetsen, terwijl ik die van haar doe. Ze heeft zelfs een heuse Woezel en Pip tandenborstel gekregen. Niets lijkt te helpen.

Ik probeer me niet gewonnen te geven en op zijn minst toch heel even te poetsen, hoe ze er ook om moet huilen misschien. Want mezelf gewonnen geven, dat kan toch ook niet goed zijn? Hoe doen andere mama’s dit jongens? Of ben ik de enige met dit probleem? En liever nog, hoe kom ik ervan af? Hoe krijg ik het voor elkaar dat ik haar tanden gewoon mag poetsen? Of moet ik me er niet zo druk over maken en het lekker laten? Is dit een fase? Moet ik het haar zelf laten doen totdat ze echt zelf gaat poetsen?

Als iemand het weet dan mag diegene zich melden 😉

Simone

Tandenpoetsen bij een peuter | Hoe doe je dat?

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik denk dat het een fase is. Mijn zoontje (nu 3,5) heeft het ook een poosje gehad. Toen moest ik hem soms gewoon in de ‘houdgreep’ houden want ja zn tandjes moesten toch schoon. Nu laat hij het wel toe, en daarna mag hij het nog even zelf. Wat nu heel goed helpt is als ik zeg: Mirthe kan het ook zelf! Haha! Hij kijkt nl. vaak mee als ik jouw vlog bekijk 🙂

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: