The Mumlife Raw TAG

Al regelmatig heb ik hem voorbij zien komen en ik vind deze tag leuk om te lezen: The Mumlife Raw Tag. Toen ik hem bij Elise Joanne zag, dacht ik, die wil ik ook invullen. Eerlijkheid over het moederschap, ook over de minder leuke kanten, dat is waar deze vragenlijst over gaat. En vandaag vul ik hem in.

Origineel is hij van Elise Sheree (een Australische vlogger), maar Manon van Littlewonderworld heeft hem naar het Nederlands vertaald.

1. Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit.

Werkend: Mijn dochter is vandaag op het kinderdagverblijf geweest (ik schrijf dit op dinsdagavond) en ik heb gewerkt.

2. Wat is het meest uitdagende gedeelte om te ‘connecten’ met andere moeders?

Ik vind het moeilijk dat sommige onderwerpen, waarvan het juist belangrijk is dat ze bespreekbaar worden gemaakt, in een verdomhoekje raken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan borstvoeding geven. Ik ben pro-borstvoeding (niet tegen flesvoeding). Ik vond het borstvoeding geven gewoon geweldig mooi om te doen. Ik heb het zeven maanden lang mogen doen. Daar mag ik toch best trots op zijn? Soms krijg je het gevoel dat je het niet mag zeggen, omdat je mogelijk anderen op de tenen trapt. Niet voor niets heb ik net alweer tussen haakjes erbij gezet dat ik niet tegen flesvoeding ben. Als ik borstvoeding mooi vind, en goed voor mijn kindje, dan betekent dat niet per definitie dat ik andere moeders die toevallig flesvoeding geven veroordeel.

3. Deel één vreselijk poep-moment. Die hebben we allemaal.

Tja, dat moment heb ik al eens gedeeld hier op mijn blog: Het gaat om het vreselijke poepmoment bij het consultatiebureau. Iets met luiers vergeten, een gigantische poepluier en een enorme wachttijd bij het consultatiebureau… Ik heb me rot gevoeld toen, haha. Lees het artikel maar even zou ik zeggen!

4. Hoe ga je om met publieke driftbuien van je kind(eren)?

Oei, ook die heb ik al wel meegemaakt ja. In de supermarkt, als ze per se iets mee wil nemen wat we niet nodig hebben. Of als we gaan wandelen en ik wil omdraaien naar huis en ze het daar niet mee eens is. Ik moet nog even wennen hoe ik daar mee om moet gaan, haha. Maar ik probeer rustig te blijven en tegen mijn dochter te praten – niet altijd succesvol. Ik probeer haar ook wel af te leiden met iets anders, hoewel ik dan soms het gevoel heb dat ik ga ‘omkopen’ maar ja, je moet wat soms. Als het echt uit de hand loopt, til ik haar op en maak ik dat ik wegkom.

5. Eerlijk: hoeveel schermtijd heeft jouw kind?

Als we een vrije dag hebben en ik wil nog even in bed blijven liggen, dan zet ik vaak de tv wel even aan. Dan kijken we nog een uurtje Kikker, Woezel en Pip of Sesamstraat. Ik kijk dan ondertussen een YouTube video, of ik lees wat blogs. Heerlijk om zo samen even wakker te worden. En ik zie daar ook echt het probleem niet van in. ‘s Avonds als ik ga koken en Mirthe is moe of heeft honger, dan zet ik ook weleens even de tv aan. Dan kan ik rustig even in de keuken staan. Dan zit ze er een half uurtje voor ongeveer.

6. Wat is jullie makkelijke go-to-avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?

Poeh, dat vind ik een moeilijke. Over het algemeen wordt er wel gekookt hier iedere dag. En er is niet iets wat we echt iedere week eten of zo. Ja misschien pasta? Ik maak best regelmatig een pastaschotel met broccoli en boursin, omdat we dat gewoon allemaal zo lekker vinden. Of nee, ik weet het al. Als ik echt even iets makkelijks wil dan haal ik vlees uit de vriezer, kook ik aardappels en warm ik spinazie a la crème op. Maar dat vind ik ook gewoon erg lekker op zijn tijd. Als we afhalen, dat gebeurt niet heel vaak, dan halen we meestal pizza.

7. Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad vandaag?

Nee, niet geschreeuwd of gehuild. Ik heb wel een pittige dag gehad. Ik heb dus gewerkt vandaag. En ik voel me al een tijd niet topfit: veel last van mijn buik. En als je dan ‘s ochtends je dochter naar het kinderdagverblijf moet brengen en ze heeft ook nog eens een poepluier precies op het moment dat je wilt vertrekken dan baal je even. Haasten, haasten, en nog eens haasten dus. En ‘s avonds eigenlijk weer hetzelfde liedje. Want als ze thuiskomt van het KDV is ze moe en heeft ze meestal honger als een paard, dus dan gaat koken altijd te traag < insert de aardappels met spinazie a la crème >. Dan wil ik haar ook nog in bad doen, voordat ze haar bed in gaat. Dan wordt ze boos als ik haar haren ga wassen. En tegen de tijd dat ze erin ligt, ben ik uitgeteld en bezweet en dan kan ik zelf de douche in 😉

8. Wat was het beste moment vandaag als moeder?

Het moment dat Mirthe net thuis was van het kinderdagverblijf en mij een paar keer achter elkaar om mijn been of om mijn nek vastpakte om te knuffelen. Zou ze blij zijn geweest dat ik er weer was? 🙂

9. Wat is je geheime guilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?

Een gebakje. Ik woon bij de warme bakker om de hoek. Dat is gevaarlijk kan ik je vertellen.

10. Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?

Vooral in het begin, toen Mirthe nog veel huilde ‘s nachts en ik echt niet wist wat ik moest doen. Dan voelde ik me weleens schuldig. Ik voel me ook wel eens schuldig als ik weg ga en Mirthe moet huilen, omdat ze niet wil dat ik weg ga. Of wanneer ik de hele week gewerkt heb en dan op mijn vrije dag of in het weekend mijn kind alsnog naar opa en oma moet brengen, omdat ik weg moet/wil. Ze vindt het super fijn bij opa en oma, daar niet van, maar zelf een hoop tijd doorbrengen met mijn dochter vind ik ook heel belangrijk.

11. Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden.

Tja, eigenlijk heb ik dit bij punt twee ook al benoemd. Borstvoeding dus, als ik één ding mag noemen.

Dat was mijn Mum Life Raw Tag. Ik ben benieuwd: Op wat voor momenten ervaren jullie schuldgevoelens als moeder?

Laat het me even weten als jij deze lijst ook invult, dan kom ik even lezen!

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Dag Simone! Ik volg jou op IG en leuk dat ik je hier ook tref! Toevallig is mijn mumlife raw tag ook vandaag online gegaan! Leuk om de jouwe ook te lezen en te concluderen dat we idd allemaal ‘moms met een pittig leven zijn’ …..veel blogplezier!

    • Ach ja, het is vooral heel erg leuk vind ik, om mama te zijn. Maar soms is het ook pittig ja, dat kan ik niet ontkennen 😉

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: